Postup - hvězdičky

Vykynuté těsto si vytvarujeme do bochánků velkých asi jako dlaň Povrch potřeme vodou nebo bílkem a obalíme v semínkách Ve středu proř&iacu

Jak na tygří chléb

Tygří chléb je chléb s doubarevnou kůrkou, která má připomínat tygra (jeho kožíšek). Poprvé jej vytvořil v roce 1942 anglický

Tvarování klasu od Svetluska78

Z vykynutého těsta vytvarujeme bagetu Nůžkami stříháme a rukou vytváříme klas Spoustu pomůcek pro pekaře a cukráře, amatéry i pro

Jidáše - motání ptáčků

1. vyválíme tenký váleček  2. jeden konec stočíme a na místo očička vpíchneme hřebíček 3. druhý konec stočíme na

Jidáše - motání raka

1. vyválíme si dva válečky - jeden delší tenký a druhý kratší se silnějšími konci 2. kratší vále

Postup na plněné pletýnky od Kovářky

Těsto vyválíme do obdélníku 30 x 60 cm, potřeme náplní a složíme po delší straně tak,aby byly nad sebou tři stejné vrstvy.Nak

Loupáčky alá Zojirushi

Vykynuté těsto si lehce rukama zpracujeme Rozdělíme na stejné díly a z každého dílu vytvarujeme kuličku (těsto netrháme,ale krájí

Briošky

Vypracované a nakynuté těsto rozdělíme na stejně velké díly a z každého dílu vytvarujeme kuličku, naskládáme na plech, překryj

Preclíky alá Zojirushi

  Vyválíme tenký váleček dlouhý cca 50cm Do každé ruky uchopíme jeden konec, stočíme do kruhu a konce překřížíme&nb

Jak na věnec

Dukátové buchtičky od Lenka74 (č. 300)

  1. vyválíme válečky 2. válečky po stranách potřeme olejem (na plech vejde cca 16 válečků) 3. obracečku namočíme v oleji a vá

Nejen chlebové dorty II

  pokračování chlebové dorty, sekané, panáčci a jiné od pekařů a pekařek z Dámy          &nbs

Pečení chleba v litině, smaltu, skle, simaxu apod.

Péct chléb se dá v troubě v čemkoliv, postup více méně stejný jako u římského hrnce.   POSTUP PEČENÍ od kolobezka1. 

Nejen chlebové dorty I

chlebové dorty, sekané, panáčci a jiné od pekařů a pekařek z Dámy               

Pečení chleba v římském hrnci

Chléb se dá péct i v římském hrnci: Římský hrnec pokud je neglazovaný necháme 20 minut celý

Mražené droždí

Pro pečení je nejideálnější čerstvé droždí - jak v kostce, tak sušené. Sušené droždí po jeho otevření vždy d

Ovlivnění kyselosti kváskového chleba - kolobezka1.

  Jednou z předností kváskových chlebů je jejich výraznější přirozená chuť. Odpovídají za ní zejména ml&e

Foto k článku Jednoduchý recept na pečení s kváskem od kolobezka1.

  Recept č. 1562. úplně obyčejný kváskový chléb od kolobezka1. - celokváskový    Recept na pečení s kváskem - popis

Pekařská matematika, úprava receptů a tvorba vlastních receptů I. od kolobezka1.

Následující povídání nemá za cíl dělat z pečení nepochopitelnou vědeckou teorii. Jedná se o pouhé sepsání

Jednoduchý recept na pečení s kváskem od kolobezka1.

Jednoduchý recept na pečení s kváskem Kvásek: 20 g "mateřského kvásku" z lednice 80 g vody 100 g žitné celozrnné nebo c

založení kvásku - k článku kváskování

volně navazujeme k článku KVÁSKOVÁNÍ od kolobezka1. PŘÍPRAVA MATEŘSKÉHO KVÁSKU První 3 dny je lepší mít kvá

Jablečný kvásek dle Svetluska78

1. den - nachystáme si nádobu (měla by být naprosto čistá, proto je lepší ji alespoň vypláchnout vroucí vodou), jablka důkladně omyjeme,

Třístupňové vedení kvasu dle Svetluska78

Kvas si připravím dle běžného způsobu (já používám recept kde prvních 48 hodin nechám zrát celozrnnou žitnou mouku a vodu a následn

Jak na koblížky, aby se neotvíraly od Ivanika

Aby koblihy neudělaly žabičku - neotevřely se tak z rozváleného těsta nevykrajujeme kolečka,ale pouze si je lehce na těsto skleničkou naznačíme. Na naznačená kol

Masopustní koblížky Zorčina manžela

Těsto rozválíme a skleničkou vykrájíme kolečka Na jedno kolečko dáme náplň, druhým ho přiklopíme a lehce spojíme okraje Sklen

Vánoční cukroví - těsta zadělaná v pekárně

Tuk použijte změklý, mouky zpočátku méně, během míchání přisypávejte (já dávám vše naje

Starší články