0114. jablečný štrůdl od Marietta


foto: Marietta
č.114 jablečný štrúdl

Autor: Marietta
   Hodnocení: 63%   klikni pro ohodnoceni


Suroviny:
125 ml vlažného mléka
125 ml vlažné vody
50 g změklé Hery
1 lžíce třtinového cukru
1 lžička soli
410 g hladké mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

náplň:
4 očištěná a nahrubo nastrouhaná jablka
25 g rozpuštěného másla
1 vanilkový cukr
2 lžičky skořice
rozinky
sekané ořechy nebo mandle


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Vykynuté těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále a rozdělíme na 2 díly, vyválíme na pláty, potřeme rozpuštěným máslem (vyhneme se přitom okrajům), posypeme strouhanými jablky, cukrem, skořicí, rozinkami a oříšky. Svineme do závinu a opatrně přeneseme na vymazaný plech.
Překryjeme olejem potřenou potravinovou fólií a necháme na teplém místě kynout asi 35 minut.
Povrch závinu pomašlujeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C / cca 25 minut.
Po upečení posypeme moučkovým cukrem.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: baštová
štrúdl č.114

foto: Rominska
Jablečný štrůdl (č.114)

foto: Kyša
Jablečný závin 114

foto: NikaV
114.jablečný štrúdl

foto: mamto
Jablečný štrůdl od Marietty č. 114

foto: dejna11
kynutý štrůdl 0114

foto: IVČA-SUSOVA
0114.jablečný štrůdl od Marietta

foto: jirina27
0114.jablečný štrůdl od Marietta

Názory čtenářů

Zuzka 18.10. 15:14  

Uzasne testo, delala jsem rovnou dvojitou davku a mame super 4 strudly. Diky moc za recept!

Libuše 4.8. 20:09  

To jsou starosti!

danessa 25.3. 21:23  

Výborný recept. Děkuji.

Jindřiška 30.8. 13:02  

ten štrůdl to nemá chybu úžasné těsto mooc děkuji jiny už nedělám

jájouch 6.4. 15:22  

je výborný dělala jsem též špaldovou mouku a celozrnnou pšeničnou a místo mléka kefír a je opravdu lahodný, jedna noha klasika jablíčka a druhá tvaroh a jahody

klíčenka 19.3. 16:21  

Výborné těsto. Jako obláček:) Do večera byl pryč!
Děkuji

Eva 27.10. 11:41  

Dobrý den,

pekla jsem dneska, polovinu mouky jsem nahradila špaldovou moukou. Koláč je vynikající, s těstem se moc pěkně pracovalo. Díky za recept.

nikky 7.10. 13:30  

myslím, že lepší štrůdl jsem v životě nejedla!! Je famózní! :-)

jirina27 22.9. 20:08  

výborné těsto, jsou z něj dva obr štrůdly, příště můžu udělat tři, moc chválím recept

Huriva 3.7. 20:19  

***** hvězdiček,není co dodat:-)

Marsyk 2.2. 16:11  

Zrovna se dopekl, vynikající! Jen příště musím jablíčka víc osladit, než jen vanilkovým cukrem :)

Sysina 14.11. 10:40  

Včera jsem pekla. Musela jsem přídat trochu víc mouky, ale jinak 2 nohavice a byly brzo pryč. Dobré!

IVČA-SUSOVA 22.5. 12:37  

dobré těsto nelepí se,akorát na 2 štrůdle

Marie 7.2. 17:08  

Dnes jsem pekla, je výborný, jen nevím, zda v těstě nechybí vejce. Dělala jsem l šišku s jablky, druhou s tvarohem a švestkami z kompotu.

maryjana1 26.9. 11:13  

Výborný recept, děkujeme...

KatkaA. 8.2. 17:08  

je to výborný štrůdl,peču ho pravidelně,jen nějak nestíhám fotit

NikaV 21.1. 19:20  

Neskutečná dobrota, rozinky jsem máčela v rumu.

Kyša 6.10. 14:27  

Dnes jsem pekla, výborné,jen příště těsto rozdělím na 4,teď mám na 2 a jsou to obří!Děkuji za recept!

osma 3.10. 11:44  

Ked sa strudla pecie v rure,tak sa jablcka pecu.Varila by sa v kastrole na sporaku.Cesto na strudlu sa tiez nevari,ale pecie.A v tom ceste su zatocene jablcka.Ahojcek.

Anna Balcarová 3.10. 10:29  

Dobrý den, narazila jsem na vaši otázku a trochu bych to zkomlipkovala. Podle mého názoru nevaří ani nepečou, ale dusí,uzavřené v těstě a pomocí páry, která tam vzniká.Ale je to jen názor laika.Možná nějaký odborník má jiný názor.Přeji pěkný den A.Balcarová

Jan Chmelík 26.8. 23:01  

Dobrý den,
léta se v jednom malém městečku hádáme s kamarády zda se jablka v jablečném štrůdlu při pečení štrůdlu pečou nebo se vaří.Omlouvám se dodatečně,že tedy nezasílám názor,ale otázku.Předem děkuji za odpověď a co nejprofesionálnější vysvětlení,které vyřeší náš problém ( jablka se pečou nebo vaří )
Přeji hezký den.Chmelík Jan.
email: chmelik100@seznam.cz

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.