Francouzské pečivo

Pain de campagne

- francouzský venkovský chléb pečený z žitného kvasu, mouky, celozrnné mouky,  soli, vody a kvasnic

- rustikální chléb se silnou kůrkou

- nejvíce se hodí jako příloha k masu, omáčkám, pečínkám ... prostě k tučným jídlům

Pain brié

- tradiční Normandský chléb 

Pain de mie

- sendvičový chléb

Pain complet

- chléb z celozrnné mouky

Pain au chocolate

- francouzské sladké pečivo ve tvaru krychle, které obsahuje čokoládu

- podobný croissantu

Pain aux noix

- ořechový chléb, který vydrží čerstvý až týden

- vhodný k pomazánkám, sýrům nebo savojským klobáskám

- v receptech najdete recept pod č. 50

Pain aux raisins

- pečivo s rozinkami (podobné jako u nás šneci s rozinkami)

Pain de siegle

- chléb s převahou žitné mouky (2/3 žitné mouky a 1/3 pšeničné mouky)

 

 Autor: Svetluska78

 

 

Spoustu pomůcek pro pekaře a cukráře,

amatéry i profíky

seženete v

PEKAŘSKÉM RÁJI