0002. chléb od pana Františka


foto: Marietta
č.89 chléb od p.Františka

Autor: František
   Hodnocení: 99%  


Suroviny:
350 ml podmáslí (nebo jiné tekutiny)
1 lžička kmínu
2 lžičky soli
1 lžíce octa
1 - 2 lžíce oleje
5 odměrek pšeničné hladké mouky (doporučujeme 500 g mouky)
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: ajik68
0002.chléb p.Františka

foto: ajik68
0002.chléb p.Františka z 1,5 dávky

foto: IVČA-SUSOVA
0002. chléb od pana Františka

foto: Olinka2201

foto: mlíčko
2. chléb od pana Františka z 14.11.

foto: Jajík
0002.chléb od pana Františka

foto: yvouch
Chleba 0002

foto: mlíčko
2. Chléb od pana Františka - s kefírem

foto: JanaR
č. 0002 - Chléb od pana Františka

foto: ajik68
0002.chléb od pana Františka

foto: ajik68
Chlebík 002+semínka slunečnice+lněná+ kostičky anglické a česnek:-))

foto: ka69
Chléb pana Františka 0002

foto: ajik68
0002.chléb od pana Františka

foto: Kirri
č.0002 chléb od pana Františka

foto: alfa176
0002 chléb od pana Františka

foto: dada90701
0002.chléb od pana Františka

foto: Lída+July+Bára
doma pečený chleba

foto: dubaci_jmj
třetí pečení chlebík 0002

foto: mlíčko
2. Chléb od pana Františka s kefírem

foto: barunka00
0002.chléb od pana Františka

foto: modrina
0002 Chléb od pana Františka

foto: cigorka
podmáslový 002

foto: cigorka
chlebík 002 od pana Františka

foto: ajik68
Můj první chlebík z římáčku :-)))

Názory čtenářů

macek 6.3. 16:50  

Včera jsem zkusila jako svuj druhý pokus a je opravdu skvělý

O´Banyon 19.1. 15:46  

Chlebík je perfektní....Jen sem ho obohatil místo oleje o restovanou cibulku....

Tělíčko 6.1. 19:33  

Dnes jsem dostal pekárnu a testoval jsem ji tímto chlebem - byl super

Adela 10.12. 22:28  

Skvělý chléb, dala jsem méně vody a je vynikající. Zkoušela jsem minimálně deset různých receptů a myslím, že jsem našla konečně ten pravý. Mouky kombinuji podle nálady a zásob, zatím nejlepší špaldová a žitná (půl na půl). Díky za recept! :)

werysek 28.3. 23:45  

Chléb jsem dělala přesně podle receptu a povedl se. Kůrka je křupava, uvnitř vcelku nadychany. Chutnal nám.

IVČA-SUSOVA 6.10. 20:00  

všeho akorát, těsto se samo udělalo ,nepotřebovalo pomoct, chléb je obyč bílý a dobrý , druhý den drobivější

Šmoulinka 8.2. 0:23  

měla jsem pekárnu asi 2 hod a hned jsem chleba vyzkoušela.A povedl se, byl nadýchaný a výborný.
Děkuji za recept.Teď už experimentuji s moukami :)

Anndy 30.9. 17:46  

Iva - recept je v pořádku, jen každé podmáslí je jinak husté. Každé těsto je nutné si během hnětení ohlídat a poupravit - dolít nebo dosypat.
jak nejenom na první chléb

Iva 30.9. 11:50  

Chléb pana Františka bohužel nic moc. Alespoň podle té receptury uvedené nahoře. Dělám jej po druhé a pokaždé celkem nakynul, ale pak se při pečení propadl. Myslím, že ten recept chce úpravu - méně tekutin. Podruhé jsem sice už dala trochu méně podmáslí, ale stejně se propadá. Asi to chce ubrat ještě víc.

Eviska 17.9. 16:37  

Chléb dopečen,výborný!Díky za recept!Eva S.

