Přehled mouky – výroba Biomlýn, s.r.o


Biomlýn se zabývá výrobou jak mouky konvenční, tak i výrobou biomouky , je držitelem značky Regionální produkt Vysočina  a jako jeden z mála mlýnů se zajímá i o drobného konečného spotřebitele, takže pokud máte s touto moukou jakoukoliv zkušenost napište nám to – a to buď přímo pod fotku nebo třeba na e-mail: svetluska78@dama.cz – pomůžete tak nejen výrobci, ale i všem spotřebitelům. No a teď si pojďme ukázat jakou vlastně mouku vyrábí. Mouky si rozdělíme na konvenční a pak speciální a BIO mouky.

Konvenční mouky
 


Pšeničná mouka hladká speciál (světlá, T530) – je vhodná zejména pro bílé pečivo


Pšeničná mouka hladká (polosvětlá, T700) – je vhodná zejména pro světlý pšeničný chléb

Pšeničná mouka polohrubá (T550) – je vhodná zejména pro koláče a těstoviny


Pšeničná mouka hrubá
(T450) – je vhodná zejména pro výrobu knedlíků a těstovin


Speciální a BIO mouka
 
    


Pšeničná mouka chlebová (T1000) – je vhodná pro domácí chléb, i pro pečení v domácích pekárnách


Žitná mouka chlebová (T930) – je vhodná pro domácí chléb a tmavé pečivo, i pro pečení v domácích pekárnách


Špaldová mouka hladká
– je prémiovou alternativou ke klasické pšeničné mouce. Lze ji použít na jakékoliv pečení a vaření a konzument si může být jistý, že konzumuje zdravěji, s vyššími výživovými hodnotami a přitom chutně.


Špaldová mouka celozrnná (T1800) – v sobě slučuje výhody celozrnné mouky s jemnou oříškovou chutí a neobvyklou výživovou hodnotou špaldy. Pro nákup této konvenční mouky hovoří také výrazně přijatelnější cena oproti bio celozrnné špaldové mouce.


Pšeničná bio mouka hladká


Pšeničná bio mouka celozrnná jemně mletá


Špaldová bio mouka celozrnná


Všechny mouky můžete zakoupit jak v běžné obchodní síti (Billa, Kaufland…), tak přímo v Biomlýně v Březníku (zde můžete nakoupit jak klasická kilová balení, tak mouku volně v pytli dle dohody). Přímo ve mlýně je cena pro zákazníky výhodnější – například u běžné konvenční mouky pšeničné i žitné je cena 8,--Kč/kg. Takže kdo máte možnost neváhejte a udělejte si malý výlet do Březníku – určitě se to vyplatí. A nezapomeňte na to, co říká Anndy – správný pekař nejde pod 10 druhů mouky a 50 kg skladových zásob

 

Spoustu pomůcek pro pekaře a cukráře,

amatéry i profíky

seženete v

PEKAŘSKÉM RÁJI

 

 

Svetluska78