Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0036. nejen makový závin pro domácí pekárnu
Autor: Milka + František
suroviny: 300 ml mléka 50 g cukru špetka soli 2 rozkvedlané žloutky vlijeme do p..

0223. pizza od Tina5
Autor: Tina5
suroviny: 250 ml mléka 80 g másla nebo 6 lžic olivového oleje 1 lžička soli 1 lž..

0827. minipizza od Anndy
Autor: Anndy
suroviny: 240 ml vody 2 lžíce rozpuštěného sádla 2 lžičky soli 1 lžička pizza..



Články o pečení:

Jak na frgále od Mum

1. nachystáme si formy a vymažeme je 2. vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly po cca 250 g 3.  těsto rozválíme válečkem 4 rozt&aacu

Co si upečeme na sv. Martina?

Martinské rohlíčky Na svátek sv. Martina se v Čechách a na Moravě pekly martinské rohlíky nebo podkovy, zvané též martiny, rohá

Co si upečeme na sv. Marka ?

Chléb sv. Marka - Marci Panis   - v roce 1407 panoval v německých zemích velký hladomor a pekaři byli nuceni vyrábět chleba ze všeho možného

Baguette, Bageta

- francouzské pečivo, které správně obsahuje pouze vodu, mouku, kvasnice a sůl - bageta je potomek chleba vyvinutého ve Vídni v polovině 19. století