0033. vločkový chléb


foto: Anndy
33.chléb vločkový

Autor:
   Hodnocení: 70%   klikni pro ohodnoceni


Suroviny:
asi 300 ml vlažné vody
3 lžíce octa (nejlépe balzamikový, ale lze použít i obyčejný)
100 g jemných ovesných vloček
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu
300 g hladké mouky
100 g žitné celozrnné mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Iveta+N
033. vločkový chléb

foto: Andinka
033. Vločkový chléb

foto: mirka
č.033-vločkový chléb

foto: keddie
Vločkový chléb č.033 - řez

foto: Filomena
č.33 Vločkový chléb pečený v římském hrnci

foto: ben3
33.vločkový chléb

foto: pajinka22
č. 33 - vločkový chléb

foto: soví dědeček
č.33upravený vločkový chleba(zakysaná smetana)

foto: Demoniaque
0033.vločkový chléb

Názory čtenářů

Věra 28.1. 17:59  

Pekla jsem poprvé a chleba je vynikající:-)

Pavlína 10.2. 16:24  

Výborný chlebík, hned jdu péct znova :-)

Martina 14.8. 20:05  

Výborný chleba,i menu mlýnem manželovi chutnal:-). Místo octa jsem dala zitny kvasek a přidala lžičku cukru.

Anndy 22.12. 17:13  

Anny25 - vše do pekárny, jak je za sebou v surovinách a Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední

Anny25 22.12. 11:26  

jaký je postup? nezobrazuje se mi to.

Radim 9.10. 16:08  

Ingredience jsem namichal presne podle navodu a dal do pekarny eta siesta. Chleba nevykynul a letel do kose.

Bberi 24.6. 15:19  

Výborný chleba, dala jsem čerstvé droždí a vykynul krásně. S těstem se pěkně pracovalo-pekla jsem v troubě.Doporučuji!

Ivushe 21.4. 17:35  

Taky nevykynul,nicmene chut je vytecna!

danča71 11.7. 18:50  

Místo vody a octa jsem dala podmáslí.Nakynul akorád.

Mili 4.6. 16:37  

ke kvásku jsem dala lžičku cukru a přidala více vody,300 ml na množství + ovesné vločky je málo...chlebík vykynul, těsto bylo akorát :-)

tono 1.1. 20:17  

Přidávám i svoji zkušenost.
Chleba vůbec nevykynul, byl přesolený a byla to jakoby sražená hrouda. Asi už nebudu mít odvahu znovu ho zkoušet jinak.

alla19 6.6. 21:17  

My jsme do chleba přidali lžíci cukru a 1.5 lžičky soly. Nádherně vykynul a chutnal výborně.

Ala 6.6. 19:57  

My jsme do chlebíka přidali lžíci cukru a vykynul nádherně a chutnal výborně.

engross 22.4. 11:36  

Dala jsem jen 1,5 lžíce octa, 1,5 lžičky soli, 2 lžičky cukru a o maličko víc droždí. Vykynul akorát a je skvělý.

graszka 1.8. 9:35  

Tak to je první chleba, který se vůbec nepovedl - nevykynul, byl tuhý - a letěl do koše... Možná to bude tím octem...

Demoniaque 14.3. 11:12  

je výborný

mktka 12.3. 9:00  

Chutově výborný chleba... také mi tolik nevykynul, ale to nevadí. Ocet jsem dala jablečný, příště dám jen jednu lžíci, třeba vykyne lépe.

pekkna 11.3. 17:08  

skvělej chleba

Deri1 27.12. 18:44  

Tento chleba se zařadil mezi jeden z našich nejoblíbenějších. Už jsem ho pekla několikrát a vždycky se povedl skvěle (dávám obyčejný ocet). Dokonce jsem jednou omylem místo ovesných vloček dala pohankové a i s těmi byl výborný.

ben3 17.3. 18:05  

Tak jsem přečetla názory, ale přece jsem ho upekla. Je trošinku nižší než ostatní chleby, ale je moc dobrý s měkkoučkou střídkou. A přesně podle receptu...

markyta1 13.2. 11:52  

Chlebík je sice menší,ale je výborný-děkuji za tento recept.

Fima 24.1. 10:38  

Když jsem pekla tento chleba poprvé, byla z toho nevzhledná hrouda, ale chuťově vynikající. Místo balsamikového octa jsem dala jablečný. Nyní jsem to vyřešila tak, že z těsta dělám houstičky ve formě na muffiny viz rada jedné ze čtenářek u jiného receptu, a nemohu se na ně vynadívat a jak skvěle chutnají - mňam.

Lucka 31.12. 14:14  

Pekla jsem ho několikrát. Jednou se povedl výtečně, ale potom už ani jednou. Nikdy pořádně nevykyne, je z toho takova tvrda hrouda, moc se to ani neda jist. Nevite, kde muze byt chyba? Uz nevim,jak na to :-(

normenka 12.12. 7:20  

musim říci,tento chléb je ten nejlepší co jsem kdy upekla a jedla,je naprosto super,moc nám chutná

yolly 20.8. 9:10  

neviem cim to je ale "nevykynul" ani mne. chutovo ale vyborny. len velmi tuhy...

Lentilka11 18.7. 12:46  

Chleba je vynikající peču půl roku ob den a tento se nám zdá nejlepší,je pravda,že nevykyne jak jiné chleby,ale stojí za to.Jen sem dala 1 a půl lžice octa obyčejného a lžíci oleje,fakt skvělý!!!!!

Jarča 22.4.08 22.4. 17:46  

Chuťově velice dobrý,ale taky mi nevykynul,vůbec z těsta nebyl hezký bochník,fakt nevím čím to bylo ,ingredience jsem dala podle receptu.

keddie 13.2. 16:57  

Dělala jsem ho dnes a je vynikající. Jen jsem neměla celozrnnou mouku, tak jsem dala tmavou žitnou chlebovou. A ocet balsamico. Akorát mi nahoře docela popraskal, ale to při jídle nikomu nevadilo :)

Vladimir23 10.2. 11:43  

Důležitá je teplota všech surovin.Neměli jste studenou mouku? Vladimir23

Anndy 5.1. 21:24  

Radka - Pavel - chlebík jsem dělala dle receptu, dodržela jsem správnou kozistenci těsta a výsledek je na fotce

linka 29.10. 8:07  

Recept je super, chleba dobre nakynul a pridala jsem olej.

Pavel 25.9. 21:44  

Ano, nevykynul. Asi receptem...

KEO 7.8. 15:26  

Ak je tam viac octu, pripadne viac soli, tak to horsie kysne. Myslim, ze by stacilo 1 a pol CL soli a 1 polievkova lyzica octu /maximalne 1,5/. Plus pripadne, pre lepsie kysnutie pridat 1 CL praskoveho cukru.

Radka 11.6. 21:06  

Ten chleba vůbec nevykynul. Suroviny jsem dala přesně podle receptu. Mám pekárnu půl roku a zatím semi to nikdy nestalo. Opravdu mě nenepadá, čím by to mohlo být.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.