Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0095. ovocné kynuté knedlíky
Autor:
suroviny: 250 ml vlažného mléka špetka soli trochu cukru 2 lžíce Solamylu nebo 2 ..

0056. valašské frgále od Mum
Autor: Mum
suroviny: 250 ml mléka 1 lžička soli 2 žloutky 50 g oleje + 50 g sádla 75 g cukru..

0967. celozrnné sušenky- jak Be-Be Dobré ráno od hekute
Autor: hekute
suroviny: 80 g ovesných vloček dopředu opražených a pomletých (rozmixovaných) 40 g..



Články o pečení:

Co si upečeme na Letnice

Letnice (lat. Pentecostec) jsou křesťanský svátek, který se slaví 50 dní po velikonocích. V roce 2007 vychází oslava Letnic na 27. 5. Na Le

Bagel

- jedná se o pečivo z kynutého těsta z pšeničné mouky, které se nejdříve krátce povaří v oslazené vodě a teprve potom se upeče v t

Výroba mouky Biomlýn, s.r.o.

    Zajímá vás jak se vlastně mouka vyrábí? Co se děje s obilným zrnem než se z něho stane mouka, ze

Sůl a koření

Sůl - již od starověku je mimořádně cennou surovinou a nedílnou součástí lidské potravy Fenykl (fenykl obecný - Foeniculum vulgare) - pocház&i