0492. marcipán z pekárny


foto: andina3
Dortík

Autor: andulka3
   Hodnocení: 96%  


Suroviny:
150 g sušeného polotučného mléka
150 g cukru moučka
3 lžíce oleje
1 lžička medu
trošku vody
mandlová tresť, ale nemusí být


Nastavení pekárny: Program Rychlý


Postup:
Program Rychlý - jen nechat umíchat, pak vypnout a zpracovat.
Výsledkem je krásný marcipán, který jde krásně válet, při válení podsypat kukuřičným škrobem.

JAK NA MARCIPÁN (video)

MARCIPÁN OD DagmarM.
200 g sušeného plnotučného nebo polotučného mléka
200 g několikrát prosátého cukru moučka
2 lžičky oleje
3 lžičky mandlové tresti
cca 50 ml vody i o malinko víc

MARCIPÁN OD Stina
150 g moučkového cukru
65 g sušeného mléka
1 lžíce oleje
1 lžíce medu
1 lžíce rumu a voda podle potřeby

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: MaminaJitka
dort kytičky

foto: aja-andrejka
50ka s marcipánem z DP č.492/ten první/

foto: patek
č.75 a č.492

foto: eficka
Marcipán z pekárny - 492

foto: marcelka31
492.Marcipán z pekárny

foto: aja-andrejka
Panenka - marcipán z DP č.492

foto: marcelka31
492.Marcipán z pekárny

foto: patek
Šlehačkovo-jahodový dort s marc.č.492

foto: ojunka
č.492 marcipán z domácí pekárny

foto: Kuchařík
492.marcipánová louka

foto: Alien.x6
marcipán z DP č. 492

foto: Želka
srdiečko

foto: j.jaru
0492. Marcipán z DP

foto: marcelka31
492.Marcipán z pekárny

foto: tissue
marcipán č.492

foto: B-u-f-y
První dort potažený marcipánem č. 492

foto: Hanka+Lucka_8/04+Anežka_6
Můj první s marcipánem (mléčná hmota) z pekárny č. 492

foto: lusinsaa
0492. marcipan z pekarny od DagmarM

foto: tissue
dort s beruškou -marcipán č.0492

foto: tissue
dort s marcipánem č.0492

foto: tissue
dort s marcipánem č.0492

foto: Hanka+Lucka_8/04+Anežka_6
492.marcipán z pekárny dle DagmarM

foto: tissue
marcipán č. 0492

foto: tissue
marcipán č.0492

foto: tissue
pro vnuka ,marcipán č.0492

Názory čtenářů

vasinka 16.1. 14:48  

Dobrý den ,díky za předpis nikdy by mě nenapadlo dělat v pekárně ,užasný, povedlo se a už nikdy jinak,,,

Gabka 6.1. 10:17  

také jsem několikrát zkoušela dělat falešný marcipán v pekárně, ale rychle se mi zahříval, možná jsem použila špatný program (těsto. nicméně se vše hezky spojilo a stačilo dát zchladnout do lednice. rozhodně urychlení oproti ruční výrobě. co mi ale vadí, že moučkový cukr mi obrousil vnitřek pekárny :-/ nikdo nemá podobnou zkušenost? (máme Etu Delicii)

sara :-) 8.5. 8:45  

hm..nej recept!

nora 23.2. 9:04  

tak jsem včera dělala a moc se mi nevedlo bylo řídké musela jsem furt přisypávat mléko, lepilo se tak že nešlo rozválet nakonec jsem ho rozválela mezi folijema a nějak na ten dort dostala ale podruhé dělat? asi ne.

martina 24.1. 18:06  

da sa ten marcipan spravit aj rucne?

Miloslava Coufalová 28.12. 20:05  

Tak včera jsem poprvé dělala marcipán v pekárně povedl se nádherně potáhli jsme s dcerou dort udělali kvítečka jsme uplně nadšeni

MíšaS 28.2. 18:35  

Zdenku, stačí té pekárně pomoct třeba vařečkou, aby to těsto po té vaně jen tak nelítalo.

Zdenek 22.1. 15:55  

Nevím jak se dělají nudle v pekárně, přece nudlové těsto je moc tuhé, a pekárna ho tam honí jak tenisový míček. To se přece nedá vymíchat a řídké těsto na nudle přece neexistuje. Také těsto na marcipán je moc tuhé, jak plastelína a ten kdo má dvou metlovou hnětací pekárnu, tak tam si ty chnětací metle s tím hrají hokej. Střela mantinel, střela mantinel a tak pořád dokola

Romana 26.10. 17:09  

Andy, díky:-)
No, jsem na to zvědavá, jak můj první dort dopadne..

