0024. ciabatta bulky


foto: Želka
0024.ciabatta bulky

Autor:
   Hodnocení: 75%   klikni pro ohodnoceni


Suroviny:
350 ml vlažné vody
2 lžíce olivového oleje
2 - 3 lžičky soli
1 lžička cukru
500 g hladké mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučněnou plochu nebo na silikonový vál (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat). Rozdělíme na 10 stejných dílů, které vytvarujeme do kulatého nebo oválného tvaru a lehce zploštíme. Housky naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a překryjeme olejem potřenou potravinovou fólií.
Necháme kynout dalších 30 minut (nebo až těsto zdvojnásobí svůj objem).
Housky pomašlujeme mlékem a poprášíme moukou.
Pečeme v předehřáté troubě při 200°C / cca 20 minut.
Hotové ciabatty ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





Zuzkav nahradila 50 ml vody za 50 ml olivového láku, nakrájela 1/2 pytlíku oliv a přihodila prolisované 4 stroužky česneku. DOPORUČUJE!!!


foto: Rubinola
Ciabata veka 2 č. 24

foto: novaj
Č. 0024 CIABATTA S OLIVAMI A ŠPAGETOVÁ BÁBA

foto: nera

foto: Kuchařík
24.ciabatta bulky

foto: budulinka2
0024. Ciabatta bulky

foto:

foto: hlemyzdik
24. ciabatta bulky

foto: hlemyzdik
24. ciabatta bulky

foto:

foto: barunka00
0024.ciabatta bulky

foto: Kytice
0024. ciabatta bulky

foto: lemulka
č. 24 - Ciabatta bulky

foto: budulinka2
0024. Ciabatta

foto: cigorka
cabatky č.24

foto: xbeja
0024. ciabatta bulky

foto: ojunka
24.ciabatta bulky

foto: ojunka
24. ciabatta bulky

foto: Bajushkaa
0024. Ciabatta bulky

foto: ojunka
24. ciabatta bulky

Názory čtenářů

feliberi 18.9. 10:50  

Já jsem dnes dělala poprvé, dala jsem 350ml vody a dala jsem mouku na pizzu a trošku jsem musela dosypat hladké, jinak super

Bitsey 15.3. 10:29  

Vynikající! Je pravda, že těsto bylo řidší a hodně se lepilo, trpělivě jsem ale podsypávala a nakonec z toho vyšly naprosto výborné bulky! Moc děkuji za recept

Majka 2.3. 21:34  

Pokus omyl se mi zdařil :) Dala jsem do housky plátek sekané a ono to bylo MŇAMKA :)
Myslím,že by to bylo fajn pro děti-nespadne jim masíčko z housky :)Jinak těsto výborné a děkuji,že jsem si ho vyzkoušela :)

Helena 26.2. 15:08  

Dala jsem méně vody, i přesto bylo těsto tekuté. Na radu jsem se snažila rovnou na plechu dělat bochánky a hrůza děs.. nakonec jsem z toho měla placky :-/ Přidala jsem mouku a druhá várka už v pohodě...

Pavla 18.1. 17:17  

Už dnes dělám podruhé. Jen se zaprášilo.
Výborný recept. Děti přímo nadšenéé a my s manželem taky.

Katka B. 3.12. 15:36  

Bulky jsem právě dopekla a vypadají skvěle!! Jen nechápu, proč upravujete množství vody. Těsto na cibattu má být řidké (teda co mám zkušenosti - ale odborník nejsem). Já např. dělám: 350ml vody, 1 kl soli, 8 pl oleje, 450g hl.mouky a 1 kl droždí. Recept jsem našla na netu (bohužel už nevím kde - ať zdroj promine) a jsou opravdu úžasný. Řídké těsto vyklopím na pomoučený vál, pomocí stěrky rozdělím na 2 chlebíky, vyválím v té mouce a dám na plech. ;-)

elpe86 14.8. 20:28  

Naprosto dokonalé, nic tak dobrého jsem ještě nejedla. Nakrájela jsem do nich na drobno nakrájený pórek a nemělo to chybu. Dala jsem také 300 ml vody, těsto po vyklopení na pomoučený vál jsem jen nakrájela a dala na plech, kde jsem upravila jen trochu tvar (vůbec jsem to netvarovala v rukou. Opravdu výborné Děkuji za recept.

