0713. Kärntner Reindling - Korutanská specialitka od Venda1


foto: kvetka.tp
713. Korutanská specialita

Autor: Venda1
   Hodnocení: 100%  


Suroviny:
250 ml vlažného mléka
1 vejce
1 žloutek
40 g cukru
špetka soli
100 g rozehřátého másla
500 g hladké mouky
1/4 čerstvého nebo 1 lžička sušeného droždí

náplň:
100 g másla
200 g krystalového cukru
3 lžíce skořice
240 g hrozinek
150 g sekaných nebo strouhaných vlašských ořechů


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Vznikne nádherně vláčné těsto, které buď rozválíme, nebo jen prsty roztáhneme (dá se s nim vážně výborně pracovat) na obdélník asi 30 x 40 cm. Ten pomašlujeme rozpuštěným máslem, posypte cukrem, skořicí, sekanýma ořechama a hrozinkama.
Těsto po délce srolujeme tak, že nám vznikne závin o délce asi 40 cm. Ten vložíme do předem vymazané formy na větší bábovku nebo do vymazaného celokovového hrnce a necháme cca 30 minut kynout.
Pak dáme do studené trouby a zapneme na 180°C. Pečeme (od začátku - od studené trouby) cca 50 - 60 minut.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Jajík
0713.Kärntner Reindling - Korutanská specialitka od Venda1

foto: Jajík
0713.Kärntner Reindling - Korutanská specialitka od Venda1vynikající

foto: Hejenka
713.Korutanská specialitka od Venda1

foto: kopretinenecka
č.713 Kärntner Reindling - Korutanská specialitka

foto: Farmářka
0713. Kärntner Reindling - Korutanská specialitka od Venda1

foto: osma
č.713 Korutanska specialitka od Venda1

foto: mazi
0713 Korutanska specialita

foto:

foto:

foto: Kuchařík
713.Korutanská specialita

foto: remperitka
0713.Kärntner Reindling - Korutanská specialitka od Venda1

foto: Casmia
Recept č. 0713

foto: alus.s
Korutanská specialitka od Venda1 č.713

foto: mašule1
0713. korutanská specialitka od Venda1

foto: pečinka
713.Korutanská specialitka

foto: Akita.1
Korutanská specialita recept č.713

foto: novaj
KORUTANKA č 713

foto: Jorga
Korutanská specialita 713

foto: Bronik
korutanská specialita 713

foto: kreveta
č.713 KORUTANSKÁ SPECIALITA

foto: IVČA-SUSOVA
0713.Kärntner Reindling číslo2 !!

foto: smarjorie
713. Korutanská specialitka

foto: Anndy
713.Kärntner Reindling - Korutanská specialitka

foto: minja
0713.Kärntner Reindling - Korutanská specialitka od Venda1

foto: Nevanka
0713.Kärntner Reindling - Korutanská specialitka od Venda1

Názory čtenářů

irena 27.1. 17:00  

Super recept....pekla jsem výborný....

alenstan 10.1. 16:00  

Právě jsem dala do trouby,tak jsem zvědavá,trochu se bojím,závin byl do bábovky moc dlouhý,nějak jsem to neodhadla :-),tak uvidíme :-))

xany 19.9. 13:57  

Skvělé, povedl se napoprvé :-)
Využila jsem rad a dala do náplně polovinu dávky cukru, místo vlašských ořechů jsem použila nasekané mandle - jiné ořechy jsem bohužel nesehnala, ale ničemu to nevadilo

Jajík 24.8. 12:58  

vynikající

Anndy 10.8. 15:07  

naprostá bomba!!! Přesně podle receptu, jen do těsta jsem místo másla (měla jsem ho málo), dala Heru

IVČA-SUSOVA 30.5. 13:26  

SUPER, akorát drobnost ,spletla jsem si mouky a dala polohrubou :-))

Pupulo 30.1. 17:53  

Výborný recept.S těstem se pracovalo skvěle.Pekla jsem ve větší bábovkové formě a povedla se hned na poprvé.Moc dobré!

bonini 9.11. 9:27  

Úúúchvatné, je to u nás momentálně hitovka. Chuťově vynikající. Určitě je udělám i na Vánoce.

mašule1 11.8. 14:01  

Vyzkoušela jsem zamotat jako závin a výsledek byl super.

