Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0098. recept na kvásek z žitné mouky od Marietty
Autor: Marietta
suroviny: žitná celozrnná mouka voda (převařená nebo odstátá) NA KVÁSKU NIC N..

0213. česnekové trojúhelníky od EVA
Autor: EVA.
suroviny: 500 ml mléka 100 ml oleje 1 lžička cukru 2 lžičky soli 750 g hladké mo..

0032. závin do domácí pekárny od Uursik
Autor: Uursik
suroviny: 150 ml mléka 70 ml oleje 30 g cukru špetka soli citronová kůra 300 g po..



Články o pečení:

Sladidla

Třtinový cukr      - surový - má světle hnědou barvu, příjemnou nevtíravou chuť a medovou vůni a obsahuje jen zbytkové stopy melasy

Pečení chleba v římském hrnci

Chléb se dá péct i v římském hrnci: Římský hrnec pokud je neglazovaný necháme 20 minut celý

Tvarování klasu od Svetluska78

Z vykynutého těsta vytvarujeme bagetu Nůžkami stříháme a rukou vytváříme klas Spoustu pomůcek pro pekaře a cukráře, amatéry i pro

Řecké pečivo

V Řecku nesmí nikdy u stolu chybět chléb – je jedno zda bude tvrdý, bílý, sladký, posypaný semínky, naplněný rozinkami, n