Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

1490. motýlci od Želka
Autor: Želka
suroviny: 50 ml mléka 50 ml vanilkového acidofilního mléka 50 vody 1 vejce 5 lžic..

0640. trdelníky od Svetluska78
Autor: Svetluska78
suroviny: 4 žloutky 20 ml rumu 100 ml mléka 60 g másla + 20 g sádla 60 g moučkov..

0496. sýrové tyčinky od Zorka.
Autor: Zorka.
suroviny: 120 ml mléka 150 g rozpuštěného másla (Hera) 1 vejce 1/2 lžičky soli ..



Články o pečení:

Jak uchovávat pečivo

Jak uchovávat chléb Pro uchování chleba a zachování čerstvosti je nejlepší zabalit chléb do bavlněného či plátěn&eacut

Couques feuilletées - lístkové mašličky dle loupiti.free.fr

- připravíme si plundrované neboli překládané těsto - vyválíme 2 placky, jednu potřeme libovolnou náplní a druhou přiklopíme - roz

Postup přidávání surovin do pekárny

Při vkládání surovin do pekárny je dobré dodržet jistá pravidla a zásady:   jako první vkládáme do pečíc&ia

Finské pečivo

Ve Finsku se pečivo připravuje z pšenice, žita, ječmene i ovsa. Finsko se může honosit nejbohatším výběrem chleba - každá provincie vyvinula vlastní d