Anndy 25.10. 16:00  

Romana - to netuším. Podle mě stačí promíchat, protože i během hnětení pekárna nahřívá.
Jakmile budeš mít ze surovin pěknou hmotu, přeruš míchání a pekárnu vypni.

Romana 24.10. 21:17  

Ahoj, můžu se zeptat, jestli stačí jen to míchání nebo to mám nechat dojet, jak píše Koulidlo?
Mám Deliccu, raději Rychlý, Dort nebo Těsto?
Děkuji.

Hanka+L+A+V 29.6. 23:23  

Super nápad!! Když jsem matlala marcipán v ruce, byla to katastrofa. Takhle si s tím pekárna krásně poradí, i když to teda dlouho vypadalo, že ne. Nakonec to zvládla a výsledkem byl krásně vláčnej marcipán.

Díky moc!!

marcelkas 8.5. 10:52  

V základním receptu je chyba. 3 lžíce oleje je strašně moc. Asi to mají být 3 lžičky. ..

B-u-f-y 8.4. 20:43  

Tak právě jsem dodělala můj první dort potažený marcipánem ( falešným ) Jsem maximálně spokojená. Marcipán byl parádný, krásně vláčný, suprovní.Dělala jsem ten od Dagmar.

PavLee 13.3. 9:04  

Bezva marcipán, jen je to strašně sladký, máte nějaká nápad na míň sladkou variantu?

Anndy 7.3. 19:45  

micho - nikdo tady nepsal nic o PRAVÉM marcipánu

micho 7.3. 15:41  

to neni marcipan. pravy marcipan su vlastne pomlete mandle a nie tieto gebuziny

rony.x 4.6. 8:45  

super akorát mi to lepí a nedá se s tí pracovat...někde se stala chyba

evik22 19.3. 20:55  

ahoj,všechny výtvory jsou nádherné.Chystám se tvořit zítra,jen nevím,který recept je ten nej....poraďte,díky

skupinka 4.3. 9:21  

musím pochválit, marcipán byl super....:-)

ivannka 14.1. 15:58  

udělala sem ho v pekárně a nejdřív to vypadalo že to vyhodim,ale pak bum a byla to krásná vláčná hmota,ted jen obarvit a hotovo

Zdeňka 17.10. 9:30  

Ahojte kdo my poradí.Posledně sem dělala marcipán od DagmarM byl super teď ho dělam zase a vubec my nejde.tak nevím kde jsem udělala chybu.

Anndy 8.10. 14:38  

Sysina - doporučuji barvy gelové a koupíš je např. v Pekařském ráji

Sysina 8.10. 9:46  

Chystám se na marcipán poprvé. Prosím, čím ho můžu obarvit a kde se ty barvy kupují? Díky

kudlanka74 23.9. 9:38  

marcipám pouští hodně oleje, mám pocit že je tam toho oleje moc? Poradíte mi prosím?

kajako 17.8. 15:35  

Pekarinky, rada bych se zeptala, kdyz delate ten marcipan, ktery delate recept?(z tech tri?)Ktery se vzdy povede? Diky za radu.

gagabik 19.5. 17:18  

je to úplně skvělí,strašně dobře se stím marcipánem pracuje.Dnes jsem dělala první dort potažený marcipánem,a řekla bych že docela ujde.-))Děkuju za skvělí recept,jinak ho už dělat nebudu,než v pekárně!!!!!!!!

Alien.x6 18.5. 21:19  

tento marcipán jsem dělala již několikrát a vždy se povedl, výborný recept. akorát mě bylo líto pekárny, když tu "hroudu" tak ztěžka hnětla.

dedulka 19.4. 22:14  

Přimíchávám do směsi drcené mandle, koupené např. v Kauflandu. Jen s nimi je to pro mne opravdový marcipán. Přibarvuji barvami z drogerie. Pro zpracování těsta pak používám Solamyl nebo kukuřičný škrob. Ale stejně se to při zpracování patle. V ledničce to vydrží dlouho.

j.a.n.a... 17.4. 12:18  

Neví někdy, jestli si ten marcipán mohu udělat neobarvený, den uschovat a až poté ho nabarvit? Bude s tím nějaký problém? Mám si ho raději nabarvit hned? Díky za odpověď.

