Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

1468. rohlíky od Želka
Autor: Želka
suroviny: 200 ml vody 60 ml kyšky 6 lžic oleje 2 lžíce sádla 1 lžíce Maizeny ne..

1066. martinské rohlíčky od novaj
Autor: novaj
suroviny: 300 ml mléka 5 lžic oleje 2 žloutky 300 g polohrubé mouky 300 g hladké ..

0155. francouzská bageta od EVA.
Autor: EVA.
suroviny: 450 ml vody 1,5 lžíce medu 1,5 lžičky soli 1,5 lžičky cukru 800 g hlad..



Články o pečení:

Jak na Hanácké koláče od Uursik

1. pekárna nám vypracuje těsto dle receptu č.78 2  těsto si rozdělíme 3. naplníme a uzavřeme 4. uzavřením dáme dolů, zploštím

 

Droždí

Co je to vlastně droždí? Jedná se o živoucí lisované buňky kvasinek druhu Saccharomyces cerevisiae, které ke svému rozmnožování potřebuj&

Pozor akce!!!

27. 9. 2008 se v Praze uskuteční již 2. pekařský sraz    Místo: Potrefená husa, Chodov Čas: 11:00 - 17:00       Srdečně zveme v&