1099. hamburger od Želka


foto: Želka
č.1099

Autor: Želka
   Hodnocení: 100%  


Suroviny:
100 ml vody
200 ml kefíru
50 g sádla
50 g másla
1 vejce
2 lžíce Maizeny (kukuřičného škrobu) případně Solamylu (bramborového škrobu)
400 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
100 g chlebové pšeničné mouky
25 g čerstvého nebo 2,5 lžičky sušeného droždí
2 lžičky cukru
2 lžičky soli


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, rozdělíme např. nerez stěrkou (bezvadná i na oddělování těsta) na díly a z každého vytvoříme bochánek.
Naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou cca 30 minut. Pak dlaní mírně zploštíme, pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem smíchaným s mlékem, posypeme sezamovým semínkem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové hamburgery ihned přendáme z plechu na mřížku.
Těsto je vhodné na jakýkoliv druh pečiva.

foto postup / klik


Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Želka
č.1099

foto: Anndy
1099.hamburgery

foto: ojunka
č. 1099 hamburger od Želka

foto: Želka
č.1099

foto: Želka
č.1099

foto: nera
1099 hamburgry a párek v rohlíku

foto: nera
párek v rohlíku z těsta 1099

foto: Želka
1099.

foto: Želka
1099.hamburger

foto: Želka
1099.hamburger

foto: Anndy
1099.hamburger

foto: itty
Hamburger od Želka č. 1099

foto: itty
Hamburgery č. 1099

foto: Želka
č.1099

foto: itty
Hamburger od Želka č. 1099

foto: korinka
1099. Hamburgerové housky

foto: Želka
č.1099

foto: itty
Hamburgery č.1099 a podmáslový chléb

foto: itty
Hamburgery č.1099 jako sýrovky

foto: Želka
1099.

foto: midarka
Bulky na hamburgery od Želka č. 1099

foto: midarka
Raženky

foto: midarka
Bulky na hamburgry od Želka č. 1099

foto: midarka
Hamburger od Želka 1099, sojové rohlíky od iv@

foto: midarka
Bulky na hamburgery č.1099

Názory čtenářů

midarka 16.10. 19:08  

Díky za recept, jsou vynikající. Už jsou v oblíbených. Udělala jsem jich 12 kusů.

Zaneta98 23.2. 21:26  

Jsou výborné, dělám znova :)

Majka 1.2. 13:18  

Vynikající hamburgery.S těstem se krásně pracuje!

Stefi 30.1. 18:24  

výborné, jak na hamburgry, tak jako rohlík, zařadím do oblíbených. Jelikož jsem neměla kefír, tak jsem ho nahradila mlékem a k tomu asi 3 lžíce jogurtu.

zzanzi 9.2. 18:06  

mocccc dobre

itty 22.12. 17:59  

Děkuji za vynikající recept, zkusila jsem upéct v pondělí, dnes je středa a na přání peču znova. S těstem se krásně dělá a hamburgery jsou velmi chutné.Z dávky mi jich vychází 12 kusů

nera 10.2. 16:09  


Moc pěkné těsto,vůnec se nelepí a moc pěkně kyne,musela jsem vyndat dřív z pekárny.Dík!!

StreLenka 1.6. 20:38  

Vynikající, jako housky na hambáče, i jako rohlíky.

ojunka 29.3. 20:47  

Bezvadné těsto, krásně se s ním pracovalo a určitě bude patřit do oblíbených.Díky Želka

Anndy 27.3. 11:38  

Z této dávky jsem udělala 8 velkých bulek na hamburgery. Místo kefíru jsem dala mléko a těsto bylo úplně akorát, nemusela jsem dosypávat ani dolévat! Jen kynutí jsem v pekárně zkrátila, protože by těsto uteklo. Takže kynulo jen cca 40 minut. Bezvadný a velice dobrý!

Anndy 23.1. 10:43  

jakubi - podle toho, jak je chceš mít velké. Takových těch klasických velkých hamburgerů bys měla mít 8 - 10

jakubi 23.1. 9:46  

Můžu se zeptat, kolik kusů z tohoto množství vyjde?

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.