sarka 20.9. 12:36  

Dají se předpéct? Chci je mít ráno čerstvé a hodinu mi milačci asi nevydrzi

Anndy 26.1. 8:26  

vanilla cat - smím se zeptat, proč si nedala program Těsto?

vanilla cat 25.1. 22:02  

Pekla jsem je dneska, jako jsou luxusní :) Oblizovala jsem až za ušima :) Jen jse m nedala program těsto, ale základní a nechala dojít až k pečení. Těsto nádherně vykynulo. Droždí jsem měla sušené a dala jsem ho 2,5 lžičky a k tomu jsem po signálu přidala nadrobno nakrájená, domácí sušená rajčátka :) 10 nádherných kousků :)

evka19 12.11. 14:05  

uělala jsem z těsta bagety a potřela smetanou před pečením vynikající dík za recepis :)))))

evka19 12.11. 11:53  

už kynou v pekárně :) těsto vypadá krásně, stačilo 3 deci vody :)

Pavla 23.10. 11:47  

Ijá jsem se nechala inspirovat a je to vynikající budu to dělat častěji DOBRÁ MŇAMKA

Pavla 23.10. 11:42  

I já se nechala zlákat a udělala jsem dobře je to super a výborné mi se to povedlo a budu to dělat zase

Bberi 12.10. 14:31  

Tak těsto bylo řídké,muselo se hodně podsypávat moukou,houstičky jsem potřelana plechu oliv olejem,zakryla utěrkou a nechala dokynout. ALE houstičky byly výborné,6-letá dcera snědla 3 kousky. Vřele doporučuji a chválím.

hanous 24.8. 21:50  

Výborné, dala jsem také 300ml vody a méně soli a byly super :-) přidala ještě lžičku provensálského koření. Velká dobrota! Díky za recept

Anndy 14.8. 20:35  

Ivaš - mašlovat těsně před pečením.
Zkus dát do trouby na dno hrnek s vodou

Ivaš 14.8. 20:19  

Kynout nechávám 30 minut. Jak je to s tím mašlováním? Zkusím to ještě podle tvých rad, Anndy, díky.

Anndy 13.8. 20:57  

Ivaš - zkus péct na vyšší teplotu a kratší dobu.
Kynout před pečení necháváš dostatečně?

Ivaš 12.8. 20:50  

Prosím o radu - po upečení a vychladnutí mám bulky vždycky dosti tvrdé, obzvlášť na povrchu. Dělám vše podle receptu - 300 ml vody. Co můžu dělat špatně? Díky za radu. Ivaš.

Anndy 9.7. 20:05  

Lenka - 2 nebo 3 LŽIČKY! A jde o to, jak moc doma solíte. Já dávám jen dvě. A myslím, že tady v našich receptech se nedočteš, že by se to nedalo jíst.... není důvod, proč by nemělo :-)

Lenka 9.7. 19:32  

A jeste se chci zeptat zda nevadi kdyz misto olivoveho oleje dam normalni

Lenka 9.7. 19:27  

Chtěla bych se zeptat tedy když dám tak těch 250 ml vody tak mouky normalne jak je psano v receptu a soli je teda lepsi dve lzice nebo spise tri ?? Ja totiz pokazde najdu nejaky recept na netu kde vsichni pisou jak je to vynikajici a pak se to neda jist tak se radsi ptam:)

Fandre 5.4. 16:47  

Nevim, kde jsem udělala chybu- nemám tam ty velké díry, jak tu někdo psal:-)......dělala sem dle receptu, dle rad dala míň vody, že by toto mělo na to vliv?
Ale i tak je recept uložen.

alka 21.2. 11:19  

Jsou moc dobré, akorát jsem je dělala přesně podle receptu a těsto bylo hodně řídké a lepivé :o)) Příště zkusím méně vody, více mouky a ty olivy, mňamka. Děkuji za recept.

