0955. bílé péřové rohlíky od jakubi


foto: jakubi
955. Bílé péřové rohlíky

Autor: jakubi
   Hodnocení: 100%  


Suroviny:
250 ml mléka
50 g rozpuštěného másla
1 vejce
450 g hladké mouky
2 lžičky soli
2 lžíce cukru
15 g čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme rohlíky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme mlékem s trochou rozpuštěného másla, posypeme mákem nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Poznámka:
shodný recept s č.737 vdolky od DagmarM

foto postup I / klik


video postup / klik



foto: Ajka-jamaku
VČERA Z DVOJITÉ DÁVKY....

foto: Andulka
955-bílé péřové rohlíky od jakubi

foto: Ajka-jamaku
DNEŠNÍ VALENTÝNSKÉ HOUSKY A PLETÝNKY....

foto: midarka
č. 0955 Bílé péřové rohlíky od Jakubi

foto: m1rti
0955 - péřové rohlíky z kvásku

foto: Andulka
955-Bílé péřové rohlíky od jakubi

foto: midarka
č. 0955 Bílé péřové rohlíky od Jakubi

foto: emmicka
péřové č. 955

foto: Vivka
Bílé celokváskové pletýnky podle receptu 955

foto: Peggy09
955 bílé péřové rohlíky od jakubi

foto: Hejenka
Nový bagetkový plech do pekárny a bagetky z receptu č. 955

foto: borovec

foto: borovec
Byl k nim gulášek z POH

foto: ivulka6
č. 955

foto: Tiama
dračí ocasy a housky

foto: Anya
housky se zapečeným salámem, kapií a sýrem

foto: cigorka
pletynky s čabajko

foto: haicle
č.955 bílé housky

foto: cigorka
0955 bílé péřové rohlíky od jakubi

foto: Vivka
955. bílé péřové rohlíky od jakubi

foto: Ajka-jamaku
MOJE PRVNÍ ROHLÍKY II. - RECEPT 0955. - BÍLÉ PÉŘOVÉ ROHLÍKY OD JAKUBI

foto: midarka
Péřové rohlíky od Jakubi č. 955

Názory čtenářů

midarka 14.2. 21:23  

Výborné pečivo. Dala jsem taky jenom lžičku cukru, kvasnic jenom polovinu a přidala jsem vykvašený kvásek.

cigorka 4.10. 0:34  

U nás v krátké době už třikrát za sebou a požadavek je stále.

jirina27 11.9. 15:23  

Včera jsem dělala rohlíky podle jakubi, jen jsem dala jen lžičku cukru, byly výborné, dnes jsem ale udělala podle alena62, no a ty jsou naprosto skvělé, jen se po nich zaprášilo :-))

jarmule 23.6. 16:20  

ALENA62.....udělala jsem dnes rohlíčky podle tvojí úpravy a jsou fantastické!!!!! Né že by tyhle péřové nebyly dobré, jsou moc dobré, ale ty tvoje jsou ještě mnohem, mnohem lepší.

evikuk 19.9. 13:40  

Sú famózne, prvý krát som robila podľa návodu - krásne nadýchané, druhý krát som nahradila 150g hladkej múky celozrnnou pšeničnou-výsledok super, super, super. Dík za recept!!!

alka33 26.3. 15:11  

Skvělé, byly to moje první rohlíky, povedly se! Těsto super, rozdělila jsem na 12 kousků, podle návodu umotala rohlíčky, potřela mlékem s rozpuštěným máslem, posypala mákem a jsem za hvězdu :-)

GeorgiaG 14.11. 19:55  

Dělala jsem je poprvé a určitě ne naposledy ! Jsou vynikající ! Vše snědeno, nezjistím, jestli by byly měkké i zítra... Plnila jsem je salámem a sýrem, byly okamžitě po zchladnutí snědené. asi je zítra upeču znovu, tentokrát bez náplně. Mouku jsem namíchala hladkou s polohrubou a dala jsem lžíci kukuřičného škrobu.

