0104. chlebánky s kvasem od sovicka16


foto: sovicka16
104.chlebánky

Autor: sovicka16
   Hodnocení: 60%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
150 ml podmáslí (může být mléko)
150 ml vody
2 lžičky kmínu
2,5 lžičky soli
1 lžička lnu, sezamu a slunečnice
300 g pšeničné chlebové mouky
200 g žitné chlebové mouky
50 g pšeničné celozrnné mouky
50 g žitné celozrnné mouky
350 ml kvásku (recept č.98 nebo č.627)
1 lžička sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), vytvoříme bochánky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem, mírně sploštíme a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme rozpuštěným sádlem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 30 minut.
Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: pavllina
104.chlebánky s kváskem

foto: Pegča
chlebánky od sovicka 16

foto: vaha
104.Chlebánky s kváskem od Petra 16.

foto: lenk
104.clebánky s kváském od Sovicka16

foto: hekute
104 chlebenky s kváskem od sovička 16

foto: budulinka2
104. Chlebánky

foto: nera
chlebánky 104

foto: LuckyL
0104 chlebánky s kvasem od sovicka16

foto: Kyša
bulky 0104

foto: lebahu
č. 104

foto: tissue
chlebánky s kvasem č. 0104

Názory čtenářů

lebahu 2.11. 20:06  

Jsou výborné. Přidala jsem do těsta hrst ovesných vloček.

Lucka Morávková 16.8. 13:16  

Jseou moc moc dobré

nera 15.8. 19:59  

Jsou moc dobré

budulinka2 5.6. 19:28  

Já jsem zas neměla pšeničnou chlebovou, použila jsem plnohodnotnou. Jsou dobré.

hekute 29.5. 19:29  

VYNIKAJÍCÍ- jen jsem neměla žitnou celozrnnou tak jsem dala 100 gr.pšeničné celozrnné...Mazala jsem žloutkem s vodou, a po upečení rozehř.sádlem...Mňamózní...nemají chybu

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.