0057. chléb pivní 2


foto: Anndy
57.Chléb pivní 2

Autor:
   Hodnocení: 100%  


Suroviny:
250 ml piva
100 ml vody
2,5 lžičky drceného kmínu
2 lžičky soli
350 g hladké mouky
150 g žitné chlebové mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
po zvukovém signálu přidáme semínka podle chuti


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: avi74
57 pivní chléb

foto: avi74
57 pivní chléb

foto: Babča
57 Pivní chlebík

foto: m1rti
0057 - Pivní 2

foto: folkart
0057 Pivní chléb 2

foto: haicle
0057 Pivní chléb

foto: borovec
0057.pivní

foto: duduka
Pivní chléb

foto: B-u-f-y
Pivní chléb 2 č. 57

foto: minja
č.0057 chléb pivní 2

foto: minka
Pivní chléba s cibulkou dle 0057

foto: Tuko
0057 Pivní chléb

foto: ka69
Pivní chleba č.57

foto:

foto: minka
Pivní chleba dle 0057

foto: Jajík
0057.chléb pivní 2

foto: sokotanek
č.0057 chléb pivní 2

foto: ivulka6
č. 57 pivný chlebík

foto: borovec

foto: minka
Pivní chleba 2 0057 s cibulí a slaninou

foto: Willa
0057.chléb pivní 2

foto: borovec

foto: joja17
0057.chléb pivní 2 (kaiserky)

foto: jirina27
0057 chléb pivní 2

Názory čtenářů

Monika 21.11. 19:53  

Chleba jsem vyzkoušela v elektrické troubě a je velice chutný,no prostě výborný a chutná celé naší rodině.

Sara 2.7. 20:16  

výborný, opravdu bezva recept :-)

borovec 14.11. 13:35  

Výborný i z pekárny.Zabalený v utěrce vydrží jen chvíli,je hned snědený!

kamínek 29.1. 20:45  

Tento chleba je super, zkoušela jsem ho jako třetí v pořadí a je super. Dokonce ji manželovi chutnal a to je co říct.

manakova 1.1. 14:33  

tak jsem na Nový rok upekla svůj první chlebík v nové pekárně ...a je fakt výborný, pořád chodíme "ochutnávat" a za chvilku z něj nebude ani krajíček ....

jamilen 18.11. 23:19  

Dělala jsem tento chleba a solím trochu více, cca 2 lžičky soli. Chlebík je moc dobrý a děláme ho často.
Děkuji za tento recept.

AleciaRo 3.10. 9:19  

Skvělý, doporučuji!!

avi74 5.9. 19:50  

super chlebík, dala jsem jen černé pivo (i místo vody) a má nádhernou barvu....

jirina27 4.9. 16:14  

tak tento chleba je vynikající,krásně vykynul, chutná opravdu jako chleba, jen jsem trošku změnila mouku- 200g žitné tmavé chlebové , 300 g hladké chlebové, černé pivo a celý kmín, manžel ho tam má rád,doporučuji !!

eriam 10.6. 21:28  



Dneska jsem pekla poprvé a musím říci,že pro nás zatím nejlepší co jsem vyzkoušela. Přidala jsem trochu oleje a lžičku cukru a chlebík úžasnej. Je krásně měkoučkej a jak dlouho takhle vydrží určitě nezjistím.Za chvíly totiž nebude. Autorce velké díky.

borovec 1.6. 11:06  

Nedělala jsem tento chlebík poprvé,je výborný.

Olivera 24.3. 19:03  

Souhlasím s recenzemi, které tvrdí, že je to nejlepší chleba, který pekli. Nám vyhovuje, že nemá nakyslou chuť (není v něm ocet ani podmáslí), kvůli sušenému droždí přidávám navíc lžičku cukru. Je to chuťově naprosto famózní chlebík, vždy se povedl a už snad ani nebudu zkoušet jiné a jen trochu obměňovat mouky. Jo a ještě je fajn, že když pečete, tak se se mnou chleba rozdělí o pivo: 2,5 deci chleba, 2,5 deci já.

Petr 21.3. 23:08  

Můj asi 5 chleba z vlastních surovin, od té doby dělám zatím jen pivní-super!!!,pokaždé krásně nakynutý, dávám dvojité porce,navíc 2 lžičky cukru,kmín celý 2 lžičky na velký chleba váží cca 1750g, dávám černé pivo,chci vyzkoušet nepasterované a nefiltrované případně dolít whisky,i po pěti dnech byl měkký a mňam o víkendu ho vezu ochutnat tchyni

pettule 7.10. 10:39  

Dělala jsem chleb minuly tyden a nenakynul ,dneska ho zkouším znova,tak uvidime jestli už tentokrát nakyne...

bublinada 1.8. 13:17  

Super jednoduchý a výborný chleba:-))

bublinada 1.8. 13:15  

Nejlepší chleba co jsem zatím pekla,a to jsem jich už pekla hodně:-))

Willa 15.5. 18:33  

Dělala jsem dnes poprvé a spokojenost dala jsem černé pivo a přisypávala více mouky.

lavion 15.5. 13:59  

tak tento chleba mi opravdu sedl, zkoušel jsem několik jiných, nebyly špatné, na tento ale nemají. teď už se mi ani nechce nic nového zkoušet, jenom různé varianty tohoto

Márťa 21.2. 10:47  

Byl to můj první chlébík v mé první pekárně.Povedl se a všem chutnal"mňam" Děkuji za recept

Sunflower 3.2. 22:37  

Chleba byl vynikající. Byl to můj první chleba (asi ze sedmi), který spadá do kategorie "lepší než z krámu".

