Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0492. marcipán z pekárny
Autor: andulka3
suroviny: 150 g sušeného polotučného mléka 150 g cukru moučka 3 lžíce oleje 1 l..

0469. pražský koláč od mamočka
Autor: mamočka
suroviny: 1 vejce 4 lžíce cukru 100 - 200 ml mléka 200 ml kysané smetany špetka s..

0143. levné housky od Kovářka
Autor: Kovářka
suroviny: 250 ml mléka 1 lžíce oleje 1 lžíce Solamylu 2 lžičky soli 350 g poloh..



Články o pečení:

Suroviny ve Velké Británii

Hladká pšeničná mouka s práškem do pečiva - tato mouka je známá již od r. 1845 kdy ji vymyslel a patentoval Henry Jones - jedná se o

Housky trochu jinak

- připravíme si těsto - vyválíme váleček, který na stranách vyválíme hodně do tenka - konce můžeme překřížen&eac

Postup na plněný cop od ercicka

Stejný postup s ořechovou nádivkou najdeme ZDE / klik Těsto můžeme použít např. 704 / klik Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na dva díl

Co udělat před prvním pečením

V první řadě zakupte pekárnu Důkladně prostudujte manuál (návod k obsluze) Všechny části, které přijdou do styku s potravinami důkladně om