0027. podmáslový chléb od monikahor


foto: jen.tak
27.PODMÁSLOVÝ CHLÉB

Autor: monikahor
   Hodnocení: 49%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml podmáslí
150 g bílého jogurtu
25 g másla
2 lžičky soli
2 lžičky cukru
2 lžičky kmínu
400 g polohrubé mouky
100 g špaldové mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Andinka
027. Bulky k svačině

foto: dagi25
027.podmáslový chléb od monikahor

Názory čtenářů

Jana183 5.2. 16:58  

také jsem musela přisypat mouku, ale jinak nic a je vynikající,moc dobrý.

Demoniaque 12.5. 20:07  

vynikající chleba

viktor 26.3. 14:53  

jsem rád, že se mohu z Vašich poznatků přiučit. Děkuji

llap 14.3. 14:50  

Chlebík je vynikájící, mouku dávám v jiném poměru. 200g žitné, 200g polohrubé pšeničné, 100g celozrné.
1 lžíce sušeného mléka, dnes jsem do chlebíku přidal sýr, salám, slunečnicová semínka a ovesné vločky... tak uvidím jak bude chutnat...

ivule hurš 15.1. 15:59  

je docela dobry příště dám mín grahamové mouky

Janka 30.10. 16:05  

takze do tretice sa mi vydaril .. dala som o pol lyzicky drozdia viac a bol fajn :)

Janka 28.10. 17:56  

diky Andy ... uz tu nad tym prave dumam ... dopapame rozky a chlebik a uz aj skusam znova :) :)

Anndy 28.10. 17:43  

Janka - pak jedině zkusit jiné droždí. Nevím, kde by byla jinak chyba

Janka 28.10. 16:15  

Ahoj Andy .. pouzila som Tesco susene drozdie ... to som posledne kupila na skusy .. predtym som pouzivala to s lastovickou alebo Dr Oetker a bolo super, ale vtedy som neskusala tento chlebik. Skratka chutovo je supis pupis :), ale zostal strasne tazky ... ako dzuganec ..

Anndy 27.10. 11:22  

Janka - zvláštní, v receptu jsou mouky, které dobře kynou. Jaké jste použila droždí?

Janka 27.10. 8:07  

vseto bolo ok , chut ohromna, akurat mi nejak velmi nevykysol .. zostal nizky a tazky ?? neviem, kde sa stala chyba .. uz som ho skusila aj druhy krat ... nechala som suroviny v pekarni, aby sa "aklimatizovali na rovnaku teplotu" bol o nieco vyssi ale stale to nie je ono ... alebo zeby to tak malo byt ??
D

Ivana 5.10. 20:49  

Těsto bylo akorád. Dala jsem celozrnou mouku a různá semínka. Chlebík byl vynikající!!!

Libuše 19.7. 23:50  

Je moc dobrý, dělávám ho často akorát dávám 400g hladké mouky a 100g žitné mouky.

j j j j 4.2. 16:18  

Já měla těsto akorát. Je opravdu skvělý.

Kateřina 28.8. 10:42  

Těsto bylo hodně řídké, tak jsem musela přisypat ještě dost mouky- ale nakonec byl chlebík vynikající!!!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.