alena62 12.11. 12:51  

Těsto na rohlíky jsem si upravila na 20 dkg hladké mouky, 25 dkg polohrubé mouky, 120 ml mléka, 130 ml vody, jen jednu lžičku cukru a 2 lžičky sušeného droždí. Jen se po nic zaprášilo, vůbec se nedrobily.

kozlovka 25.8. 17:20  

tenhl recept je fakt vyborny včera jsem je dělala a dnes už peču zase, takže doporučuji, nahoru jsem dala anglickou,

babucha 13.4. 18:23  

Úžasné,úžasné,úžasné

Vladusa 5.4. 21:58  

Mňam skvělé

Tallu 7.3. 18:14  

super těstíčko, chutná výborně, pracuje se s ním skvěle, nechá se super pozměňovat

teki 17.9. 14:02  

Tak já nevím, musím těsto hlídat a hlavně dosypávat mouku. Jinak ho mám "tekutější" a lepivější. Jinak chuťově super.

evik22 16.9. 18:32  

tak dnes byly i s kastrůlkem a jsou super

Anndy 16.9. 11:03  

evik22 - při pečení se vytváří pára a pečivo se nevysušuje.

evik22 15.9. 15:10  

právě jsem vyndala z trouby,jsou super,pár jsem i naplnila anglickou a sýrem.Mám dotaz-nač ten kastrůlek z vodou v troubě?

Janca11 13.9. 14:16  

Jsou výborný i s těstem se dobře pracovalo,určitě budu zase opakovat.

feliberi 12.9. 11:02  

už je peču několikrát a jsou dobrý, akoráát jsem dala mouku napůl půl hladké a půl polohrubé

Betyyna 9.8. 17:14  

pořád je peču a peču a peču, jsou naše nejoblíbenější

JirkaS 18.6. 19:55  

Co k tomu dodat? Jsou prostě vynikající i druhý den.

droping 14.5. 7:49  

Jsou vynikající.
Narozdíl od jiných, nedávám míň cukru, ale míň soli, zdály se nám moc slané.
Těsto je super, nemusím nijak moc hlídat, vždycky je akorát na zpracování.

pipicjukova 11.5. 8:11  

Děkuji za recept,moc dobré.

pečinka 26.4. 15:36  

Moc dobré,nic jse nepřidávala,vše podle receptu

FIS 22.4. 18:57  

Tak jsem dnes recept vyzkoušela.A protože nebyl čas-nedělala jsem rohlíky,ale byla z toho nadýchaná , výborná cihla z pekárny.

Ilcia 20.4. 19:11  

dělala jsem je opět dnes, dala jsem místo mléka smetanu /do kávy/, máslo jsem neměla tak jsem dala sádlo, 2 lžičky cukru, 1/4 droždí a kvásek, těstíčko bezva a rohlíčky chutnali moc

Betyyna 13.4. 9:45  

Dnes jako veka, je vynikající!

Kátˇa 31.3. 21:04  

Jsou opravdu jako peříčko.

Verunka* 25.3. 19:17  

Pekla jsem už dvakrát, pokaždé super.
Cukru také ubírám, s těstem se perfektně pracuje.
Na druhý den jsou stále měkké, teda pokud zbydou :-)))

iveta40 21.3. 8:03  

těsto i pečivo je super,díky

handula 6.3. 20:39  

Tak jsem vyzkoušela, samozřejmě méně cukru, jsou výborné, jenom to motání rohlíků mi nějak nejde

Anndy 27.2. 20:16  

handula - na nás doma ano, proto jsem svou fotku přidala k receptu č. 737 - ten samý recept, jen bez tolika cukru

handula 27.2. 12:14  

Chtěla bych je zkusit, nejsou dvě lžíce cukru moc?

Betyyna 25.2. 19:18  

Vyzkoušeno, s těstem se pracuje moc dobře, jen se musím ještě pocvičit ve tvarování! Krásně tady voní...