Matuna 17.7. 9:51  

Tak když jsem vše naházela do pekárny,zjistila jsem že nemám droždí.Za pokus to stojí,stejně to možná dopadne bídně-dala jsem 1,5 prdopeče.A teď pekárno vař,uvidime :D

Ospala 7.5. 9:32  

Super chlebík, moc nám chutnal.

Jakub 3.4. 15:57  

Výborný chléb.Po zvukovém signálu ještě přidávám celý kmín a semínka /slunečnicová,dýňová nebo sezamová/ a je to mňamka.

Věra 24.3. 11:42  

dnes jsem zkusila a je to hrůza, chleba vůbec nenakynul, je z toho jen tvrdá placka. nevím čím to, jestli málo droždí?

22453 4.3. 14:39  

Mouku jsem namíchala žitnou a chlebovou,přidala lžičku slunečnicových a lněných semínek a opět nemá chybu.Chlebík dělám i z dvojnásobné dávky.Prostě vše 2x ale peču v troubě.Jednou jsem zkoušela v pekárně a přilepil se mi na okénko ,mám Bifinet až na 1250g

Martikam 31.1. 22:39  

Michal 77-dnes jsem upekla chlebík podle Michala a je prostě úžasně nadýchaný. Zadělala v pekárně a upekla v klasické troubě :)

meliska 29.1. 17:19  

Chlebik se mi 2x vubec nepovedl, vytahla jsem tvrdy nepodarek, nevim, kde jsem udelala chybu. Mozna malo drozdi - 1 mala odmerka?

Mannka 9.1. 9:56  

Druhý den a druhý pokus, jiný sáček droždí a chléb se povedl. Úmyslně jsem zkusila základní recept, bez obměny mouky, bez přidání semínek. Chleba dobrý, ale na mě moc "bílý". Zkusím s ním trošku experimentovat- vyměnit část mouky, přidat semínka.
Pěkný den všem :-)

Michal 77 4.1. 14:16  

dobrý den i já bych se chtěl podílet na receptu na chleba proto posílám recept na náš chleba do dom.pekárny.
500 ml.podmáslí
2 lžíce oliv oleje
1 lžíce jabl.octa
1 lžíce kmínu
2 lžíce bramb.škrobu
1 bal.suš.kvasnic 7g
400g pšeničné mouky chlebové
120g žitné chlebové mouky
2 lžíčky káv. soli
1 lžička cukr ale nemusí podmáslí již obsahuje.
pečeme klasik,tmavý.velký
přeji dobrou chut.

Anndy 3.1. 18:06  

Mannka - doporučuji přečíst

JAK NA (nejenom) PRVNÍ CHLÉB / klik

Mannka 3.1. 11:57  

Poradí mi někdo - na inst, droždí je napsáno, že stačí na 500g mouky. Do receptu se dává 500g mouky, ale droždí jen lžička....

Mannka 2.1. 22:12  

Někde jsem udělala chybu, z pekárny jsem vyndala tuhou cihlu...

hanka 31.12. 11:06  

Tento chleba peču nejčastěji,je super

Patricie21677 30.12. 13:31  

Naprosto uzasny chleb. Pekarnu mi prinesl Jezisek,tak experimentuji. Chleb od pana Frantiska dopadl na jednicku.

karwen 19.12. 16:04  

Skvělý chleba, peču pravidelně, moc chutná :)

Helus1 9.11. 13:52  

Dobrý den chci upéct tenhle chleba pekárnu mám teprve 3dny a potřebuju poradit jak tam dat nebo kdy ty semínka jak je na fotce moc děkuji za odpověd...dělala jsem včera první chléb ten kmínový dopadl úplně super už je po něm tak chci vyzkoušet něco jiného dokud mě to baví...Všem moc děkuji:-)

Iva 20.10. 20:31  

super, taky se mi povedl napoprve. podmasli u nas nesezenu tak jsem pouzila jogurt s vodou a celozrnnou mouku. urcite upecu zas :)