Pindruzka 15.2. 22:53  

zkoušela jsem dnes a jsou vyborne, davala jsem teda jenom 300ml vody a pridala jsem olivy a oregano. sice je nemam všechny stejne, ale to na chuti nic nemění

barunka00 26.12. 9:53  

pekla jsem včera a dopadly výtečně! Přidala jsem olivy a provensálské koření. Tekutiny jsem dala celkem 300 ml. Sice to bylo furt řidší ale podle rady Zuzkav jsem se s tím nepárala, rozdělila a rovnou frkla na plech. Hned se po nich zaprášilo a určitě budu péct znova :-)

zluta.ruze 27.11. 16:55  

Výborné!!

Ivulisek 11.10. 15:51  

vynikající, také sem dala na rady ostatních jen 300ml vody a i přesto sem dosypávala, ale výsledek stál za to, s těstem se nádherně pracovalo a bochánky jsou vynikající. zítra dělám opět

Shira3131 18.8. 20:32  

Vody stačilo ozaj menej asi tak do 250ml.
Nadýchané ale teda sú krásne :o)
Nabudúce pridám olivy a sušené rajčiny, prípadne bylinky ;o)

aiduska 11.7. 19:49  

zdravím,udělala jsem z těsta dvě velké ciabaty a povedly se nádherně,musela sem přisypat trochu mouky,ale jsou vynikající

Demoniaque 5.5. 21:28  

naprosto vynikající!!!! dle rad jsem dala vody méně a super, lepší "housky" jsem ještě neměla

Martin 8.4. 22:00  

Výborné... Je pravda, že těsto je trochu řidší, ale pracovat se s ním dá a výsledek stojí za to...

eva26 10.3. 22:08  

Neměla jsem olivový olej, tak jsem tam vrzla dvě lžíce majolky a bylo to zajímavé a dobré. Chce to dát ale svojí oblíbenou značku, protože dodá chlebu svojí chuť. U nás vládne Hellmanns.

Heligon 20.11. 20:43  

moc vody kočičko -

mktka 1.2. 12:43  

Výborné!!! Jdu je péci znovu!

Vody jsem dala 200ml + 100ml láku z černých oliv + půlku skleničky oliv.

Okamžitě byly pryč! :-)

jiho 18.1. 8:20  

Ahoj. Já jsem to dělal poprvé dle receptu a té vody tam bylo opravdu hodně. Těsto jsem měl moc řídké. Podruhé jsem dal jen cca 240 ml a bylo to skoro dobré.Podle mne by stačilo tak 220ml.

EVIK31 12.1. 12:13  

Tak jsem vyzkoušela chlebík,teda olej jsem dala obyč,neboť olivoví jsem neměla a mouku hladkou chlebovou a rovnou jsem to upekla v pekárně.:o)No a mohu jen dodat,je bez chyby,krásně vykynul a ani se nepropadnul.Fakt super a dobrej.:o)Díky za inspiraci.:o)

beruska2 28.10. 20:09  

výborné, dala jsem taky menší množství vody a neměla jsem problém s těstem.

ojunka 15.7. 20:37  

Dnes jsem dělala poprvé,část mouky jsem dala tmavou chlebovou a musím pochválit,recept už mám v oblíbených.

Jaaniinaa 11.6. 19:44  

dělala jsem dneska prvně a synek-9.letý prohlásil,že ještě lepší domácí housky nejdl :-)..Co budu vysvětlovat,jak se to jmenuje,houska a hotové,hlavně,že chutnáá a jsou naprosto VYNIKAJÍCÍÍÍÍÍ :-) !!!!Jen jsem dala na rady holek tady na názorech a pravda-300.ml vody naprosto stačí,tak je to perfektní.akorát jsem dělala ze 400.g hladké mouky a ze 100.g pšeničené celozrnné :-)

petr.zikmund 24.2. 17:47  

Naprosto geniální :-) Podle mě je konzistence těsta akorát... Už jsem to pekl 2x a jen se po nich zaprášilo :-D

Nevíte někdo jak na "chlebánek venezia" co pečou v intersparu? Je to stejné těsto?

Petruška 20.1. 13:34  

No špatně bylo to, že tam té tekutiny je opravdu moc, souhlasím, že úplně postačí 300 ml té vody.

SALTY 6.1. 23:21  

Pecu v pekarne jako chleba a nema to chybu,vyborny!!Davam 400g hl.mouky a 100g kukuricne krupice.

