0001. knedlík z domácí pekárny


foto: Anndy
1. houskový knedlík

Autor:
   Hodnocení: 100%  


Suroviny:
250 ml mléka
1 vejce (nebo místo vejce - 1 lžíce olivového oleje)
500 g hrubé mouky (může být i polohrubá)
1 lžička cukru
1 lžička soli
1 lžička sušeného nebo 1/4 kostky čerstvého droždí
3 hrsti kostek z rohlíků - sušených (nemusí být)


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Těsto si během hnětení ohlídáme, buď přisypeme mouku, nebo přilijeme trochu mléka. Těsto nesmí lepit!
Po vykynutí propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 2 - 3 díly, vytvoříme šišky a necháme ještě cca 10 minut pod utěrkou kynout (není potřeba nechávat vůbec kynout!).

Vaříme nad parou:
do kastrolu dáme asi do půlky vodu. Přes to dáme vykroucenou vlhkou utěrku a připevníme ji gumou. Založíme dobře okraje, ať nevyhoříme:-).
Až voda začne vařit, položíme na utěrku knedlíky, přiklopíme velkou mísou nebo druhým kastrolem a vaříme 25 minut. Napařené knedlíky několikrát propícháme.

Vaříme ve vodě:
knedlíky vložíme do vroucí osolené vody, vaříme 20 minut - po 10. minutách otočíme. Uvařené knedlíky několikrát propícháme.

Paříme v napařovacím hrnci:
těsto rozdělíme podle velikosti hrnce na 2 - 3 díly, záleží, jak máte velký napařovací hrnec. Knedlíky vypracujeme do válečků, dáme do parního hnce, kde v jednotlivých patrech máme buď propíchaný pečící papír nebo patra jen lehce potřeme olejem. Někdo nechává kynout cca 10 minut, ale není potřeba. Zapneme časovač na 20 - 25 minut. Napařovací hrnec vydá signál po ukončení. Napařené knedlíky několikrát propícháme a pomašlujeme rozpuštěným máslem nebo olejem ze všech stran.

Hotové knedlíky se krájí nejlépe kráječem na knedlíky nebo režnou nití.






foto: budulinka2
0001. Houskový knedlík

foto: JanaR
č. 0001 - Knedlík z domácí pekárny

foto: lotka4
knedlík 001

foto: LENA12
Domácí knedlík s popcornem.

foto: Anndy
1. houskové knedlíky

foto: jirina27
0001

foto: cigorka
knedle 001

foto: Vivka
001 knedlík z domácí pekárny

foto: tissue
domácí knedlík č,1

foto: haicle
0001 houskový knedlík

foto: Vivka
001. knedlík z domácí pekárny

foto: LenkaVaj
0001. knedlík

foto: daffne
0001. knedlík z domácí pekárny

foto: kiklop
knedlík z domácí pekárny 0001

foto: Lida008
kynuté knedlíky č.1- těsto je bez rohlíků

foto: MagdaG
0001. knedlik z domaci pekarny

foto: zulan
001 knedlík

foto: Madlenka1
Knedlík , recept č. 1, z celozrnné mouky

foto: Ria
recept č.1.

foto: Sydžej
z polohrubé mouky

foto: MagdaG
0001. knedlik z domaci pekarny - hotovy obed :-)

Názory čtenářů

MagdaG 26.3. 15:48  

Vyborne! Takto krasne a jednoduse se mi nikdy nepodarily! Diky za skvely recept :-)

Irismis 28.2. 18:18  

EXCELENTNI RECEPT - UZ JEN TEN A ZADNY JINY!!!
VYBORNYYYY,DOPORUCUJI!!!
...tak po dnesni zkusenosti uz varim jen tento knedlik!!!Je bozsky nydychany, vyborny, jednoduchy...Opravdu hodne vykyne-vareny ve vode.Lepe rozdělit na 3 valecky(ja udelalajen 2)

