Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0736. selské rohlíky od cinie
Autor: cinie
suroviny: 350 ml vody 50 ml oleje 330 g polohrubé mouky 300 g pšeničné celozrnné m..

0397. anglické rohlíky po česku od zajoch
Autor: zajoch
suroviny: 100 ml podmáslí 300 ml mléka 100 g žitné tmavé mouky 400 g hladné mouk..

0496. sýrové tyčinky od Zorka.
Autor: Zorka.
suroviny: 120 ml mléka 150 g rozpuštěného másla (Hera) 1 vejce 1/2 lžičky soli ..



Články o pečení:

Taminka radí

Je léty ověřeno, že začátečníci často chybují, protože neznají přesnou konzistenci těsta, ze kterého vznikne ten pravý, zlatavý uvnitř

6. sraz pekařek a pekařů z Dámy

Dne 3. 11 . 2012 se uskutečnil již 6. sraz pekařek a pekařů z Dámy a to v Pardubicích v restauraci Na Haldě organizace se pro tento rok ujala itty a za perfektně odvedenou

Kamut (Triticum turgidum, subspecies turanicum)

- se řadí k nejstarším druhům obilí - pojmenován dle starověkého egyptského výrazu pro pšenici - pochází z divoce

Jak na rohlíky od Želka

      Spoustu pomůcek pro pekaře a cukráře, amatéry i profíky seženete v PEKAŘSKÉM RÁJI