Deniska 28.9. 12:13  

Pekla jsem chléb poprvé a povedl se mi :o).Je krásně nadýchaný,voňavý a dnes ho s přítelem povečeříme :o).Dodržela jsem přesný postup receptu.Nic míň a nic víc :o).

dubaci_jmj 23.9. 18:03  

Výýýborný!
Místo podmáslí mléko, 375g hladké chlebové, 125g tmavé žitné chlebové a kůrka Tmavá... Mňamka
obr:
http://foto.dama.cz/img/1004/1004484.jpg

dada90701 28.7. 15:47  

Dnes som ho piekla, podaril sa mi. Na môj vkus je trochu slanší (ja pre seba solím minimálne) ale mojej mame chutná a to je hlavné. Recept som dodržala len múku som dala 350 g hladkej a 150 g pšeničnej chlebovej. Chlebík je výborný určite ho budem ešte piecť, ale dám menej soli.

alfa176 9.7. 9:59  

Tento chleba je vynikající,včera jsem ho upekla poprvé a opravdu nemá chybu...dala jsem 380 g hladké mouky,120 g celozrnné žitné,podmáslí,2 PL kvásku,slunečnicová a sezamová semínka a během pečení jsem 3x pomazala slaným mlékem.Je nadýchaný jako peřinka i teď ráno.Pekla jsem v ETA Delicca.Dávám 5 * a velkou pochvalu panu Františkovi i ostatním pekařinkám,které se tu podělily o zkušenost :).

Aady 15.5. 19:31  

Dnes jsem použila cottage sýr a mléko.Je vynikající

irenaw 9.4. 17:01  

Môj druhý pokus s novou pekárňou padol práve na tento recept. Chlieb je veľmi chutný a ešte aj pekný bacuľatý bochník žiadne uši. Prepočítala som ho na 1000 g a použila čerstvé droždie a slnečnicové semienka, už ho mám uložený medzi osvedčenými receptami. Super

Anndy 18.3. 18:56  

Martinka - droždí se dává do důlku v mouce, čerstvé zasypat lžičkou cukru, sušené jen tak, zahrnout moukou. Žádný kvásek, žádné drolení....

Martinka 18.3. 18:40  

Můžu se zeptat, to droždí tam dáváte jen tak nebo napřed smícháte s cukrem- aby se čerstvé droždí rozteklo? už to má kynout 45 minut a zatím to vůbec neleze nahoru :(

bábinka Gábinka 12.2. 16:45  

Už jsem strašně dlouho nepekla, ale jak čtu ta vaše vaše kladná hodnocení, honem rychle zase začnu

palka452 7.11. 9:15  

moc dobrý přidala jsem i pohanku lámanku u mě spíš vypadá jako moskva

Anndy 13.9. 17:34  

sadhu - pokud bylo droždí tak, jak má (na 500 g mouky / 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého), pak si měla špatnou konzistenci těsta a to asi nejspíš hodně tekutin. Možná by to spravila lžíce hladké mouky.... Podmáslí je těžké, chléb bývá hutnější, tu hustotu těsta při hnětení si fakt musíš vychytat.

sadhu 13.9. 15:23  

Chleba jsem zatím pekl 3x. První z podmáslí byl nízký a hodně hutný (chuťově průměr). Další 2 již byly z vody, ale oba se mi nahoře propadly - druhý trochu a třetí docela dost (chuťově byly dobré). U druhého i třetího jsem na droždí přidal čajovou lžičku cukru a mouku dávám 300 g bílé pšeničné a 200 g žitné celozrné. Třetí jsem pekl na silnou kůrku. Poradíte někdo jak se vyhnout tomu propadnutí chleba = takřka žádné kůrce nahoře?