Juzepe 23.2. 9:51  

Náš taťka to vaří a já asi před obědem sním skoro celý talíř.
Fakticky doboručuji

Martinaa.Tru 5.2. 13:32  

Parádní. Lepší nikdy nebyl. Přítelovi chutnali víc jak od maminky a to je úspěch na první knedlíky :)

Zaneta98 1.2. 16:43  

Jsou naprosto úžasný, jinak je už nedělám :) všem doporučuji :)

Anndy 1.2. 13:13  

Greydy - ano, jde i bez rohlíků

Šárka 1.2. 13:11  

Výborný. jako kupovaný. Dělala jsem bez rohlíků a v páře a je fakt luxusní. Mám dvě docela velké šišky.

Greydy 31.1. 17:45  

Lze i bez rohlíků??Díky

falafelo 29.1. 21:43  

Tak jsem dnes zkoušela tento knedlík, ale nepovedlo se :( Těsto krásné, ale po vyndání z vody se knedlíky zdrcly. Dávala jsem do vařící osolené vody a hned po vyndání je propíchala párátkem. Co přesně znamená, jak je v receptu uvedeno, že po vyndání z pekárny se má těsto propracovat na vále? Rovnou jsem vytvyrovala šišky, může to být tím? Jsem s kynutým těstem začátečník, tak budu ráda za každou radu.

Kari 1.1. 15:38  

výborný nadýchaný knedlíček)))

Martina70 25.12. 15:13  

Výborné, jiné už dělat nebudu. Dnes s hovězím gulášem, o víkendu se svíčkovou.

dejna11 30.11. 12:56  

tak už se vaří v parním hrnci, jsou výborné bude knim svíčková z kuřete

Majda 22.9. 14:13  

knedlík z domácí pekárny nemá konkurenci. Je prostě skvělý-jako peříčko. Nepovedl se mi lepší než je tento.

Toms 29.8. 15:51  

Knedlíky jsou úžasné, jako mi je dělávala babička, akorát jsem ten první krájela kráječem a trochu mi spadl, tak jsem ten druhý už vzala nití...recept je velmi dobrý.

zdena 27.6. 22:48  

Super recept, moc děkuju, knedlíky jsem vždy jen kupovala- nějak jsem je nezvládala uvařit, nyní rodina jiné nechce. :-) díky

majcule 22.3. 13:23  

super, nikdy nebudu dělat jiné!!!

Majda 19.3. 19:07  

Moc nám chutnají.Také jsem je vyzkoušela smícháním celozrnné pšeničné mouky a obyčejné mouky v poměru 1:1 a jsou vynikající.Jen je potřeba zvýšit množství mléka na 300 ml.

Jade75 6.2. 9:06  

Výborný všem chutnal a budu vařit jenom tento.

mates 27.1. 17:23  

Knedlík se povedl, byl výborný, vařila jsem ho klasicky ve vodě. Tež pěkné těsto a tím i povedené vánočky z pekárny jsme dělali na vánoce.

LiduCha 16.1. 14:15  

Zdravím, jsem v zahraničí a mají tady jen dva typy mouky - pšeničnou jemnou (což je kvalitativně česká hladká) a pšeničnou superjemnou na sladké pečivo. Obecně tu má mouka nižší obsah lepku. Jakou mouku použít? Dá se do zdejší hladké přidat trochu krupice a pokud ano, v jakém poměru? Budu vděčná za jakoukoliv radu, děkuji, L.

Anndy 8.1. 15:52  

Jana - rohlíky dávám "odvčera" tedy spíš gumovější a chce to ho přidat max pár minut před koncem hnětení. Občas ho zapracuju do těsta ručně, před tvarováním - před pařením / vařením.

Jana 7.1. 21:11  

Prosím vás, ty kostky z rohlíků musí být úplně tvrdé? A kdy se dávají do pekárny?