Jaaniinaa 19.2. 9:10  

Jsou opravdu nadýchané jako peříčko,byly hnedle pryč,ani nestačily vychladnout.Těsto akorátové,nádherně se s ním pracovalo a výsledek boží:-))

Tapi 14.2. 18:03  

Budu se tady opakovat - jsou vynikající,plnila jsem je Uzenou krkovičkou a sýrem - jako peříčko,manža nevydržel a ochutnal 2 ještě teplé.

babča 2.2. 13:09  

Právě jsem je dopekla.Vypadají nádherně,voní po celem bytě,už aby vystydly,nemůžu se dočkat až ochutnám!

Mýša 30.1. 1:01  

rohlíčky jsou jak peříčko.

Zdendax 23.1. 16:16  

Dnes jsem je dělala a jsou super! Dělala jsem dle receptu,nemusela jsem nic přisypávat,s těstem se krásně pracovalo. Pěkně jsem je vypekla,aby nebyly "buchtoidní",takže mají kůrčičku a vevnitř jsou nadýchané a vláčné. Bezva recept!!!

110864 20.1. 21:52  

Opravdu dobré rohlíky,jen jsem dala 1 lžíci cukru.Pokud vydrží a nesní se,tak jsou ještě i druhý den výborné.

Anndy 13.1. 11:43  

Zdeňka - soudruzi s NDR neudělali nikde chybu, chybu si udělala ty.
Těsto je potřeba si při hnětení ohlídat. Držet se striktně receptu není správné.
Vše dát dle receptu do pekárny, spustit program a během hnětení zkontrolovat, jaké těsto je,
případně dolít tekutinu nebo dosypat mouku. Těsto se nesmí lepit!
Viz. článek ZÁKLADNÍ INFORMACE JAK NA CHLÉB

Zdeňka 12.1. 23:04  

Dnes jsem rohlíčky dělala opět postupovala jsem podle receptu,nevím proč nebo kde soudruzi s NDR udělaly chybu měla jsem to těsto mírně tekute.Po vyjmuti s formy jsem to musela prohnist ručně s moukou.Jinak byly fuč než by člověk řek švec.

Anndy 12.1. 20:12  

Zdeňka - zadělání z dvojité dávky by Harmony zvládnout měla, problém bude s kynutím. Těsto tedy ohlídat!

Zdeňka 12.1. 18:07  

Rohlíčky jsou super nemají chybu.Jen sem se chtělaa zeptat na radu.Mám pekarnu ETA-HARMONY moho vní udělat dvojitou davku tohoto receptu.Dík za radu.

lebahu 12.1. 7:23  

Skvělé úžasné vynikající!
Cukru jsem dala jen 1,5 čl.

veru.s 18.12. 7:45  

Tyhle rohlíčky jsou vážně bomba - pekla jsem je jako své první a pro velký úspěch hned následující den znovu. Jen jsem dala 2 ČL soli a pouze 1 ČL cukru. Super :-)

hanyke23 18.11. 16:44  

výborné.Dle mojí galerky je vidět,jak často se u nás dělajé.Prostě stááále.Díky za recept

Anndy 5.11. 22:34  

Lucie - tyhle, že nevykynuli? Je tam přece dost droždí a jen hladká mouka! Jaké droždí si použila? Po umotání si je nechala jak dlouho kynout?