Anndy 9.9. 10:39  

shenna - Pokud je chléb horký a ty nemáš čas u něj být do vychladnutí, je dobré ho zabalit do utěrky a následně do igelitu.
Pokud nechceš tvrdou kůrku a máš malinko času, zabal ho do vlhké utěrky, pak do suché a zase do igelitu.
Pokud je chléb vychladlý, stačí klasicky do igelitu a třeba do chlebníku.

shenna 9.9. 7:26  

Mám dotaz jestli někdo poradí. Mám pekárnu pár dní a zkouším různé recepty. Jak se vlastně má skladovat chleba?Když ho večer upeču?Dala jsem ho na prkýnko a přikrila utěrkou a do rána byla kůrka tvrdá?Pekla jsem tedy slunečnicový chleb,ale stalo se mi to i u bílého kmínového chleba.

iwka151 1.9. 17:48  

Chlieb je super. Dala som 400g hladkej múky a 100g celozrnnej a musela som trošku priliať vodu. Plus som prihodila aj slnečnicu. Mňam :)

broučice 28.7. 20:41  

Tak to je super recept. Já pekárnu nemám, ale nádherně s mi povedl i tak. Nechala jsem vykynout jednou v míse, přidala opečenou cibulku, a druhé kynutí už ve vymazané a vysypané formě. Při pečení jsem ho potírala slanou vodou. Bohužel foto není, protože byl hned pryč. Díky za recept.

anielik84 29.6. 10:27  

jeden z mých prvních chlebíků, dobrý, budem péct dál:-)

Romanka34 21.6. 10:21  

Vyzkoušela jsem váš receptík na chleba a POVEDL se.Určitě ho zase upeču.

Kahlan77 11.6. 15:01  

Anndy diky moc! Tohle je me prvni peceni po nekolika letech, kdy jsme pekarnu nepouzivali. Drozdi jsem dala susene, tak snad to nebude vadit. A dala jsem kefir...

Anndy 11.6. 14:16  

Kahlan77 - někdo cukr dává, někdo ne, na čerstvé droždí se doporučuje 1 lžička, na sušené droždí se dávat nemusí. Nějaký extra vliv na výsledný chlebík by to mít ale nemělo. Pokud jsi zvyklá dávat cukr, dávej ho, stejně tak, pokud více nebo méně solí.... vždy si tyhle ingredience uprav podle sebe. Ať se daří!

Kahlan77 11.6. 14:05  

V receptu chybi cukr, povede se bez nej? No uvidim, za chvili, ted kyne, ale moc mu to bez toho cukru nejde:-(

Ivon 10.6. 9:23  

Tak tento chleba je opravdu super, přidala jsem ještě slunečnicová semínka.Chutnal báječně.Díky za recept.

Pejsek2 5.6. 20:55  

Pro dnešní první pečení v naší první nové pekárně jsem si vybral tento recept, kterého jsem se přesně držel (včetně podmáslí) a mohu pouze říci, že výsledek je nad očekávání chutný - z chlebíku po několika hodinách už mnoho nezbylo. Díky

Hanbab 26.5. 7:11  

koupila jsem si pekárničku a včera jsem poprvé pekla chleba. Vyzkoušela jsem tento, ale místo podmáslí jsem dala kefír a zapoměla přidat ocet... Ale krásně se povedl a mě i příteli moc chutnal :-)

Anndy 20.5. 18:29  

Kahlan77 - kefír, kysané mléko, bílý jogurt rozředěný vodou ....

Kahlan77 20.5. 17:36  

Zijeme v cizine a zatim jsem nikde nenasla podmasli. Cim bych ho mohla nahradit? Diky za radu!

budulinka2 22.4. 14:03  

Dala jsem 350g hladké a 100g celozrnné pšeničné, a 50g chlebové žitné. Přidala jsem 2 PL kvásku. Chlebíček je nadýchaný, moc dobrý a má krááááásně křupavou kůrčičku. Při pečení jsem asi třikrát potřela slanou vodou smíchanou s mletým kmínem

Jarka40 20.4. 17:42  

Chlebík moc dobrý i se zakys.smetanou kterou jsem dala místo podmáslí.

zavla 16.4. 9:50  

Super chlebík,moc nám chutná

gonce 7.4. 7:54  

Právě jsem dosnídala tento chléb a je moooc dobrý,doporučuji

babucha 21.3. 15:20  

Tak jsem i já pekla tento chlebík a opravdu nemá chybu.Máme dva osmáky a ty potřebují i chleba,ale od té doby co mám pekárnu(přes měsíc),tak žádný zbytky nemám.Dcera ač je rohlíková,tak si vůbec na takové dobré chlebíky nestěžuje a dokonce sní i celou svačinu.Moc děkuji za recept.Už ho mám napsaný v kuchařce.