Vendula 3.1. 16:00  

Dnes jsem poprvé zkoušela knedlík z domácí pekárny a musím říct, že jsou super a pěkně nadýchané. V kastrolu ještě pěkně nakynuly, že jsem je musela vařit po jednom :D Moc děkuji za tento recet, fakt super!!!!!!!! ;-)

LenkaVaj 23.11. 20:42  

já jsem byla nadmíru spokojená,těstíčko jedna báseň a knedlík chutný i druhý den k večeři,,, nedrobil se a byl pořád krásně vláčným ... mám pekárnu týden, ale zkouším jeden váš recept vedle druhého hahaha.....

jamilen 18.11. 23:36  

Knedlíček nám moc chutná. Vařím v parním hrnci a aby se mi hrnec nezalepil, tak si dávám hadříky z vyřazeného ložního, nastříhané přesně pod knedlíčky.
Už nebudu knedlíky dělat jinak.

evka19 11.11. 11:03  

poprvé zadělané v DP Fíííborné, ruce mě nebolí a vařené v páře akorát příště větší hrnec :)

Martina V. 12.9. 11:02  

Opravdu super recept ,mám radost !!!Byl to můj druhý pokus ,první pokus byl chleba s pytlíku ,to jsem se s pekárnou prakticky seznámila a paráda ,knedlík byl famozní!!!Již se mi míchá v pekárně další těsto.Moc díky !

Martina 8.9. 12:32  

Opravdu výborný recept, přesně jsem dodržela postup a výsledkek je famózní!!

jirina27 26.8. 15:57  

Výborný recept, knedlíky jsou moc dobré, dělala jsem
je poprvé a ještě, že jsem si přečetla zdejší názory
a připravila velký hrnec, ve vodě se hodně zvětšily
potvůrky, skvělé, jiné dělat nebudu :-)

22453 18.8. 22:58  

super recept,na poprvé se povedl

veverka- 24.7. 18:27  

Tak jsem dneska poprvé udělala knedlíky doma a dopadli výborně :-) prý odedneška se u nás knedlíky budou kupovat jen když nás bude moc :-D

Anndy 14.7. 21:19  

adelajan - doporučuju koupit parní hrnec.

adelajan 14.7. 15:49  

poprvé jsem vařila knedlíky...super,akorát si budu muset pořídit větší hrnec, nebo dělat menší knedlíky..mršky ještě nakynuly a draly se při vaření z hrnce ven..:-DDD

armila 14.7. 13:26  

Knedliky delam leta.ale nikdy ne tak dobre jako jsem udelala dnes,nadychane no proste super,pritom mam domaci pekarnu uz aspon 6let,ale byla schovana,takze uz jedine takhle.Dekuji je to vyborny recept. Jarmila,Recko

Verča 24.6. 15:07  

Luxusní! díky :-)

Verča 10.6. 13:05  

:-) jedním slovem výborné :-)

danča71 29.5. 14:55  

jsou výborné

Macek22 28.5. 10:54  

tak jsem vařila knedlíky poprvé v životě a jsou vynikající, díky za recept, manžel knedlíky nejí a tyto mu opravdu chutnaly, super!!!

Lucka 27.5. 15:16  

Před chvíli jsem dovařila tyto výborné knedlíky....Moc se povedly a jsou fakt vynikající...dík za recept a můžu začít vařit znova...:-)

Yennifera 22.5. 14:53  

Kdybych měla klobouk tak smeknu. Perfektní recept. Nikdy jsem si nedovedla představit, že bych doma vařila knedle. Udělala jsem pro jistotu z poloviční dávky a je to úplně akorát na jeden oběd pro dva dospělé a malé dítě. Kupovat už nebudu ;-)

