Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0138. voňavé vanilkové jidáše
Autor:
suroviny: 200 ml mléka 100 g másla 4 žloutky 80 g moučkového cukru 1 vanilkový l..

0026. houstičky od monikahor
Autor: monikahor
suroviny: 250 - 270 ml vody 2 lžíce sušeného mléka (pokud nemáme sušené mléko, d..

1099. hamburger od Želka
Autor: Želka
suroviny: 100 ml vody 200 ml kefíru 50 g sádla 50 g másla 1 vejce 2 lžíce Maizen..



Články o pečení:

Lupinová mouka

- vyrábí se z bobů lupiny úzkolisté - mouka má díky vysokému obsahu karotnoidů žlutou barvu - má jemnou ořechovou chuť - je přiroz

Výroba mouky Biomlýn, s.r.o.

    Zajímá vás jak se vlastně mouka vyrábí? Co se děje s obilným zrnem než se z něho stane mouka, ze

11.11. Jak jsme pekli na svatého Martina

                                                 

Jak se peče v ........

Č Í N Ě Běžně Číňané používají mouku hlavně na severu Číny, a to pšeničnou. Z ní dělají kynuté knedl&ia