Lucie 5.11. 19:09  

tak nevim, kde jsem udelala chybu ale testo mi nevykynulo a rohliky pojedly slepice :-( tedy jen jeden plech , protoze kdyz jsem to videla, nemelo cenu pect dal :-( snad 2 pokus dopadne lip, kdyz vidim vysledky ostatnich :-))

cinie 5.10. 20:25  

ubrala jsem cukr....dala jsem jen 1 lžičku....no a jinak jsem netušila, že je to stejné těsto jako č. 737

rejt 5.10. 0:11  

Výborné. Doporučuji. Děkuji za recept.

hanyke23 25.9. 15:31  

sou tak úžasné,že z nich dělám i anglické rohlíky a sypu je nivou.Mají jednu nevýhodu.....hned se po nich slehne zem

jojo1 20.9. 11:48  

jsou naprosto dokonalé, jedny z nejlepších, co jsem pekla. DĚKUJU za recept :-)

soralka 15.9. 18:28  

Rohlíky byli výborné.Lepší jsem ještě neupekla.Proto jsem byla překvapená když jsem večer našla v mikrovlnce už ztuhlé máslo,které jsem tam zapoměla.I přesto byli výborné.Tak se těším jaké budou i s tím máslem...

Andulka 12.9. 23:02  

Tak tyto rohliky nemaji chybu.. Pekla jsem je uz hodnekrat a vzdy sklidily jenom velkou pochvalu. Dekuji moc jakubi za recept.

modrina 9.9. 12:35  

A 031 je totéž v bleděmodrém.. Ano, je jasné, že projít tisícovku receptů je opruz, holt většinou zkoušíme to, co je na začátku nebo na konci, ale hlavně to, co vidíme na obrázku právě teď. Ostatně jak pravil tuším Sokrates - nic nového pod sluncem.. Stejně si každá z nás většinu receptů upraví podle své chuti nebo prostě podle toho, co zrovna domá má (a častěji co nemá)..

Uursik 2.9. 8:47  

děvčata - nezlobte se na mne - ale zkuste ještě si přečíst recept č. 083 a porovnejte to. Je to skoro taky stejné akorát je to vaječný chléb, já z toho těsta peču večky.

DagmarM 1.9. 23:46  

Dovolím si poznamenat, že tyto skvělé rohlíky jsou opravdu "opajcnuté" podle mého receptu. A mám tam jen 1 lžíci cukru. To, že někdo přidá 5 dkg mouky, záleží, jak všichni víme, na mouce, její vlhkosti,... Je mi docela líto, že můj recept skoro nikdo nevyzkoušel a tady pějete chvály.

shineon 1.9. 17:00  

Jinak se budu opakovat, suprovej recept, dávám tam 100% LIVA mouku a nemají chybu. A nezdají se mi moc sladké... třeba je to zrovna tou moukou...

shineon 1.9. 16:59  

Tak teda nevím, proč se dělají tanečky kolem toho, že se někdo trefí s receptem, který je na úplně něco jiného. Mám dojem, dokud se rohlíky a housky budou péct z mouky, vody, mléka, tuku a droždí, stane se to ještě víckrát. Super je potom, když se přiřadí recept s kefírem a 300 g špaldové mouky k jinému, kde je sice podmáslí a špaldovky jen polovina, ale proč ne, když po vyndání z formy pekárny vypadají podobně... Pořád lepší, když se přidá k BIO chlebu, než třeba chlebu paka Františka, to by mě FAKT namíchlo.
Takže Jani, nic si z toho nedělej, jo? Na dvojí metr jsme už na pečkách zvyklé... a kdo zvyklý není, zvykne si...

Martik69 30.8. 22:57  

Dnes jsem pekla a jsou výborné

Anndy 30.8. 13:02  

rehek - no jo, nevšimla jsem si, dopíšu k receptu. Děkuji

rehek 30.8. 9:58  

Totožné těsto je tu již pod číslem 737. Takhle u nás pečeme od nepaměti vdolky.

jana26 29.8. 12:09  

Tak první péřovky se u nás neujaly....tvrdé jsem jich půlku vyhazovala.A to jsem dala jen jednu lžíci cukru. Krásné těsto, nadýchané rohlíčky, ale nadávali že jsou sladký, že chtěli slaný rohlíky.Ještě to musím zkusit a dám jen jednu lžičku cukru.Bude 2. pokus.
Musím se přiznat ....taky nemám ráda slané věci se sladkou příchutí, ale to bude tím cukrem, jinak jsou fajn...

