Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0836. tmavé rohlíky od cinie
Autor: cinie
suroviny: 400 ml vody 2 lžíce oleje 25 g sádla 400 g pšeničné celozrnné mouky sp..

0397. anglické rohlíky po česku od zajoch
Autor: zajoch
suroviny: 100 ml podmáslí 300 ml mléka 100 g žitné tmavé mouky 400 g hladné mouk..

0769. levné a jednoduché koblihy od iv@
Autor: iv@
suroviny: 250 ml teplé vody 40 g rozpuštěné Hery 2 žloutky 3 lžíce cukru 2 lž..



Články o pečení:

Sally Lunn

- jedná se o sladké anglické pečivo podobné francouzským brioškám - připravuje se z mléka, droždí, cukru, mouky, soli, vajec a m&aacu

Postup americké bagely od ercicka

Recept č. 1287 / klik     Spoustu pomůcek pro pekaře a cukráře, amatéry i profíky seženete v PEKAŘSKÉM RÁJI    

Tuky

Tuky chléb a pečivo zjemňují, zvláčňují a přispívají k lepšímu zadržování vlhkosti. Máslo - je mléká

Sůl a koření

Sůl - již od starověku je mimořádně cennou surovinou a nedílnou součástí lidské potravy Fenykl (fenykl obecný - Foeniculum vulgare) - pocház&i