Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0835. voňavý mazanec od iv@
Autor: iv@
suroviny: 270 ml vody 1 lžíce sušeného mléka (pokud nemáme sušené mléko, dáme m..

0243. langoše - 11 x a stále jinak :o)
Autor:
suroviny: a) 50 ml mléka 250 ml kefíru 1 lžička soli 500 g hladké mouky 1/2 čer..

0056. valašské frgále od Mum
Autor: Mum
suroviny: 250 ml mléka 1 lžička soli 2 žloutky 50 g oleje + 50 g sádla 75 g cukru..



Články o pečení:

Výroba mouky Biomlýn, s.r.o.

    Zajímá vás jak se vlastně mouka vyrábí? Co se děje s obilným zrnem než se z něho stane mouka, ze

5. sraz pekařek z Dámy

Dne 8. 10. 2011 se uskutečnil již 5. sraz pekařek z Dámy. Místo srazu znáte jistě všichni z pozvánky, ale pro přehled - restauraci jsme vybrali co nejdostupně

Ostatní suroviny

Otruby / klik -jsou velmi cennou potravinou, protože pomáhají rozvoji bakterální flóry, chrání před rakovinou střev, brání vzniku vř

Pumpernickel

- tmavý, téměř černý chléb připravovaný ze žitné mouky a žitného šrotu - chléb z oblasti Vestfálska - originál svoj