Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0131. smažené béleše od Svetluska78
Autor: Svetluska78
suroviny: 300 ml mléka 2 žloutky 50 g rostlinného tuku 500 g polohrubé mouky 60 g ..

1151. jablečný mřížkový koláč od kvetka.tp
Autor: kvetka.tp
suroviny: 220 ml mléka 100 g másla nebo rostlinného tuku 70 g krystalového cukru 2 ..

0004. mazanec I
Autor:
suroviny: 275 ml mléka 100 g rozpuštěného másla nebo Hery 3 lžíce krystalového c..



Články o pečení:

Švýcarské pečivo 2

Fribourgeois - původně celožitný chléb se dnes peče  z 1/3 tmavé pšeničné mouky, 1/3 světlé pšeničné mouky a 1/3 žitné mouk

Postup - hvězdičky

Vykynuté těsto si vytvarujeme do bochánků velkých asi jako dlaň Povrch potřeme vodou nebo bílkem a obalíme v semínkách Ve středu proř&iacu

Měříme bez vážení

1 lžíce = polévková lžíce // 1 lžička = 1 kávová lžička nebo také 1 lžíce = velká odměrka z pekárny  // 1 lžička

Panasonic SD-255WXE - test

  - v pořadí již třetí pekárna, kterou podrobujeme testu. Bohužel doba,  po kterou jsme měli pekárnu zapůjčenou byla velmi krátká