MáťaR 10.5. 12:27  

Párkrát jsem dělala knedlíky v ruce, až mě z toho bolela ruka, pak mi bylo řečeno, kdy už máme pekárnu doma, ať to zkusím, tak jsem našla tento recept a za pár minut bylo těsto v pekárně :) Můžu říct, že jsem byla velmi překvapena, tak rychle a bez práce a tak pěkné těsto. Doufám, že se mi povede zas a zas. :)

liliska 15.4. 11:26  

Knedlíky jsme zkusili a od té doby žádné jiné neděláme je to výborný recept a chuťově mńam mňam

lotka4 8.4. 13:14  

dneska jsem zkoušela poprvé knedlík a těsto bylo supr ,pak jsem nevařila ve vodě ,ale na pařáčku ,byl výtečný

T33 7.4. 14:27  

Dnes jsem dělala tento knedlík a mužu doporučit je víborný,nadýchané *************

fojty 28.3. 17:33  

Knedlíky jsem nikdy nejedla, kupovala jsem je. Teď co je dělám podle tohoto receptu s burizonama je jím i jen tak samotné :) Schválně vařím jídle, kde je přílohou knedlík :D Děkuji za recept

Anndy 11.3. 19:51  

peta - knedlíky ihned po vytažení je potřeba propíchat. Není dobré je před vařením / pařením nechávat dlouho kynout

peta 11.3. 13:27  

Knedlíky jsem dělala už poněkolikáté a vždycky když je vyndám, tak se mi jeden zdrcne.nevíte kde můžu dělat chybu??

kerkyra 27.2. 12:07  

dělala jsem je poprvé a byly super. Doma už jiné nechtějí

Anella7 21.2. 12:45  

Konečně jsem se dokopala udělat domácí knedlík.Dávat za něj v obchodě 25 kč, když doma mě vyjde zhruba na 5 kč, se mi opravdu nechce. Z této dávky jsem udělala 2, vařila jsem na velkém pekáči, přikrytém druhým, 20 minut bez obracení. Jsou vynikájící, snědla bych půlku samotnou na posezení, kdyby mi svědomí dovolilo!

KLEOPATRA2 18.2. 19:27  

Tak jsem vyzkoušela já i ségra a obě dáváme 1***
naprosto super těsto a luxusní knedlíky..

Janosefa 12.2. 20:41  

Knedlík se povedl a je lehoučký a výborný. Děkuji za super recept :-)))

Lída R 12.2. 12:11  

knedlíky super
Lída R

zzanzi 9.2. 18:02  

doporucuji jiny ani nedelam 1*

lydia 28.1. 17:01  

Knedlíky byly super,už sem je mockrát zkoušela,ale většinou sem se zase vrátila ke kupovaným.Ale tyhle nemají chybu.

zmm 15.1. 20:01  

dneska jsem delala uuplne poprve knedliky podle toho receptu a povedene. Nemela jsem hrubou mouku ani polohrubou (to tu neprodavavji) ale dala jsem 200g zbyle co jsem si dovezla z cech a zbytek hladke, taky jsem zapomela dat rohlik ale vubec to nevadilo. jen si musim poridit vetsi hrnec, nejak se mi tam nevesly, ale jinak VYTECNE

sob22 13.1. 21:45  

Dělat knedlík v domácí pekárně? Tak proč v ní kamarádi dělají jen chleba, telata. Měl bych jim rozšířit obzory :)

pavelj 10.1. 23:08  

Anndy - děkuji za nakopnutí. Špatně jsem si přečetl recept! Místo "propícháme" jsem četl "promícháme". Zkusím znovu. Věřím teď, že to bylo tím.

Dafina - ohledně křupání v pekárně. I mě tam křupalo (pekárka Moulinex Moulinex OW6000.31). Občas se ozvalo nepřirozené cvaknutí. Myslím, že je to tím, že těsto je tuhší. Bohužel neumím odhadnout, jak moc se pekárna kazí, nebo co se uvnitř přesně děje (přeskočí nějaké kolečko?). Jindy při jiném receptu jsem tyto zvuky neslyšel. V manuálu nic o maximální tuhosti těsta nepíšou, předpokládám, že by to pekárna zvládnout měla.

