Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0623. trdelníčky od SHana
Autor: SHana
suroviny: 160 ml mléka 70 g sádla 70 g másla 30 g cukru 5 žloutků 2 lžičky rum..

1303. džem, marmeláda
Autor: Anndy
suroviny: 1 kg jakéhokoliv čerstvého ovoce cukr 1 Gelfix 2 lžičky kyseliny citrono..

0439. rýžová kaše dle aneco
Autor: aneco
suroviny: cca 1 litr mléka 200 g syrové rýže cukr podle chuti trochu másla možno..



Články o pečení:

Co si upečeme na sv. Martina?

Martinské rohlíčky Na svátek sv. Martina se v Čechách a na Moravě pekly martinské rohlíky nebo podkovy, zvané též martiny, rohá

Výroba mouky Biomlýn, s.r.o.

    Zajímá vás jak se vlastně mouka vyrábí? Co se děje s obilným zrnem než se z něho stane mouka, ze

Sally Lunn

- jedná se o sladké anglické pečivo podobné francouzským brioškám - připravuje se z mléka, droždí, cukru, mouky, soli, vajec a m&aacu

Sójový lecitin

- působí jako emulgátor,  zvlhčující látka, stabilizátor a antioxidant - používá se do pečiva pro zvětšení jeho ob