natka2 6.8. 19:17  

Tak toto je opravdu SKVOST mezi těsty. Je vynikající chuťi,výborně se s ním pracuje co více si přát. Moc děkuji za tento recept a vřele doporučuji všem,stojí to za to!

alus.s 19.5. 18:13  

pekla jsem třikrát ale teprve teď se mi tuto vynikající specialitku podařilo vyfotit. Mizela přímo před očima. Vynikající recept !!!

mašule1 17.3. 14:55  

Díky za tento úžasný receptík, s těstem se opravdu báječně pracovalo. Nemohla jsem hlídat troubu- moje dcerka potřebovala vyvenčit, tak jsem roládu překrojila na dvě a dala jsem je nad sebe do pekárny a zbytek práce jsem nechala na ní. Výsledek byl fantastický. Mňam

maryjana1 5.3. 18:47  

Opravdu výborný recept, akorát jsem dala méně cukru..

Venda1 25.2. 22:15  

Ahojky mazi, necham to normalne nakynout jako rohliky a pod... Staci klidne 30 min. Pecu v horkovzusne, ano.

mazi 25.2. 19:45  

tak dnes poprvé -recept vynikající,jen jsem dala na rady ostatních kuchařinek a dala do náplně jen 100g krystalu-výborné,příště zkusím tvar "šneky" od Andulka

mazi 24.2. 21:43  

a těch 180°C je v horkovzdušné troubě?

modrina 2.2. 13:49  

Když jsem zase jednou byla u pořádné trouby, zkusila jsem znovu tuto dobrotu. Jednu nohavici jsem naplnila náplní z receptu, druhou mákem, zamotala pruhy kolem sebe a udělala kruh. Nakonec z toho vylezlo toto. :)

Andulka 29.1. 20:36  

Recept se mi moc libil, chtela jsem ho vyzkouset.Testo bylo uzasne a dobre se s nim pracovalo. Trochu jsem experimentovala a tim jsem vse pokazila. Zavin jsem nakrajela na male roladky a naskladala do dortove formy a pak po upeceni jsem to zalila citronovou polevou a tim jsem to uplne znehodnotila. Bylo to silene sladke.Ale i tak se mi zdalo, ze je tam dost cukru a hodne rozinek i orechu v te naplni. Ale neda mi to a jeste to nekdy vyzkousim

Betty9 29.1. 14:32  

Posypala jsem zhruba jen poloviční dávkou cukru a bylo to pro nás akorát. Mám menší bábovkovou formu, tak jsem kus závinu upekla na plechu rovně, jen několikrát nastřihla, aby byla vidět nádivka. Dobrůtka měla úspěch.

lebahu 24.1. 18:38  

Dala jsem jenom 100 g cukru do nádivky a pekla jsem v pekárně (umotala jsem závin, rozpůlila a posadila do pečky - jako třeba vanilkový oblak)
Je to vynikající!

romík 13.11. 18:53  

Před chvílí jsem vyndala z trouby,tak jsem zvědavá jak se zavděčím.

shineon 13.8. 21:03  

naprosto luxusní záležitost, těsto jako peřinka, nelepí se, krásně se sním pracuje... super!!!

svabe 23.7. 7:48  

vypadá složitě,ale není,stojí fakt zato vyzkoušet,je to mňamka

Honza 9.7. 13:29  

Zkusil jsem s mletým máke a jedním tvarohem a výsledek je přímo geniální

Venda1 16.6. 11:13  

...mozna bych mela jeste dodat, ze Reindling se ji originalne a puvodne k polevce (sladko-kysela, smetanova polevka), takze proto je docela sladky... I v Korutanech se ale ji cim dal vice jen samotny, treba na agape, nebo jen tak ke kaficku...
Uplne originalni recept by byl jeste s vice cukrem a bez orechu, existuji ale lokalni obmeny, a ta s orechy (a mou "odkalorizovanou" a upravenou variantou) nam chutna nejlip... S makem zadna obmena (zatim) neexistuje.. ;-))

Diky za vase pozitivni ohlasy, jsem moc rada, ze vam taky chutna! Nam taky- zrovna vcera jsem ho zase delala... :-)

ajicek 9.5. 19:33  

vyborne

fialuska 1.5. 17:08  

Určitě tento recept stojí za vyzkoušení. Moc nám to chutnalo, i když příště ho už asi dělat nebudeme. Máme radši naše tradiční moučníky. Podle mého názoru, ale jiná náplň než uvedená v receptu, udělá z korutanské specialitky obyčejnou buchtu. I když taky dobrou. Ochutnejte, co se jí v Korutanech. Stojí to zato.

