0494. žitno-pšeničný s podmáslím od Ivana.


foto: Ivana.
494.Žitnopšeničný chléb s podmáslím - řez

Autor: Ivana.
   Hodnocení: 20%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
225 ml podmáslí nebo kefíru
225 ml vody
200 g žitné chlebové mouky
100 g žitné celozrnné mouky
200 g hladké mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky
1 lžíce soli
2 lžičky chlebového koření (kmín, fenykl, koriandr v poměru 2 + 1 + 1)
1/4 lžičky kyseliny askorbové
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:
Každý máme kefír jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Ivana.
494.z ošatky

foto: Anndy
494.se sójovou kyškou

foto: acvi
Chlebík č.494.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.