Olili 3.4. 16:56  

Andy - Díky moc za pomoc :)
Koupila jsem ji v drogérii Teta.

Anndy 1.4. 21:14  

Olili - zkus drogerii

Olili 1.4. 19:04  

Prosím, prosím, kde seženu tu mandlovou tresť.

Anička 25.3. 17:41  

O povolení marcipánu v mikrovlnce vím,jde mi o to,jak dlouho vydrží čerstvé a neztvrdlé jednotlivé figurky a mašinky??? Ale asi to zkusím a uvidím,to bude nejjednodušší.

Svetluska78 25.3. 16:07  

juliar, Anička: ten odkaz je na diskusi o marcipánu a práci s ním - Anndy to myslela tak, že tam jsou zkušenější a mnohem lépe poradí. Stačí se zeptat. Já marcipán uchovávám v lednici dobře zabalený v potravinové fólii. Když ztvrdne dá se povolit v mikrovlnce, ale já s tím nemám zkušenost.

Anička 25.3. 15:48  

Dobrý den, děkuji za radu navšívit zmíněné stránky,ale musím se připojit k názoru kolegyně - stránky jsou nepřehledné a nic potřebného jsem tam neobjevila :-(

juliar 24.3. 22:51  

dobry. den. aj mna by velmi zaujimalo kolko vydrzi marcipan. mozem si vymodelovat napriklad figurky skor? nepokazi sa? na tej stranke "zde/klik ti poradí" som nic take nenasla. dakujem.

Anndy 23.3. 18:21  

Anička - zde / klik ti poradí

Anička 23.3. 13:39  

Dobrý den, ráda bych se zeptala,jak dlouhy vydrží marcipán čerstvý. Kdybych marcipánové mašinky dala do folie a do chladu,jestli vydrží nějaký čas měkké. Děkui za odpověď.

kokollarinka 10.3. 22:51  

tento marcipán,je uplně parádní,super

MariePetra 9.3. 13:39  

Moc děkuji za super tip. Včera jsem to zkoušela a paráda! Už se nebudu patlat s marcipánem ručně!
Ještě jednou moc dík

eficka 1.3. 16:40  

Tak jsem poprve zkoušela marcipán, měla jsem plnotučné mléko a byl parádní, hezky se s ním pracovalo, zkusila jsem potáhnout roládu, šlo to pěkně, příště už vyzkouším dort

gag 10.2. 14:32  

moc dobré

Pavlinkal 31.1. 22:29  

Moc bych to nedoporučovala, protože to dodá marcipánu takovou nedobrou chuť - lehce nahořklou. Kluci mi to nechtěli moc jíst.

Vaneza 19.1. 17:29  

Ahojky, nevíte, mohu obarvit tento marcipán kakaem? Nesehnala jsem hnědé barvivo. Děkuji

Tapi 18.1. 5:08  

teda holky to tu mate hezkéééé :-))

Anndy 14.12. 10:36  

martin - tak, že suroviny na marcipán se nesmí nahřívat a potřebujem to jenom spojit, tudíž program, který nepředehřívá (Rychlý, Sprint, Superrychlý, Těstoviny, Dort....) a necháme jen zamíchat

martin 14.12. 10:02  

jak jako rychlej progrym

Anndy 8.12. 23:21  

banny - samozřejmě! My si to jen tou pekárnou ulehčujeme:-)

banny 8.12. 21:19  

chci zeptat, jestli se da udelat marcipan bez pekarny

blondata 23.11. 20:17  

Dělala jsem první recept a vyšel super.Při válení nepraskal jako podle mého starého receptu a byl moc dobrý.

Janeček 6.10. 10:05  

Anndy: děkuji, první marcipán je na světě (viz galerie) .... sice trošku jiný recept, ale i tento vyzkouším.
Dělala jsem podle receptu z netu: "Domácí marcipán od paní Jany".
PS: moc vám pekařinky děkuji za tipy a rady a Vaše zkušenosti. Jana.

Andrus 25.9. 21:22  

Dělám ten marcipán často a je fakt super,je jednoduchý (když vezmu to jak sem se s tím patlala ještě když nebyla pekárna,tak tenhle nemá chybu).Díky za něj!!!!