Anndy 9.1. 16:58  

pavelj - po vytažení je nutné knedlíky hned několikrát propíchat! Nedal si víc droždí? Já dávám na 600 - 650 g opravdu jen 1/4 kostky čerstvého droždí

pavelj 9.1. 0:23  

Zdravím, knedlíky se mi nepodařily.
Těsto jsem udělal přesně podle receptu. Zamícháno a nakynuto v pekárně. Pak 2 šišky a vařil jsem ve vodě. Před vařením šišky kynuly ještě asi 10 minut (čekal jsem na vodu). Ve vodě obě šišky velmi narostly, vařil jsem 20 minut - plavaly celou dobu nahoře, tak jsem jen obracel. Po vytažení jsem je dal na desku, ale zachvíli se obě šišky zdrcly a jsou z nich dva malé gumové pendreky. Nechápu, kde se stala chyba? Neví někdo?

very 7.1. 21:16  

Naprosto vynikající knedlík!

lusinsaa 4.1. 8:11  

Moje první knedlíky z domácí pekárny byly tyhle...jsou bezvadný, supr těsto....dělala jsem přesně podle návodu ;-) nic nebylo potřeba přidávat, fakt supr, moc doporučuju!!

Tregi 27.12. 15:55  

Včera jsme doma již po několikáté dělali tyto knedlíky a vždy se povedli na 1!

Lucka 23.11. 8:08  

Byl to můj první recept v domácí pekárně a dopadl na výbornou. Knedlíky všem moc chutnaly. :)

Anndy 20.11. 17:13  

Zdenka - zde na stránkách recept č. 95! Najdeš jich vyzkoušených víc - klik nahoře na VYHLEDÁVÁNÍ
knedlíky
vyhledat

Vyjedou ti všechny, ale lehce najdeš ty, co potřebuješ

Zdenka 20.11. 14:51  

nemáte někdo recept na kynuté ovocné knedlíky? hlavně aby byl ozkoušený

jarmule 10.11. 10:48  

Jen maličkost, dělám v PH, do něj pečící papír(jen širší pruh přes prostředek nádoby) a dokynout knedlíky dám přímo na ten peč. papír do PH, počkám 10 min.a jen pařák pustím. Když je v kuchyni více chladno, přikryju dírky na víku PH utěrkou, aby dírkami neprostupoval chlad, knedlíky krásně dokynou....jednodušší už to být nemůže :-) Dělám knedlíky pro celou rodinu a baví mě to, je to totiž skoro bez práce, výsledek vždycky perfektní, chuťově vynikající a oproti ceně a chuti knedlů z obchodu zkrátka bezkonkurenční!!! ... dávám 350g hrubé a 150g polohrubé.

alenstan 8.11. 12:58  

Knedlík je supeeeer,manžel měl bubliny až za ušima :-))a to nechtěl k zelí a uzenému prý se hodí pouze bramborový,a já doma brambory neměla:-)díky za tento recept

IFF 24.9. 20:21  

TADY MAJÍ JEN HLADKOU A POLOHRUBOU MOUKU S PRÁŠKEM DO PEČIVA.kOLIK MÁM DÁT KVASNIC A ROHLÍK?

martas37 1.9. 21:15  

Úžasné knedlíky. Doporučuji

marcelusky 20.8. 11:37  

Dobry den, jsem pekarka zacatecnik. Pekarnu mam Unold 68415, testo na knedlik se povedlo nadherne jen po vareni ve vode se mi zakalili (srazili) cim to je...jinak super diky za radu

dada90701 11.8. 14:05  

Tak dnes som robila prvý krát knedľu. Doteraz nám vždy stačila tá kupovaná a je pravda, že s tou domácou sa nedá porovnať. Mala som trochu strach ale podarila sa. Síce mám malý parák a preto som urobila 4 menšie knedlíčky,ale mohla som urobiť kľudne 3 boli by akurát. No, máme knediel aj na budúce,polovica musí ísť do mrazáku. Inak s cestom sa pracovala výborne, len som musela pri varovaní cesta trochu múky prisypať. Fajn, nabudúce robím zas.