Marsi 19.3. 22:28  

Tenhle chlebík jsem vyzkoušela náhodou, protože mi z jiného receptu zbylo podmáslí. Tak jsem našla tohle a zkusila. Mouku jsem dala 300g hladké a 200g žitné tmavé chlebové, jinak jsem se držela receptu. Chlebík mi navrchu popraskal, ale to mi nevadí, máme to rádi. Chuťově je výborný a ukládám mezi oblíbené.

janky 11.3. 20:35  

Chleba se povedl, je chutný. Pomalu si zvykám na to, že v Moulinexce XXL jsou ty chleby tak světlé. Musela jsem přidávat docela dost mouky, protože se těsto pořád lepilo na stěnu a dno.

kakas 1.3. 7:55  

U nás nejoblíbenější chlebíček!!!!!!!!!!!!!!!!!

Roxana 27.2. 14:16  

Jsem majitelkou pekárny Vega již několik let, ale tolik užitečného co tady, jsem se za tu dobu nedozvěděla, no taky je to moje chyba, ale zkusila jsem tento chléb, když už byl v pekárně, teprve jsem se dočetla komu se nepovedl a bledla, ale mohu vám říci 1*!!!
Krásný, tak hezky vypadající chleba se mi ještě nepovedl a dobrý je taky, dělala jsem to přesně podle popisu.

mrs.martha 25.1. 14:58  

Trochu jsem pozměnila suroviny, příště zkusím přesně dle receptu. Byl vynikající. Děkuji za recept

sisinka_sa 13.1. 20:55  

Dobrý večer, včerejší pečení dopadlo na výbornou. Chleba je vynikající! Zapomněla jsem dodat, že první dva pokusy byly z Kyšky a třetí pouze z vody. Je možné, že jsem zvolila špatné podmáslí? Děkuji za radu. Zuzka

sisinka_sa 12.1. 20:39  

Dobrý den,dnes jsem se dala do pečení tohoto chleba již po třetí. První dva pokusy skončily v koši. Chleba mi nenakynul. Takto jsem chleba pekla poprvé. Dnes-ještě je v pekárně-mám obavy, aby mi chléb nevyběhl z pekárny. Předtím jsem používala droždí instantní dnes čerstvé. Nejsem zkušený pekař chleba tak nevím jestli to dělá to droždí? Jinak jsem již pekla těsta na vánočku,roládu i houstičky a vše úspěšně hned napoprvé. Zdravím a fandím těmto stránkám. Zuzka

Anndy 7.1. 17:14  

ozzy - velikost střední je kolem 900 g

ozzy 7.1. 16:36  

velikost střední je jaká já mám na pekárně jen větší a menší.děkuji.

alka 29.12. 22:05  

Hmmmm vypadá to lákavě.Určitě vyzkoušíme.

lulubi45 22.11. 14:17  

Mam asi tyzden novu pekarnicku tesco malu, tento chlebik som robila s malymi upravami uz 4x- nahradim 200 g polohrubej muky celozrnnou spaldovou, pridam semena , vzdy sa podaril, naposledy len s vodou, bol najviac nadychany. Super recept, vdaka

gama1958 15.11. 11:08  

Ahoj,včera jsem vyzkoušela tento chléb. Jen jsem dala 300g hladké pšeničné a 200g žitné celozrné mouky a přidala semínka slunečnice a sezam. Byl výborný!

alamax 20.10. 15:11  

Bez řečí jeden z nejlepších chlebů

alianka 13.10. 18:21  

Dobry den,
moc dekuji za tento uzasny recept a diskuzi k nemu, kterou jsem si celou procetla a vzala k srdci ruzne rady :-) chleba se mi poprve podaril skvele, neni zdrcly ani propadly jako vsechny me predesle pokusy, krasne naskocil, je vlacny, s vypecenou kurcickou presne akorat a chut - jedna basen :-)
Konecne mam recept, ktery budu delat ted uz porad :) Takze jeste jednou diky!

