Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0099. masopustní koblížky od Zorčina manžela
Autor: Zorka.
suroviny: 300 ml mléka špetka soli 3 lžíce rumu 100 g másla 8 žloutků (rozšleh..

0737. vdolky od DagmarM
Autor: DagmarM
suroviny: 250 ml mléka 50 g rozpuštěného másla 1,5 lžičky soli 1 vejce 1 lžíc..

1317. koblihy z trouby od lebahu
Autor: lebahu
suroviny: 250 ml mléka 1 vejce 50 g másla 40 g cukru 2 lžíce rumu 1 vanilkový cu..



Články o pečení:

Třístupňové vedení kvasu dle Svetluska78

Kvas si připravím dle běžného způsobu (já používám recept kde prvních 48 hodin nechám zrát celozrnnou žitnou mouku a vodu a následn

Pozor akce!!!

27. 9. 2008 se v Praze uskuteční již 2. pekařský sraz    Místo: Potrefená husa, Chodov Čas: 11:00 - 17:00       Srdečně zveme v&

Co si upečeme na Letnice

Letnice (lat. Pentecostec) jsou křesťanský svátek, který se slaví 50 dní po velikonocích. V roce 2007 vychází oslava Letnic na 27. 5. Na Le

Postup na sýrové šamróniky (kremrolky)

 zdroj Facebook   Video postup zdroj YouTube   Se šunkou ale i bez - ale vždy sýr... sýr...i šunka ..může být a motáme lehce r