Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Autor: kvetka.tp
Hodnocení: 44%
Suroviny:
260 ml mléka
4 lžíce sádla
1 lžička cukru
2 lžičky soli
500 g polohrubé mouky
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, rozdělím na cca 12 dílů o váze cca 70 g, vytvarujeme bulky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem, mírně zploštíme a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme bílkem nebo smíchaným žloutkem s mlékem, můžeme posypat sezamovými semínky a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.
Po vychladnutí rozřízneme a plníme dle chuti.
Demoniaque 27.3. 9:22
vynikající!!!
JITULELA 15.2. 18:17
Super recept!!! Šmákli jsme si :)
nametelka 8.11. 13:04
dnes jsem dělala a těsto nemá chybu, krásně se s ním pracuje a parádně kyne, skoro až moc :) chuťově jsou výborný!
kvetka.tp 24.6. 23:40
všem moc děkuji za pochvaly :-))
JJANNKA 2.3. 10:24
Také jsem je včera upekla k večeři. Nemají chybu!
Byly krásně vláčné i dnes k snídani. Děkuji za skvělý recept. :-D
alikvap 21.2. 18:29
Dnes jsem dělala k večeři,jsou senzační,těstíčko jako báseň,vůbec se nemusí podsypávat.Autorce uděluji vééélkou pochvalu!
MarunaS 4.1. 22:03
Dnes jsem pekla tyto hamburgery! Vynikající! Jak to, že tento recept má tak málo hvězdiček? Jak je někde v receptu sádlo, těsto nemá chybu! Díky za recept.
Anndy 18.8. 12:37
bezvadné těsto, nemusela jsem ani dosypávat, ani dolévat, bylo akorát. Mám moc ráda sádlové pečivo.
jarmule 27.5. 22:46
Díky Andy za dobrou radu, sádlo už mám doma permanentně a né v lednici, ale v chladné komoře, aby bylo vždy okamžitě k pečení...z lednice je moc tuhé a nejen, že jsem zkusila tyhle hamburgery, ale i jiné pečivo se sádlem a všechno je vynikající...a tenhle recept je super :-)
Anndy 10.5. 8:19
jarmule - sádlo doporučuji mít stále v záloze. Pro domácí pečení fakt výborná věc!
jarmule 9.5. 23:08
Vypadají skvěle, asi si půjdu nakoupit, abych je mohla zkusit....nemám doma sádlo :-)