Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0314. veka od Jehlička
Autor: Jehlička
suroviny: 310 ml mléka 2 lžíce másla nebo oleje 1 lžička cukru 1 lžička soli 3..

0300. dukátové buchtičky od Lenka74
Autor: Lenka74
suroviny: 250 ml mléka 5 lžic rozpuštěného másla 30 g moučkového cukru trochu s..

0802. kefírová veka od Ajna
Autor: Ajna
suroviny: 400 g nízkotučného kefíru 2 lžíce olivového oleje 1 lžička soli 200..



Články o pečení:

Finské pečivo

Ve Finsku se pečivo připravuje z pšenice, žita, ječmene i ovsa. Finsko se může honosit nejbohatším výběrem chleba - každá provincie vyvinula vlastní d

Jak na koblížky, aby se neotvíraly od Ivanika

Aby koblihy neudělaly žabičku - neotevřely se tak z rozváleného těsta nevykrajujeme kolečka,ale pouze si je lehce na těsto skleničkou naznačíme. Na naznačená kol

Bagel

- jedná se o pečivo z kynutého těsta z pšeničné mouky, které se nejdříve krátce povaří v oslazené vodě a teprve potom se upeče v t

Dukátové buchtičky od Lenka74 (č. 300)

  1. vyválíme válečky 2. válečky po stranách potřeme olejem (na plech vejde cca 16 válečků) 3. obracečku namočíme v oleji a vá