Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Biomlýn se zabývá výrobou jak mouky konvenční, tak i výrobou biomouky , je držitelem značky Regionální produkt Vysočina a jako jeden z
Pšeničná mouka Nejpodstatnější podíl zrna tvoří sacharidy. Patří sem především polysacharidy - škrob (50 - 70 %) a vláknin
- se řadí k nejstarším druhům obilí - pojmenován dle starověkého egyptského výrazu pro pšenici - pochází z divoce ros
Hladká pšeničná mouka s práškem do pečiva - tato mouka je známá již od r. 1845 kdy ji vymyslel a patentoval Henry Jones - jedná se o mo
- vyrábí se z bobů lupiny úzkolisté - mouka má díky vysokému obsahu karotnoidů žlutou barvu - má jemnou ořechovou chuť - je přirozen&yac
klik na obrázek pro info Sušený kvásek se dá použít do chleba přímo v sypkém stavu. Na naš
Třtinový cukr - surový - má světle hnědou barvu, příjemnou nevtíravou chuť a medovou vůni a obsahuje jen zbytkové stopy melasy - mus
- působí jako emulgátor, zvlhčující látka, stabilizátor a antioxidant - používá se do pečiva pro zvětšení jeho objemu,
Chlebové směsi BIOLINIE Mazanec bezlepkový 500 g, cena cca 27,50 Slunečnicový chléb 400 g, cena cca 40,- Kč &
Xantanová guma - derivovaná z hnědých mořských řas (kelpu) - jedná se o přírodní stabilizátor a emulgátor- používá se tak
Jizerka Všestranně použitelná pro pečení chleba, dále pro přípravu sladkých kynutých těst, šlehaných a třených hmot, tak i p
Kvas - je směs žitné mouky, vody a mikroorganismů, která těsto kypří a okyseluje. Při přípravě kvasu se musí dodržet předepsané podmínky, aby ne
Tuky chléb a pečivo zjemňují, zvláčňují a přispívají k lepšímu zadržování vlhkosti. Máslo - je mlékárensk
Otruby / klik -jsou velmi cennou potravinou, protože pomáhají rozvoji bakterální flóry, chrání před rakovinou střev, brání vzniku vředů,
Sezam (sezam indický - Sezamum indicum) - používá se již více jak 2000 let a je stále více a více oblíbený. Drobná semínka
Sůl - již od starověku je mimořádně cennou surovinou a nedílnou součástí lidské potravy Fenykl (fenykl obecný - Foeniculum vulgare) - pochází
Voda - k přípravě chleba můžeme použít vodu z vodovodu, ale vzhledem k vysokému obsahu chloru je vhodné ji nechat několik hodin odstát, aby se chlor odpařil.
Co je to vlastně droždí? Jedná se o živoucí lisované buňky kvasinek druhu Saccharomyces cerevisiae, které ke svému rozmnožování potřebují