0059. švédský koprový chléb


foto: beruš.ka
Recept 0059 švédský koprový chléb

Autor:
   Hodnocení: 32%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
125 ml vody
1 lžička soli
2 lžíce čerstvého posekaného kopru
150 g žervé nebo plnotučného tvarohu
2 cibule nahrubo nakrájené
30 g másla
1 ušlehané vejce
500 g pšeničné hladké mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: beruš.ka
Recept 0059 švédský koprový chléb

Názory čtenářů

beruš.ka 26.8. 22:10  

Chlebík je úplně suprový!Chutnal i těm co kopr nemusí!Akorát místo žervé jsem dala Lučinu z kelímku.Doporučejeme!!!!!!!!!!!Mňam!!!!!!!!!!!

beruš.ka 26.8. 16:11  

teď se mně chlebík peče,je to nádherné a voňavé těsto

milli 4.5. 17:18  

Ahojte,byl to můj první chlebík né ze směsi.Chuťově výborný,dokonce uznán i mým 15ti letým synátorem:)Ale asi jsem dala moc droždí,protože se propadl.Dala jsem tvaroh a ještě zbyl,tak až chlebík vychladne máznu ho tím tvarohem a posolím...

fester 14.1. 21:22  

akurat sa pece a namiesto zerve som dal hustu smotanu a maslo sa mi nechcelo roztapat tak som dal olej a cibulu som nedal vobec tak uvidim co z toho vznikne :D:D.Robil som to podla jedneho kolaca ktory je z kysnuteho cesta a potre sa smotanou a posype koprom.

cammelia 11.1. 17:43  

U nás doma kopr a cibuli milujeme, ale tenhle chleba (ačkoli nakynul a upekl se výborně) nám vůbec nechutnal, byl přespříliš aromatický. První chleba, který letěl do koše, škoda.

jitkoleinen 7.1. 18:16  

Také mne překvapuje to nízké hodnocení. Byl to prozatím nejlepší chléb, který jsem upekla. Byť jsem novicka, chutí rozhodně trumfnul chleby zde ohodnocené pěti hvězdičkami. Že by různý výsledek z různých pekáren?
V receptu je, podle reakcí pekařů, opraveno dávkování droždí na 1 lžicku, dala jsem odpovídající poměr droždí čerstvého, tj. 1/4 a musela jsem od oka přidat. Výsledek byl ale opravdu vynikající a po chlebu se zaprášilo.
Rozhodně doporučuji.

Ondra 28.8. 9:43  

Vynikající a naprosto fantastický chleba. Dal jsem vše podle receptu, jen místo žervé -veselou krávu a plnotučný tvaroh. Jen tak dál, budu zkoušet další chelby z této stránky.
Je mi s podivem, že má pouze 1 hvězdičku.

Michlena 9.5. 21:42  

Nám chutnal - mouku jsem dala hladkou i celozrnou, nedávala jsem kopr - jednak ještě nedorostl a taky náš táta kopr nerad, ale říkal, že by to vyzkoušel i s koprem - takže určitě si ho zopakujem. Jo a místo 150g žervé jsem dala 80g + pomazánkové máslo. 2 lžičky droždí mi taky přišly moc, takže jsem dala 1 a 1/4 a bylo to v pohodě.

Foltýnka 21.11. 23:33  

určitě vyzkouším kopr mám moc ráda teď peču první chleby asi se povede doufám.

kropackova 4.9. 19:39  

Povedl se na první pokus a taťka byl nadšenej vůní i chutí, budeme péci častěji. Určitě doporučuji
SmileyCentral.com

Jarjan 7.8. 23:57  

No, trvalo mi to delší dobu, výsledek je však výtečný. Neměl jsem žervé, tak jsem dal bílý jogurt ve stejném množství. 2 lžičky droždí je asi moc, chléb nakynul až pod víko mé pekárny VEGA. Kdo má rád vůni kopru a "koprovku", vřele chléb doporučuji. Je voňavý a vláčný s krásnou světle hnědou kůrčičkou! Dopékal jsem ještě 20 minut. Kdo další zkusí???

Jarjan 15.6. 9:40  

Ahoj lidi, to jste to ještě nikdo nevyzkoušel? Budu se do toho muset pustit. Vždyť to musí být dobrota! Nakoupím suroviny a už teď při psaní se mi sbíhají sliny. Tak tedy v nejbližších dnech, napíšu.........

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.