Anndy 4.9. 15:06  

Janeček - ano, tresť je tekuté aroma, malé lahvičky

Janeček 4.9. 13:25  

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat na tu mandlovou tresť, to je aroma - tekuté? Děkuji moc za odpověď.

mifie 31.8. 10:56  

Dnes jsem dělala marcipán úplně prvně.Dělala jsem v pekárně od DagmarM.a je vynikající,udělaný bez problémů...děkuji

marbes 28.8. 14:55  

Výborný!!! Bleskově rychlý, hlaďoučký, perfektně tvarovatelný. Co je ale pravda - s plnotučným mlékem to není úplně ono.

BettyM 24.8. 19:40  

Marcipán je super, ale pozor, v receptu na MARCIPÁN OD DagmarM. je psáno POLOtučného nebo PLNOtučného mléka a když jsem použila PLNOtučné, nedal se marcipán vůbec zpracovat, drobil se, vytékal z něj olej a o tvarování se vůbec nedalo ani uvažovat. Pak mě na "marcipánkách" Aero-orion upozornila, že to je tím mlékem. Takže pokud chcete marcipán tvarovat, radím jedině POLOtučné mléko, s tím mi to šlo skoro samo ;o))

patek 22.8. 11:09  

dělala jsem poprvé,povedl se nádherně,přesně jsem odvážila dle receptu,vody bylo cca 40ml,(přilívala jsem pomalu a nechávala zapracovat,abych nepřelila)jenom to tvarování,ale s tím nemá chudák výbornej recept co
dělat,jestli děláte marc.poprvé jako já,tak zkuste
tenhle,určitě se povede,má konzistenci hedvábné modelíny,kousek co zbyl jsem dala druhý den do mikroténu a na chvíli dala do hodně teplé vody,prohnětla a zase byl OK,díky za recept

Renáta13 11.8. 13:19  

Děkuji za recept, je opravdu super. Zkoušela jsem použít na dort kupovaný marcipán, a letěl do koše, protože se s ním špatně pracovalo. Tento nemá chybu.

Kulča 3.8. 22:01  

Tak jsem dnes marcipán poprvé zkusila v pečce a vůbec se nespojil. Předtím jsem jej dělala podle stejného receptu ručně a povedl se, takže v tom to není. Děláte jej jen v pečce s dvěma háky?

MaminaJitka 5.7. 13:35  

tak dnes jsem zkoušela poprve a povedl se na výbornou, dělala jsem poloviční dávku...to kdyby náhodou a musím říct, že by mi stačila na celý dot..kdyby děti neujídaly:-) takže doporučuji!!!

monika 31.5. 16:48  

Fakt hezký.

Kacule 25.4. 22:12  

vyzkoušeno, dopadlo to moc dobře, jen ten dortík, na který jsem to chtěla dát se poněkud nevyvedl...alespoň to slepím tim marcipánem :)

jakubi 14.4. 13:20  

Dodala jsem si odvahu vyzkusit marcipán v pekárně a je to super! Mám bifinett a dělám na program nudlové těsto - tento program pouze 15 minut míchá. Marcipán byl nádherný a dobře tvárný a odpadla ruční dřina.

Lou1 13.4. 8:38  

co se dá také z maripánu udělat :))

Lou1 13.4. 8:37  

http://www.youtube.com/watch?v=zFx2hSkuWk8&mode=related&search

Padme 3.4. 10:49  

Krásně se s ním pracuje!!! děkuji za recept...

Anndy 20.3. 17:56  

tunal - je jedno ve které pekárně to umícháte a nechat míchat tak dlouho, dkud nebude marcipán hladký

tunal 20.3. 13:11  

jak dlouho pekarna musi hnetat marciopan v programu testo?

tunal 20.3. 13:08  

skusal nakdo v bifinett pekarne?

Anndy 20.3. 10:35  

Pidlísek - program Těsto na tvé pekárně je pod č.13, ale můžeš použít program Rychlý (č.5)
Uchovat v lednici marcipán můžeš - pořádně zabal do mikrotenu nebo potrav.folie. Před použitím nech mírně povolit na chvilku v mikrovlnce

Pidlísek 20.3. 8:08  

ahojky,tak to zkusím,ale ted nevím na jaký peogram.Mám Home bread XXL.děkuju za radu.
Ještě se zeptám,dá se ten marcipán uchovat v lednicia aják dlouho?

miriam 13.3. 19:38  

ja to robim po dvoch zlych skusenostiach ručne

zuzekva 13.3. 16:12  

a to o jakej rozprafate tej pekarni?? normalnej na chlieb a rucne sa to tiez da ci nie?? ci sa to nebude dAT SPRACOVAT?

