Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0543. sekaná s bramborákem od iv@
Autor: iv@
suroviny: asi 1,2 kg mletého masa 1 kostka Masoxu rozpuštěná ve 300 ml teplé vody 1..

1016. plněný pizza rohlík trochu jinak od Anndy
Autor: Anndy
suroviny: 200 ml vody 4 lžíce oleje 2 lžičky soli 1 lžička pizza koření 1 vejc..

0196. vánočka od EVA.
Autor: EVA.
suroviny: 250 ml mléka 100 g cukru 125 g tuku 2 vejce špetka soli 250 g hladké mou..



Články o pečení:

Pumpernickel

- tmavý, téměř černý chléb připravovaný ze žitné mouky a žitného šrotu - chléb z oblasti Vestfálska - originál svoj

Panettone

- jedná se o sladký chléb s rozinkami a kandovanou pomerančovou a citronovou kůrou - peče se na hlavně na vánoce a Nový rok - původní recept poch&aacut

Jak se peče v ........

Č Í N Ě Běžně Číňané používají mouku hlavně na severu Číny, a to pšeničnou. Z ní dělají kynuté knedl&ia

Couques feuilletées - lístkové mašličky dle loupiti.free.fr

- připravíme si plundrované neboli překládané těsto - vyválíme 2 placky, jednu potřeme libovolnou náplní a druhou přiklopíme - roz