Anndy 21.7. 15:53  

Nikit89 - pokud byli tužší, příště přidej o krapet vody víc

Nikit89 21.7. 12:30  

opravdu moc výborné, jsou trochu tužší, ale přítelovi moc chutnali, takže kupovaný knedlík už nikdy :)

martinaas 13.7. 10:45  

nejlepší knedlík :-) tyhle recepty jako na domácí knedlíky miluju :-)

Anndy 23.5. 21:47  

K.janis - no lepilo.....to taky ne. Prostě musí být takové peřinkové, to těsto. Budeš s ním pak pracovat a nesmí lepit na ruce

K.janis 23.5. 11:01  

Andy: Takže nesmí byt to těsto tužší viď? Spíš ho nechat,aby si i trošku lepilo?Před pařením je taky nechávám tak deset minut ještě kynout

Anndy 17.5. 12:50  

K.janis - řešit jestli z hrubé nebo polohrubé mouky, s vejcem nebo olejem bych se spíš zaměřila na konzistenci těsta a délku kynutí před vařením - pařením.

K.janis 17.5. 9:24  

Tak jsem zase dělala dvakrát knedlíky,ale jako poprvé se mi nepovedly. Byly takové tužší.Manžel říkal,ať dělám pořád ty stejné -nadýchané.Teď jsem dvakrát dělala s hrubou moukou a vajíčkem. Příště zkusím s polohrubou a olejem,protože si už nepamatuju ,jaké jsem dělala poprvé.Tak uvidíme,jak dopadnou.Nebo polohrubá a vajíčko.Jaký děláte postup aby byly nadýchané?

Dafinda 3.5. 21:34  

jinak knedlík se vydařil,stěstem se super pracovalo a chuťově byl knedlík vynikající.
Moc děkuji za super recept.

Anndy 3.5. 12:46  

Dafinda - pokud je nádoba dobře usazená a hnětače sedí, pak tedy nevím. Aby to bylo těsněním se mi nezdá - po 1 měsíci.

Dafinda 3.5. 12:43  

Můžete mi prosím poradit?Mám pekárnu Bifinet a jsem s ní moc spokojená,dělám chleby,bábovky atd.Dneska jsem se rozhodla,že zkusím tento knedlík-těsto se mi zrovna míchá v pekárně,vypadá dobře,ale pekárna mi u toho nějak drhne,jakoby se tam něco zadrhávalo,kontrolovala jsem to,ale nic tam nevidím,hák i těsto se normálně točí,ale pořád v ní nějak křupe.Nemůže to být tím těstem?Stalo se Vám to někdy?Doufám,že mo neodchází pekárna,mám jí teprve měsíc.Děkuji za případné info.

Huriva 30.4. 17:13  

Pardon píše se v receptu jedna lžička:-)Já jsem ještě se sušeným droždím nedělala,nějak k němu nemám sympatie:-)

Huriva 30.4. 17:11  

Lucy,jak čtu tady rady:-) tak pekařky píší,že se má dodržovat přesně recept tak,když píšou tři lžičky droždí,musíš to dodržet.Prý pekárna zas,až tolik droždí nepotřebuje.Nevím,taky se učím a chybama zvlášť:-)

Lucy 26.4. 15:16  

Já je dělala na páře a dala jsem tam místo lžičky sušeného droždí celý pytlíček. Bála jsem se, že by těsto nevykynulo. Není chyba v tom?

Huriva 26.4. 10:35  

Lucy já krájím režnou nití hned,když je vyndám z vody.

Anndy 23.4. 19:58  

Lucy - viděla bych to na ty struny

Lucy 23.4. 14:52  

Knédl je opravdu výborný!!! Ale chtěla bych se zeptat, jestli když ho krájíte kráječem, tak se vám taky úplně zploští? Nebo mám prostě jen tupé struny u kráječe? Příště zkusím krájet nití.:-)
Díky za názory.

remesova.r 17.4. 8:57  

povedlo se!