čekanka 2.10. 16:29  

Po delší přestávce - prázdniny - opět super. Rozdělila jsem mouku na 300 g hladké a 200 g žitné, přidala lněné semínko a pár zrníček černuchy. Celý se snědl a peču další.

Miryam 1.9. 18:02  

Ahoj, jsem tady nová a včera jsem poprvé dělala chleba a výsledek je bezvadný, akorát ho jíme i s hnětači...Nějak mi nedošlo je vytáhnout...

Čudla 21.8. 13:58  

nemám slov, přímo vynikající, už jsem vyzkoušela spoustu receptů, ale tento nemá chybu. Dala jsem 120 g žitné chlebové mouky, 190 g hladké mouky a 190 g špaldové. A taky jen jednu lžičku cukru (vždycky mi chleba přijde děsně sladkej, tak vždy ubírám)

Dindi 19.8. 15:59  

Vďaka ANNDY :-))))))

Anndy 19.8. 15:27  

Dindi - cmar

Dindi 19.8. 15:20  

Čo je to, prosím Vás, podmáslí???

Ďakujem :-)

oszor 8.8. 13:07  

Stále hledám nejlepší recept a musím konstatovat, že toto je velký favorit! Dala jsem 1/3 žitné mouky, ale zdál se mi hodně vypečený, příště zkusím nastavit světlou kůrku.

Marketa9773 7.8. 10:34  

Dobrý den, tak včera to byl můj první chleba a je teda vynikající. Všem vřele doporučuji. :)

čekanka 21.7. 10:34  

opět SUPER

Bacilek1 17.7. 17:36  

Anndy: Jo mám Moulinex XXL, takže bez předehřevu myslím :-D

No už si dávám pozor a nechámám to mlíko vždycky ohřát, aby bylo vlažné. Bohužel nemám tolik času, abych to nechávala na pokojové teplotě.

Svetluska78 15.7. 18:03  

macekpr:ano - program klasik je v podstatě to stejné co základní (záleží na výrobci jak ho nazve, ale funkcí je to jedno a to samé)

macekpr 15.7. 17:45  

Ahojky chci se zeptat když nemám program základní mám dát klasik????? děkuji za odpověď

Anndy 28.6. 21:28  

Bacilek1 - pokud máš pekárnu předehřevem, suroviny do peká´árny můžou jít studené. Bez předehřevu to chce mít suroviny v pokojové teplotě. Kynutí záleží ale také na konzistenci těsta a hlavně na kvalitě droždí

Bacilek1 28.6. 17:59  

Tak nakonec se chlebík výborně povedl!
Zatím jsem pekla pouze ze směsí a nechutnali nám. Tento je vynikající a to jsem použila naprosto obyčejnou hladkou mouku, žádou spešl chlebovou !!! FANTASTICKÝ RECEPT !

Bacilek 28.6. 14:34  

To podmáslí má být vlažné? Dala jsem studené (ne z ledničky, ale přinesené z obchodu) a asi to špatně kyne. Ach jo. Jsem začátečník a tohle jsem si vůbec neuvědomila.