miriam 4.3. 13:18  

ja som to uz skusala po 2 krat, no vobec mi to nevymiesalo

Anndy 25.2. 15:55  

Jittule - barvy můžeš použít jak sypké, tak gelové a myslím, že se zapracovávají až pak, po zamíchání marcipánu, ručně

Jittule 25.2. 12:48  

Ještě se chci zeptat,kdy se přidávají ty barvy a jaké konkrétně.Dík Jitka

Jittule 25.2. 12:46  

Moc se mi to líbí,recept hned jak mi přijde pekárna vyzkouším.Dík za něj.Jitka

Anndy 22.2. 16:37  

miriam - když píšu lžičky nemyslím lžíce....pokud to máš tvrdé, morkýma rukama dále rozpracovávat. Také záleží na tom, jaké si použila sušené mléko, takže tu "trošku" vody si musí každý určit sám

miriam 22.2. 13:28  

co znamena trosku vody? anndy pise, ze 3-4 lzicky...nemalo to byt 3-4 lzice? lebo to je rozdiel a ja teraz neviem, co s tou mojou tvrdou hmotou...je ako riadne tvrda plastelina. v pekarne sa to nedalo vymiesit

Koulidlo 31.1. 7:35  

Zdravím všechny! Dělám marcipán na program těsto, ale nechám dojet všechno - i s několikanásobným kynutím, mám pocit, že tím jemným ohřátím se líp vypracuje (ostatně tuhý marcipán také ohřejete v mikovlnce, aby se s ním dalo pracovat). Mám Proffessor 02.

Martina V. 14.1. 7:04  

Dobrý den!
Chtěla bych poprosit o recepty do pekárny Vega 0652,budu si ju teď kupovat,můžete mi napsat na tento e-mail? Děkuji moc. S pozdravem Martina V.
martina@amperek.cz

Dzuli 12.1. 12:48  

Dělám na program těsto.vypnu před kynutím :-))

Dzuli 10.1. 15:06  

Jeee,dělam úplně stejný,taky v pekárně a je supr,potahuju s ním všechny dorty co mám v e fotogalerii :-))

Katina 19.12. 20:01  

ano voda se dává opravdu jen opatrně!!jak se to lepí tak se špatně pracuje.

tapka 16.12. 17:01  

Recept je skvělý, ještě doporučuji mít po ruce kukuřičný škrob, hmota se pak nelepí na ruce ani na vál při zpracovávání, a pokud se má tozválet na tenkou placku, tak nejlépe na potravinové folii

Zin 4.12. 19:01  

Anndy-vyzkouším. Děkuji

Anndy 3.12. 19:57  

Zin - na video je tam nový odkaz! Jinak asi tam bylo moc tekutiny- vody- tou troškou se myslí opravdu malinké množství- 3-4 lžičky vody

Zin 3.12. 17:09  

Anndy- dík. Marcipán si chtěla poprvé vyzkoušet dcera. Jak dávkovala nevím, ale mělo to konzistenci rozehřátého medu. Pak jsme tam postupně nasypaly půl krabice sušeného mléka a cukru nevim kolik. Byl z toho normální med. Na dort jsme to napatlaly. Přes noc půlka stekla, zbytek vydržel. Nejvíc si to pochvaloval syn, škrabal talíř. Příště pracuji sama. To video někde najdu?

Anndy 2.12. 12:40  

Zin - aha stránka už nefunguje. Jak se marcipán nepovedl? Pokud lepí, tak dosypávat půl sušeného polotučného mléka + půl moučkového prosátého cukru...

Zin 2.12. 10:21  

Zkoušela dcera, ale nepovedl se. Postup - video jsme nenašly. Poradíte?

dajano 21.11. 22:36  

marcipánové dorty,nádherné

Katina 26.5. 10:09  

tak sem to zkusila a jsem spokojená povedlo se jen já dávám místo oleje med tak asi lžíci na toto množství co je v receptu.

Katina 25.5. 12:49  

Ráda bych to také zkusila často s touto hmotou pracuji ale vždy sem ji dělala ručně.tak sem zvědavá jen nevím jaký program zvolit na Eta Harmony ? mám ji krátce tak se vtom ještě moc nevyznám.

Gorolka 19.4. 23:10  

Fakt, jestli to funguje, tak je to super.

amria 17.3. 15:10  

...tak to musím vyzkoušet...nudlové těsto taky dělám v pekárně...

Uursik 16.3. 21:45  

no, tak to je super nápad.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.