Rowan 29.4. 13:47  

Vynikající !! Všichni si pošmákli- dokonce i ti, u kterých jsem to nečekala ! Děkuji za super recept !!

Inez 19.4. 21:18  

Skvělé těsto...jen jsem dala méně cukru-asi polovinu...výsledek výborný!!!

aluvi 12.4. 19:57  

Je to výborné těsto, moc dobře se s ním pracuje a výsledek je vždy perfektní. Moc doporučuji!!!!

TinaK 12.4. 15:56  

dnes jsem ji upekla,místo v bábovce tak ve vánočce,je to pochoutka

DagmarM 10.3. 19:45  

Výborná záležitost, jen hrozně sladká a to mám ráda sladké. Stačilo by asi 15 dkg cukru, možná i míň.

dolik76 8.3. 23:10  

Super,úplně krásně se dělalo s těstem a ta chuť.

budulinka2 5.3. 13:15  

pekla jsem ji dnes poprvé a je opravdu vynikající. S těstem se velmi dobře pracovalo.

Linnda 3.3. 19:05  

Je vynikající!! Pekla jsem jí taky s mákem a nemá chybu. Určitě jí vyzkouším i s ořechovou náplní.

Laca 1.3. 15:27  

Dnes jsem ho pekla a opravdu výborné těsto !!!!

Venda1 27.2. 20:47  

denda04:zalezi na prumeru, ta ca. 25 je OK, docela to ale naskoci.

denda04 27.2. 8:29  

prosím vejde to do dortové formy ???diky Zdenka

Jehlička 26.2. 20:44  

Super buchta.Já použila jako náplň mák a super!

tava 24.2. 10:45  

toto je opravdu vynikajici a rychlo pripravitelna buchta a potesi jazycek vsech mlsnych,dekuji

eva76 23.2. 17:27  

dobrota !

*michelle* 15.2. 8:01  

já pekla tuhle specialitu včera, dala jsem méně cukru, i tak je to dost sladké.

ZicaHartis 10.2. 15:10  

Je to vynikající mňamka, krásně se s těstem pracuje, určitě bude u nás na jídelníčku, děkuji za recept.

lupka 7.2. 19:33  

doporučuju všem, je to vynikající

mamsest 2.2. 13:53  

som to dnes skisila uuuuuplne fantasticke,jednoduche a hlavne vyyyyyborne,mnam

Mariko 27.1. 8:41  

Božské papání, krásně vláčné těsto, v podstatě jednoduchá příprava. Pekli jsme v dortové formě.

lenivern 25.1. 10:33  

Vlo vynikající, kynuté pečivo my nikdy moc nešlo, ale tohle bylo super a hned se sežralo:-))))

cacorinka 21.1. 13:49  

Pardon manzel to psal ,kdyz jsem odesla od pocitace,hodnotil on ma take na Dame obrazky pod jmenem Sailor.

cacorinka 21.1. 13:47  

Je to super mne to moc chuti,jsem rad,ze mam doma tak dobrou kucharku,moje zena je super,dekuji za recept nezname pani,opravdu pochoutka!!!!Sailor

cacorinka 21.1. 13:44  

Ahojte tak som to upekla,bala jsem se toho,bylo mi divne ta studena trouba,ale je to jednoduche,super,moc chutnalo i mne,ale hlavne muzovi,divil se,ze se zacina pect v nevyhrate troube a jaka pochoutka z toho vzesla.Dekuji autorce receptu moc mne potesila dik patri ji,vyzkousejte nebudete zklamani Cacorinka

upavla 18.1. 9:32  

upeču to ještě dnes

cacorinka 17.1. 17:25  

Dekuji,zitra to zkusim,ale verim,ze bude super cacorinka

Gorolka 16.1. 14:12  

Taky to prubnu,myslím,že to bude dobré.

Anndy 11.1. 16:46  

kdo pekl, dáte foto?

LucieLN 11.1. 14:31  

Je to výborné.

tresnicka 11.1. 0:27  

vypada to krasne upecuto hned zitra

hapta 5.12. 19:13  

vypadá to velice zajímavě,určitě vyzkouším

tapka 25.11. 16:32  

to vypadá skvěle, brzo vyzkouším

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.