Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0940. bábovka ze zakysané smetany od Baruše
Autor: Baruše
suroviny: 4 vejce 170 ml oleje 2 zakysané smetany (2 x 200 ml) šťáva z půlky citr..

0098. recept na kvásek z žitné mouky od Marietty
Autor: Marietta
suroviny: žitná celozrnná mouka voda (převařená nebo odstátá) NA KVÁSKU NIC N..

0155. francouzská bageta od EVA.
Autor: EVA.
suroviny: 450 ml vody 1,5 lžíce medu 1,5 lžičky soli 1,5 lžičky cukru 800 g hlad..



Články o pečení:

Sójový lecitin

- působí jako emulgátor,  zvlhčující látka, stabilizátor a antioxidant - používá se do pečiva pro zvětšení jeho ob

11.11. Jak jsme pekli na svatého Martina

                                                 

Jak na Hanácké koláče od Uursik

1. pekárna nám vypracuje těsto dle receptu č.78 2  těsto si rozdělíme 3. naplníme a uzavřeme 4. uzavřením dáme dolů, zploštím

Jak na motýlky od Želka

Recept vytvořila a motýlky nafotila Želka a zveřejnila ho s laskavým dovolením paní Adriany.   Recept č. 1490. motýlci od Želka