0049. mrkvový chlebíček


foto: minja
0049.mrkvový chlebíček-/cuketový s koprem/

Autor:
   Hodnocení: 26%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
350 ml vody (dát míň, spíš dolít)
2 lžičky soli
250 g mrkve nastrouhat
15 g rozehřátého másla nebo 2 lžíce olivového oleje
500 g pšeničné hladké mouky
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Rychlý


Postup:

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: MartinaP.
0049. Mrkvový chlebíček

Názory čtenářů

mooniiik 12.1. 12:07  

Můj první chlebík v pekárně. Dala jsem méně vody a byl naprosto senzační :)jen jsem po programu rychlý dala ještě na 15min Pečení.

Anndy 10.10. 19:00  

Marketa mari - dala bych syrovou

Marketa mari 1.10. 0:10  

Dotaz: mrkev syrova nebo varena?
Diky

LenkaH. 8.6. 20:27  

Snad první chlebik, který se mi takhle povedl...! Moc dobrý a vláčný, vsem hrozne chutnal!!!

MartinaP. 15.1. 14:19  

Chlebík je výborný. Nadýchaný, chutný ještě druhý den. Už jsme pekli víckrát a pokaždé se povedl. Děkuji za skvělý recept!!!

jirkafous 9.12. 19:59  

Dal jsem 300ml vody, mrkev na hrubo, program Rychlý-2:10-ETA Duplica Vital. Musel jsem přidat Pečení-10 minut. Stejně byl uprostřed takový mazlavý, ale nebyl syrový, kůrka by mohla být tmavší, jinak celkem dobrý.Příště dáme méně vody a program Klasik-tmavá kůrka

markyta1 13.12. 11:36  

mě se chléb povedl na jedničku,pěkně nadýchaný a chuťově výborný.Mrkve jsem dala 200g,protože jsem víc neměla a nijak to nevadilo.Hodnotím plným počtem *.

venora 2.12. 13:41  

U mna presne ako u Luslik, prvý krát čo som musela chlieb vyhodiť - bol ako zbraň ťažkého kalibru :-)))) - ale nevzdávam to!!!! Piekli ste to fakt na programe rychlý, alebo normal basic a pod?. Lebo suroviny som dala pod. ako Kat, tak fakt neviem

jerabka 9.9. 15:24  

výborný chlebík, krásně vyskočil a byl vláčný. Dala jsem 250 ml vody a trošičku jsem pak dolila. Mouku jsem namíchala a přidala jsem 2 lžíce bramborové kaše. Jo a taky 50 g taveného sýra. Zatím jeden z favoritů, moc děkuji za recept

kat 20.1. 19:24  

Podľa rady SusuH som dala len 200ml vody, 2 lyžice jogurtu. Mrkvy som použila len necelých 200g a taktiež som použila iný pomer múky, 300g hladkej, 100g celozrnnej pšeničnej, 50g ovsenej, plus som pridala 30g mletých pšeničných klíčkov, 30g ovsených vločiek. Plus samozrejme kvasnice, 2 p.l. olivového oleja, 2 č.l. soli a 2 č.l. kmínu. Ak použitá mrkva nie je dostatočne sladká, pridajte ešte č.l. cukru. Možno budete musieť cesto zrieďovať alebo naopak, zahusťovať, záleží to hlavne na šťavnatosti mrkvy. Po signále odporúčam pridať ešte aj ľanové semienka a výsledok bude vynikajúci.

luslik 14.12. 11:49  

Tak tohle byl po více jak roce spokojeného pečení s pekárnou první recept, který mi vůbec nevyšel. Výsledek byl naprosto nepoživatelný. Tak nevím, jestli je recept opravdu OK a něco se zvrtlo u mě???? Každopádně šlo hodně cítit droždí a řekla bych, že by to chtělo víc tekutin. No nevím, prostě do tohohle už se pouštět nebudu.

danco 18.4. 13:01  

chlebik sa podaril, ale chutou nas neocaril :(
dakujeme za skusenost :)

danco 14.4. 18:12  

tak to idem vyskusat aj ja. som zaciatocnik, tak uvidime :o)

atina1 11.2. 21:51  

Vyzkoušela jsem, musela jsem přidávat trochu vody, připadalo mi moc hutné těsto. Upekl se dobře, ale nebyl moc vysoký. Chuťově zajímavý.

SusuH 2.11. 9:26  

Veľmi dobrý, vláčny a mrkva dodá dobrú chuť...Len vody som dala 250 ml a ešte som aj tak musela zahusťovať, tak radšej vody 200 ml. Múky som dala 50 g hladkej, 250 g grahamovej a 200 g žitnej. Pridala som ešte kmín, bazalku, tymián a 2 lyžice jogurtu, ktorý dodá chlebu lepšiu chuť...Všetkým doporučujem vyskúšať!

Jarjan 25.7. 18:00  

Podařil se, krásný, vláčný, výborný. Mrkev jsem strouhal na hrubější straně struhadla. Doporučuji všem, kteří mají rádi "něco" zajímavého a umí jíst i očima......

Jarjan 25.7. 14:22  

Od dubna nikdo nezkoušel? Tak jsem to tedy všechno dal podle receptu do pekárny a dám vědět, jak to dopadlo...Jsou to 3-4 střední mrkve, tedy ne nijak velké množství, jen nevím, jestli nastrouhat nadrobno nebo na větší hrubost.

matus 12.4. 21:53  

podaril sa tento chlieb uz niekomu? 250g mrkvy je giganticke mnozstvo, ale risknem to...

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.