Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0286. sekaná z pekárny
Autor:
suroviny: 1,5 kg mletého masa 3 vejce 2 stroužky prolisovaného česneku 1 cibule nak..

0732. škvarky z domácí pekárny od Peruna
Autor: Perun
suroviny: 1 kg syrového sádla 1 lžíce mléka

0717. české rohlíky
Autor: Svetluska78
suroviny: 260 ml vlažné vody 20 g oleje (1 velká odměrka) 10 g soli (1/2 velké odm..



Články o pečení:

Třístupňové vedení kvasu dle Svetluska78

Kvas si připravím dle běžného způsobu (já používám recept kde prvních 48 hodin nechám zrát celozrnnou žitnou mouku a vodu a následn

Glazování - mašlování

Před pečením můžeme pečivo potřít, aby byla krásně vybarvená a lesklá kůrka   Čím potírat?   Voda - tak voda nám moc les

Finské pečivo

Ve Finsku se pečivo připravuje z pšenice, žita, ječmene i ovsa. Finsko se může honosit nejbohatším výběrem chleba - každá provincie vyvinula vlastní d

Ovlivnění kyselosti kváskového chleba - kolobezka1.

  Jednou z předností kváskových chlebů je jejich výraznější přirozená chuť. Odpovídají za ní zejména ml&e