Petis 5.1. 21:02  

Pokud pridavate olivy, tak jedine recke nebo turecke (prodavaji se na sranku s kebabem) susene a nalozene v soli, takove ty sterilovane ve slane vode a nechutne uvarene bych nedoporucoval.

MiladaB 10.12. 17:11  

Přidala jsem česnek a sušenou zeleninu a byly super!

Anndy 29.4. 15:46  

zira - těsto na ciabatta má mírně lepit. Po vykynutí a vytvarování je důležité dát těstu ještě čas na dokynutí. V troubě nesušit, naopak péct na více stupňů (cca 180°C), kratší dobu (cca 20 minut) - podle velikosti pečiva.
Dobré je dát do trouby plecháček s vodou.
Po upečení sundat z horkého plechu a dát vychladit na mřížku.

zira 29.4. 12:31  

tak asi jsem přidala moc mouky, aby těsto nebylo tak lepivé a po upečení byly dost tuhé...

Venda1 15.12. 0:41  

Byly opravdu vyborne, s velkyma dirama, jak ma ciabatta byt. Konzistence testa teda dost ridka, musi se mit hodne pomoucneny val. Cim vyssi cislo hladke mouky, tim lip se testo chova.
S nakrajenyma olivama, nebo cesnekem, nebo jihotyrolskym spekem na kosticky nakrajenym je to lahoda!!!

Karolia 18.9. 15:53  

Ahojky, tak jsem je zkusila a fakt se povedli, jedinou chybu měly - bylo jich málo.

Zuzkav 7.8. 17:31  

Těsto zásadně vylévám na pomočený vál hl. moukou. Mám nachystány dva nízké plechy s peč. papírem - prostě klasika. Používám na práci s těstem ostrou umělohmotnou Tupperware stěrku (která už bohužel není v prodeji), kterou těsto uříznu a ŠUP s ním na plech. Rukama do toho vůbec nechoď, pro jistotu je měj pomoučené. Jenom při bleskovém přenosu lehce přidržet. Vypracovala jsem se v odhadu, takže se mi téměř vždy podaří 9 x 2 bulky. Vylité těsto si baj-voko stěrkou odhadnu na dvě půlky, každou půlku na třetiny a zase na třetiny. Minule jsem opekla 2 cibule, vysmažila 10 dkg anglické, přihodila mačkaný česnek, bylo to ještě řidší o ten tuk z anglické a šlo to. Jesli máš v kuchyni něco ostrého, placetého, použij to na ukrojení a bleskový přenos na plech. Bulky nejsou úplně dokonale kulaťoučké jak v obchodě, ale je to domácí práce, originál, pusť se do toho znova a buď rychlá.

tapka 23.7. 14:47  

moje vylepšení- přidat 2 lžičky pasty na Perkelt(je to směs papriky , rajčat, česneku....) Moooc dobroučké

dalamana 12.6. 16:58  

těsto na ciabattu jsem si přečtla na google com, originále se říká, že má být lepivé a řídké.Má se zabělat den předem tzv.bigu:pšeničná hladká + trochu kvasnic.Na druhý den pak přidat vodu,olivový olej,sůl a hl.pšeničnou mouku,aby těsto bylo řidší,než na chléb.Nechat vykynout a pak vyklopit na
vál a pomoučenýma rukama co nejrychleji vypracovat šišky,nakrojit je šikmo několikrát!Lépe kynou.Pokud je těsto tuhé,může z něho být veka,nikoliv však ciabatta!

babiMinka 2.6. 21:27  

já dávám na půl kila mouky 300 ml tekutiny a vždy to stačí-musí to být taková NELEPIVÁ koule při hnětení-pak je to dobře.Zkus tedy ubrat tekutinu-babiminka

jitounek 26.3. 19:30  

Nechala jsem se nalákat, italské pečivo miluju... Když jsem ale nakynuté těsto vyklopila na vál, rozlilo se v neforemnou hmotu, která se akorát lepila na ruce a na stůl a o tom, že bych z toho vytvořila nějaký tvar (veka, bulka...) se mi mohlo jen zdát. Samozřejmě jsem dodržela množství ingrediencí atd... Tak jsem to horkotěžko zase nahňácala zpět do formy a upekla v pekárně. Co bylo špatně???

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.