Kyša 28.8. 17:09  

Dneska jsem pekla rohlíčky,ty nemají chybu!!!!!mňamka

Malenkap 27.8. 18:04  

Tak jsem dnes taky vyzkoušela a dopadly na 1***. Ani jsem nemusela přisypávat mouku. Cukru jsem dala 1 lžičku a úplně to stačilo.

Inuska:) 26.8. 21:30  

Jooo a zapomněla jsem napsat,že jsem neměla mléko,tak jsem dala podmáslí :))

Inuska:) 26.8. 16:06  

Rohlíčky skvělé,po zdejších komentářích jsem dala jenom lžíci cukru,450g hl. mouky,lžíci maizeny a 50g celozrnné pšeničné mouky.Proti prvnímu pokusu,kdy jsem nepřidala mouku se s těstem skvěle pracovalo.Chuťově paráda!

shineon 25.8. 22:38  

Myslím, že by si zasloužily přejmenovat na Božské péřoFky od Jakubi - když už máme Božský perník, tak proč ne rohlíčky,

vanny 24.8. 20:13  

Opravdu moc dobré, dělala sem housky a fakt mnamka.
Rozhodně musíte vyzkoušet!!!!

modrina 24.8. 20:09  

Tak jsem je taky vyzkoušela - výborné!! Po zdejší diskusi jsem rovnou dala 500 g mouky a byly naprosto dokonalé. Díky za recept!

ivisek 24.8. 19:58  

jsou moc dobre,Jakubi diky

nenyso 21.8. 0:04  

Tak jsem je taky vyzkoušela a jsou moc dobré.Nevím,jestli nejlepší,protože jsem jiné zatím nepekla,ale moc nám chutnaly.Dala jsem jen 1,5lžíce cukru a příště zkusím jen jednu,na mě to bylo sladké.A musela jsem přisypávat mouku,ale měla jsem nějaké obrvejce,tak jsem to i čekala. Jinak můžu jen doporučit,jsou výborné a s těstem se bezvadně pracuje.

majka.dve deti 18.8. 12:42  

Dneska ráno jsme je měli na snídani, ta lahoda :-)), sice pletu housky, ale na chuti to vubec nic nemění, děkuji za recept!!

Claris 17.8. 20:06  

tak jsem je dneska taky dělala a fakt naprosto luxusní rohlíčky!!!

cihelinka 15.8. 23:16  

taky i za mě majé tyto rohlíky 1* ubrala jsem sice trochu cukru a dosypávala trochou mouky ale jsou vynikající a to jsem ještě omylem mašlovala s mlékem a vajíčkem a ne s mlékem a trochou tuku:-))ale jsou prostě úžasné a určitě budu dělat častěji

alibabka 15.8. 19:12  

Dostala jsem za ně velkou pochvalu. Prý nemají chybičku

budulinka2 15.8. 15:48  

Musím pochválit tyto rohlíky ještě jednou. Dnes jsem je dělala s malou úpravou. Zadělány byly bez pekárny a přidala jsem 2 lžíce celozrnné mouky speciál (s fialovým pruhem). I takto upravené neměly chybu.

kašu 15.8. 15:47  

Dosypávala jsem asi tak dvě lžíce mouky ale těsto opravdu perfektní.Rohlíčky péřáčky super i na druhý den pěkně měkoučké.

Pátrač 15.8. 12:08  

Bílé péřové rohlíky od jakubi č.955. Přidal jsem 4 lžíce hl. mouky a ubral trochu cukru. Rohlíky č.955 jsou velmi chutné, nadýchané, máslové. Více fotek a popis jsem dal sem.

ivulka6 13.8. 16:09  

Ahoj holky, tak som už aj ja vyskúšala "péřovky", no bašta! HOrúci kandidát na naj pečivko!!!

