0466. škvarkové pagáče od aneco


foto: aneco
pagáče škvarkové č.466

Autor: aneco
   Hodnocení: 20%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
1 vejce a doplníme pivem a kyselou smetanou do 250 ml
3 lžičky soli
450 g polohrubé mouky
30 g čerstvého nebo 2,5 lžičky sušeného droždí
po částečném promíchání přidáme 200g pomletých škvarků


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), vyválíme na 2 cm, vykrajujeme kolečka, která dáváme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem. Necháme vykynout.
Pak pomašlujeme vejcem, posypeme sezamem, mákem a pečeme při 180°C / asi 15 - 20 minut.
Hotové pagáče ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Ivana.
466. Škavarkové pagáčky od aneco

Názory čtenářů

cjmaserka 12.1. 21:18  

zítra je zkusím, jdeme na ples tak myslím, že se hodí :)

pupik 9.9. 10:14  

Recept považuji za velmi úspěšný

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.