0438. vícezrnné ovesné bulky


foto: ben3
438.vícezrné ovesné bulky

Autor:
   Hodnocení: 10%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
500 ml vlažné vody
1 (150 g) sáček rozskvásku
1 lžička soli
200 g žitné celozrnné mouky
200 g pšeničné celozrnné mouky
200 g jemných ovesných vloček
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí
100 g dýňových semínek


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), vytvoříme bochánky, ty pak nařízneme do kříže, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 20 minut. Pak pomašlujeme vodou, posypeme hrubými ovesnými vločkami a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové bulky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Ayleen
438. vícezrnné ovesné

foto: Kuchařík
438.vícezrnné ovesné bulky

Názory čtenářů

xaraxa 14.3. 9:19  

Dobrý den,prosím,co je to rozkvásek ? Koupila jsem si sušený kvásek,ale 150 g je mnoho.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.