0076. chléb špaldovo-pšenično-žitný


foto: Anndy
76.chléb špaldovo-pšenično-žitný

Autor:
   Hodnocení: 45%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
200 ml vody
200 ml černého piva
25 g másla nebo 1 lžíce olivového oleje
1,5 lžičky cukru
2 lžíce sušeného mléka (pokud nemáme sušené mléko, dáme místo vody a sušeného mléka / 200 ml mléka)
1 lžíce octa
2 lžičky soli
1 lžička kmínu
100 g špaldové mouky
200 g žitné celozrnné mouky
300 g pšeničné hladké mouky
1 a 1/4 lžičky sušeného nebo větší 1/4 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme:
2,5 lžíce sezamových semínek
2 lžíce slunečnicových semínek


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Velký


Postup:

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Ayleen
76. špaldovo-pšenično-žitný chlieb

foto: Ayleen
76. špaldovo-pšenično-žitný chlieb na reze

foto: vladka
076 chléb špaldovo-pšenično-žitný

foto: moncicak4
chléb č.76 špaldovo-pšenično-žitný

Názory čtenářů

zuzag 26.6. 9:51  

perfektne sa vydaril - krásne vysoký, makkučký, a hlavne chutný. Miesto mlieka som dala vodu. Odporúčam vyskúšať.

Lucky 29.5. 11:05  

Chlebík perfektní, zatím nejlepší, místo špaldové jsem dala pohankovou.

-Jitka- 16.2. 9:31  

Včera jsem upekla a dnes se jím mohu přecpat, naprosto vynikající, krásně vláčný!

lebobo 15.2. 18:56  

Dnes jsem tento chlebík vyzkoušela a je naprosto vynikající. Díky za recept. Lenka.

felda 29.1. 12:20  

Dneska jsem ho vyzkoušela a je vynikající. Jen jsem dala kůrčičku nejtmavší a je úžasný.

moncicak4 2.12. 19:15  

chlebík sem pekla dnes a je vynikající,přidávám si ho ke svým receptíkům oblíbeným,doporučuji.dala jsem mléko místo vody a sušeného mléka a semínka lnu a tykve navíc.

vladka 14.11. 8:41  

Pekla jsem včera prvně, dala jsem sušený kvásek, místo sušeného mlíka bramborovou kaši a místo sezamu len a musím říct, že to je výbornej chlebík. Řekla bych možná nejlepší ze všech, co jsem zatím pekla.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.