Hrubozrnný závin z kysnutého cesta


foto: esli
Hrubozrnný závin z kysnutého cesta

Autor: esli - další recepty
   Hodnocení: 9%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
Cesto:
1 a 1/2 lyžičky sušeného droždia (modrá lastovička)
400g špaldovej hrubozrnnej múky
100g hladkej silnej múky
1 polievková lyžica medu
3 polievkové lyžice oleja
1/2 kávovej lyžičky soli
270ml vlažnej vody

Plnka:
4 väčšie jablká
hrozienka
hnedý trstinový cukor
"Oriešok" (náhrada za orechy)
voda


Nastavení pekárny:


Postup:
Do nádoby z pekárničky nasypeme droždie, zmiešané múky, pridáme olej, med a soľ. Na záver nalejeme vodu a cesto pripravíme na programe RYE DOUGH (pekárnička PANASONIC SD-255 - čas programu 2 hodiny). Jablká nastrúhame, vytlačíme šťavu, pridáme hrozienka a cukor podľa chuti. Zmes "Oriešok" sparíme vodou aby vznikla kaša, cukor už nepridávame. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve polovice, ktoré rozvaľkáme na pláty. Natrieme ich jablkovou a "Orieškovou" plnkou do dvoch tretín, stočíme, konce zahneme a preložíme do olejom vymasteného pekáča. Povrch potrieme troškou oleja a pečieme 25 až 30 minút na 180°C.

www.kamilove-napady.blogspot.com

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.