Anndy 4.6. 20:27  

dusan11P - no super! A pokud máš foťák, budem rádi za fotečku, kterou vložíš na diskusi domácí pekárna / klik

dusan11P 4.6. 19:32  

Tak přátelé,jako čerstvý majitel pekárny Domo 3955 jsem nelenil a ,začal hledat co bych si tak upek.Volba padla na tento chlebík.postupoval jsem zodpovědně a myslím nebo vlastně už vím ,že se dobrá věc podařila. Vše nakynulo jak má a výsledkem je voňavý a chutný chlebík.Použil jsem 350g chlebové pšeničné a 150g žitné,místo oleje-dvě lžičky škvarkového sádla a potom jsem přidal směs ovesých vloček,350 ml podmáslí jinak vše podle původního receptu.Už teď vím,že nebude mít dlouhou životnost,jelikož během 10 min zmizela větší část.

Šajda 4.6. 7:08  

Chléb jsem lehce obměnila ale pokusila jsem se zachovat poměr tekut. a mouky.. 350 ml kyšky, 1 lžička lněného semínka, 1 lžička třtin. cukru, 1 lžička soli, 1 lžička octa, 2 lžíce oliv. oleje, 300 g hladké mouky, 200g žitné mouky, 1/4 droždí. Chléb byl trochu tužší, tak jsem přidala ještě cca 100 ml vody ale bylo už potom hodně řídké tak jsem ještě dosypávala mouku, takže příště dám spíš jen kolem 80 ml, každopádně výslený efekt stál za to!! Opravdu dobroučký vláčný chléb.

helusa80 29.5. 21:18  

Chleba pana Františka je jedním z našich favoritů. Pekla jsem dle receptu jako světlý chleba i s upravenou kombinací 300g hladké mouky, 200g chlebové žitné - vždy výborný. Taky ještě sypu zrníčka (bez nich si to nějak neumím představit :-)

IvNiMaDaPe 17.5. 21:26  

Máme 4 děti a ještě se starám o tchána, za pečivo jsme dali 2,5-3tis.měsíčně,tak jsme si pořídili pekárnu. Chleba Franta -jak jsme mu doma začali říkat,je NEJ...
Franto díky,nemá chybu,denně peču.

PMKV 26.4. 11:11  

Tento chlebík je opravdu vynikající, dala jsem 300g hladké mouky a 200g směsi na chleba z Kauflandu, hodně slunečnice a úžasný! Krásně kyne. Kůrku jsem nastavila tmavou. Navíc byl dobrý ještě druhý den.

Ywi 25.4. 19:10  

Tento chlebík nemá chybu, jen nemáme doma podmáslí, tak jsem dala pokaždé b. jogurt s probio kulturou. Mouku hladkou 450g a 50 g celozrné pšeničné. Chlebík je nádherně nadýchaný a jemný, nemá sebemenší chybu. Teď jsem koupila Kyšku, a zkusím z ní, tak snad taky bude mňamka. Dávám 5*, ale nejraději 100*

slavka.t 12.4. 16:35  

Pekárnu jsem si koupila minulou neděli a toto byl můj první pokus. Dopadl bezvadně i díky tomuto receptu a moc chutnal.

čekanka 1.4. 16:16  

Dnes jsem, po delší době, zkusiloa tento chléb a je super, jen jsem dala místo podnáslí, biokys. Je výborný, hodil by se přidat i česnek, nebo nějaké koření

bejbyk 31.3. 21:19  

už je upečený tak čekám až vchladne a jdu fotit ;-)

bejbyk 31.3. 18:05  

Před chvilkou jsem si ho přečetla a už mi hnětá těstíčko, tak jsem na to zvědavá jak to dopadne .... už se na něj těším

Smiss 30.3. 21:09  

Tenhle skvely chlebicek jsem pekl poprve jak jsem si koupil pekarni a vysel uplne skvele a vsem moc chutnal, tak jsem mel radost. Fakt supr recept dik

Anndy 30.3. 11:28  

PetaFio - ano, suroviny vždy, jak jsem v receptu za sebou - nejdřív tekutiny, pak mouku, nakonec droždí. U mléka, podmáslí a pod opatrně, aby nezkysli a hlavně - chléb by měl být vyzkoušený, aby si věděla, že není potřeba těsto hlídat - konzistenci

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.