Romana 15.4. 10:06  

Dělám knedlíky dle Vašeho receptu už moc dlouho. A jsou dokonalé. Jednou dám polohrubou mouku, jednou namíchám i s hrubou. Vždy vykynou moc dobře. A vařím jedině na páře. Muž je zbožňuje a nechce jiné. Děkuji....

Anndy 14.4. 12:23  

jalo - dělám je pouze z hrubé a dobrý. Záleží dost na konzistenci těsta, nebylo příliš tuhé? Po vytvarování knedlíku, nechala si ho před vařením / pařením chvilku kynout?

Huriva 13.4. 19:29  

Jalo já je dělám z polohrubé, místo mléka dávám vodu,vejce,míň cukru,víc soli a nedávám rohlík.Dělala jsem je tak asi 6x jak ve vodě tak v páře a pokaždé kvalitní:-)

jalo 13.4. 16:55  

tak jsem dneska udělala knedlík v pekárně, na pohled byl pěkný, udělala jsem 3 menší šišky, ale když jsem je dala vařit byly tvrdé. 2 jsem dělala v páře a 1 ve vodě a letěly do kbelíku. Příště zkusím použít polohrubou mouku, jesli to bude lepší. Četla jsem Vaše odkazy a těšila se jak se mi povede a teď nevím proč se nepovedl. poradí někdo?

Huriva 13.4. 15:42  

Tak dnes opět knedlík:-)Už mám i větší hrnec.Vařila jsem je i 30 minut na páře.

Kirri 10.4. 16:53  

Děkuji moc za recept,knedlíky jsou vážně super,dala jsem 400g hrubé mouky,100g polohrubé mouky,vajíčko a jsou bezva,příště zkusím s olejem,děkuji moc,už nemusím chodit pro knedlík do obchodu,všem moc chutnal,dávám 100 bodů

hanule 2.4. 14:46  

vždy jsem knedlíky jen kupovala,dnes jsem se odvážila a skusila jsem tyto v týden nové pekárně-a povedli se,jak budou chutnat nevím,mám je až na zítra:)),ale vypadají krásně!!!!

Michaela 1.4. 15:10  

Velice moooc děkuji za tento recept. Vždycky jsem se strašně bála knedlíků, pořád jsem slýchala na tom nic neni. Jednou jsem je zkusila a dopadlo to katastrofálně :-) Vyzkoušela jsem tenhle recept do pekárny a jsem neskutečně na sebe pyšná jak se mi povedly!!! :-D I přítel prohlásil, že jsou lepší než od maminky!! :-D a to je co říct, této chvály si cením nejvíce :-)) opravdu výborné knedlíčky!!

Annete 29.3. 23:42  

Pouze bych doplnila, ze knedliky se take daji parit v troube, je s nimi mene neporadku a je jich vic.
Margarin bych nepouzivala, neni zdravy, ani nijak zvlast chutny, do klasickych knedliku zadny tuk nepatri.

kacenka 24.3. 12:35  

Dnes jsem dělala knedlík vůbec poprvé za svou kariéru v kuchyni, přidala jsem 100 g špaldové mouky, protože se vždy pokouším nepříliš zdravá jídla ozdravit a vyšly krásně. Děkuji

cipinka 23.3. 17:04  

Tak jdu zkusit tyto super knedlíky, snad se podaří jak Vám všem. doposud jsem dělala jen karlovarský, ale změna je život....

Jajinka.J 18.3. 15:32  

Také jsem je dneska zkusila poprvé, a jsou super. Držela jsem se návodu a knedle jsou lehké jak pírko:)

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.
Mladá Fronta a.s. Mladá Fronta a.s.

Copyright 1999-2014 Mladá fronta a.s. Publikování nebo další šíření obsahu serveru je bez písemného souhlasu autora či redakce zakázáno.