Iivetata 12.8. 11:13  

Jsou super,dělala jsem je dle receptu,jen jsem přidala 1 Pl solamylu a dala jsem jenom 1,5 lžičky cukru.Opravdu super!!!!

patek 11.8. 14:28  

pekla jsem zase,jsou úžasný,žádné rohlíčky se mi tak krásně nemotali(motám je podle videa u Nás),je to tím těstem,Jakubi pro mě jsou horkým kandidátem na Recept roku,díky

hekute 11.8. 13:30  

Jsou jedinečné...ale i já jsem ubrala cukr...no ale jinak - fantazie...SUPER

svabe 11.8. 12:09  

nejlepší rohlíky jaké jsem tu pekla,nic jsem nepřidávala,jsou super

budulinka2 9.8. 20:18  

dosypala jsem asi 2 PL plnohodnotné pšeničné mouky. Ale jinak jsou SUPROVÉ

garfula 8.8. 14:18  

jsou fakt úžasné :-))),pekal jsme je včera večer a neodolala jsem a ještě teplý ochutnala.I ráno byly výborné?!Ani jsem mouku nemusela dosypávat,jen jsem přidala lžíci maizeny,jak tady píše " patek ".

Anndy 7.8. 18:13  

dnes jsem pekla, bála jsem se dát 2 lžíce cukru, dala jsem jen 1,5 a jsou opravdu moc dobré

blizenec 6.8. 19:57  

Tak tyhle rohlíčky nemají chybu...jen jsem trochu přisypala mouku a jinak prostě senzace.Díky jakubi...

Linnda 5.8. 20:05  

zapomněla jsem napsat, že jsem dosypávala trochu mouky, ale jinak těsto nemá chybu

Linnda 5.8. 20:04  

právě jsem slupla tři ještě teplé, namazané máslem... skutečně péřové....je to mana nebeská:-)))...jakubi smekám!!!! a moc moc díky za receptík ...už ho mám v oblíbených!

patek 1.8. 18:03  

díky,jakubi chvály není nikdy dost!tenhle recept si jí zaslouží,mockrát jsem se snažila namíchat suroviny na takhle dobrý rohlíčky,ale nebyla jsem spokojená,najít správný poměr je těžké a když se pak s ostatníma rozdělíte o recept(to platí i o ostatních co se dělej)je fajn,jsem ráda že jsem tu.Pečení zdar!

jakubi 1.8. 11:22  

patek: za Maizenu se nezlobím a díky za chválu!

Želka 31.7. 16:38  

Sú to výborné rohlíčky!Odporúčam.S cestom sa výborne pracovalo.

Irena900 30.7. 8:21  

dělala jsem je včera, byly senzační, ale musela jsem přidat mouku až bylo těsto vykynuté, nešlo mi s ním pracovat, možná bylo jiné složení másla, ale to nevadilo, chutnaly i tak moc dobře, děkuji.

patek 29.7. 19:16  

Doufám,že se autor nezlobí za tu Maizenu,jsem prostě zvyklá ji dávat do bílého pečiva.Ještě jednou DÍKY za recept!!Dělala jsem je několikrát a vždycky jsou skvělý,nechci vás navádět,ale vyzkoušejte budete určitě spokojení.Zdar pečení!

patek 28.7. 22:00  

Nejlepší jáké jsem dělala,jak peříčko,voněly máslem,přidala jsem 1 pol.lž.maizeny a 3 lžíce pol.mouky při hnětení,pekla jsem v plyn.troubě,byla rozpálená 30 min. na maximum,po vložení rohlíků na 200°,18 min pečení,kastrůlek s vodou.Ať se vám taky povedou,díky za výborný recept "jakubi"

Ilcia 21.7. 20:23  

těstíčko parádní,dobře se s ním pracovalo, díky za receptík

jakubi 21.7. 14:04  

Ještě dodávám: pečeno na 180°, horkovzduch, cca 12 minut.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.