Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0213. česnekové trojúhelníky od EVA
Autor: EVA.
suroviny: 500 ml mléka 100 ml oleje 1 lžička cukru 2 lžičky soli 750 g hladké mo..

0802. kefírová veka od Ajna
Autor: Ajna
suroviny: 400 g nízkotučného kefíru 2 lžíce olivového oleje 1 lžička soli 200..

1016. plněný pizza rohlík trochu jinak od Anndy
Autor: Anndy
suroviny: 200 ml vody 4 lžíce oleje 2 lžičky soli 1 lžička pizza koření 1 vejc..



Články o pečení:

Párek v rohlíku trošku jinak

1. vypracované a vykynuté těsto (např. č. 31, 80, 717, 737, 803, ...) si rozdělíme na díly 2. jednotlivé díly rozválíme do obdéln&ia

Suroviny ve Velké Británii

Hladká pšeničná mouka s práškem do pečiva - tato mouka je známá již od r. 1845 kdy ji vymyslel a patentoval Henry Jones - jedná se o

Jak na plněné buchty nebo ovocné knedlíky od Anndy

- vykynuté těsto propracujeme na silikonovém vále a rozdělíme námi zvolený počet dílů. Postupně vyválíme rozvalovacím v&aacut

Postup - hvězdičky

Vykynuté těsto si vytvarujeme do bochánků velkých asi jako dlaň Povrch potřeme vodou nebo bílkem a obalíme v semínkách Ve středu proř&iacu