Tuko 24.10. 13:40  

Výborný chlebík, chuťově asi nejlepší, co jsem kdy upekl.

martulinecek 13.8. 13:31  

tak jsem ho zkoušela a chuťově je moc dobrý ale nenaskočil. Nevím proč s jinýma chlebama nemívám problém nevíte čím to mohlo být? díky za odpověď

Hejenka 30.3. 10:27  

Pečení trvalo déle než "jedení". Jen se po něm zaprášilo!

hopen 21.2. 15:10  

PERFEKTNÍ CHLEBA!!! Přidala jsem taky navíc 2 lžíce oleje a 1 lžíci octa a fakt byla velká pochvala!!! Doporučuju!!!

Tallu 17.2. 8:09  

výborný :) co víc dodat

IVČA-SUSOVA 14.2. 10:57  

no chleby je měkký ,nakynutý ,v době hladu ujde ,ale neoslovil nás

Ivette 12.2. 19:06  

Recept měl úspěch, přesto jsem ho začala modifikovat. Přidávám lžíci oleje, hladkou mouku jsem teď nepoužila vůbec, jen žitnou a celozrnnou pšeničnou, k tomu jsem obrátila poměry piva vůči vodě, tzn. víc piva (černého) :) než vody a kmín nedrtím:). Semínka domu dodají skvělou chuť! Přítel se mohl zbláznit:), takže doporučuji:)

venora 18.1. 12:10  

Je úplne skvostný, aj keď ja som viac na celozrnné. No mojmu osadnenstvu pečiem tento často prečasto a vždy sú spooní:-)))) Odporúčam všetkým a hodnotím 5*.

nellyka 16.1. 18:12  

zatial najlepsi chlebik aky som piekla, pridala som trosinka oleja a octu, super super super
kvoli synovi som piekla bez semienok, nezje ich - a i tak chuti velmi dobre

kacabar 14.1. 16:06  

Tento chlebík je naprosto super, akorát já tam přidávám ještě 1 lžíci octa a 2 lžíce olivového oleje a je tak skvělý, že jsem ho už pekla po třetí během několika dnů

minka 8.1. 10:36  

včera jsme ho dělali a moc nám chutnal.Skvělý recept.

Krupicka 9.12. 8:55  

Anndy,díky jsem zase chytřejší-jak se říká celý život se člověk učí a stejně umře hloupý.Někdy ho zkusím,teď peču "Chléb od Františka".

Anndy 6.12. 16:08  

prdopeciva - no a máme to. Program Rychlý! Pokud volíš ten, je potřeb jednou tolik droždí! Těsto titž má málo času na vykynutí.... Na pivní chléb je dobré používat naopak "levnější" piva, nej 10°

prdopeciva 6.12. 12:47  

Ještě dodatek-pekla jsem na program č 5.-rychlochléb a to bude asi ono viď? Bojím se péci znova,ale chybami se člověk učí.Pa

prdopeciva 6.12. 12:44  

Anndy,díky!Jsi hodná,že jsi mi odpověděla.Pivo bylo kvalitní-až byl muž smutný....12ti stupňový Kozel v plechu!!!Droždí přesně 1mal.lžičku suš.Nebyl kontakt se solí/pak nekyne to vím./Mouku jsem schválně nepřidala-chtěla jsem dodržet recept.Mouka byla 350g hladká a 150g žitná celozr.Pa

Anndy 5.12. 20:12  

prdopeciva - Jaké pivo si do těsta dala? Pokud těsto bylo lepivé, měla si dosypat mouku - viz. čánek Jak nejenom na první chléb.
Jaké droždí si použila?
Olej není potřeba, lžíci ale dát můžeš.
Postup psát není potřeba, do pekárny jde vše tak, jak je v receptu za sebou.
Proč nevyšel je mě záhadou.

prdopeciva 5.12. 19:41  

Tak píši výsledek:Tvrdá cihla-metly nejdou ven... Ale proč,když se všem povedl.Jiné zkušenosti mám,peču v Moulinexu XXl-Home Bread.Bude někdo hodný a písne mi podrobný postup? Přeji krásné Vánoce všem tady a OK rok 2010!!!

prdopeciva 5.12. 18:02  

Prosím,právě peču pivní chléb,tady moc vychválený,ale první dojmy jsou špatné/zatím/těsto se dost lepilo,že hnět.háky jeli naprázdno-ale počkám.....Udivilo mne že tu není žádný olej jako bývá jinde. Napíši výsledek.

Lentilka07 27.11. 8:46  

Tak tohle je nejlepší chlebík

Fikina 24.11. 22:05  

Tak tenhle byl zatim asi nejlepši z těch co jsem zatim pekla.Moc nám chutnal.Trochu prask,ale to nevadilo,naopak.Prostě super.Díky za recept a všem doporučuji.

KvietinkaLC 30.10. 15:11  

Anndy, ďakujem. Určite vyskúšam, keď ste ho tak pekne vychválili ;-)

Anndy 29.10. 17:24  

KvietinkaLC - není, bez obav vyzkoušej, je fakt skvělý!

KvietinkaLC 29.10. 9:28  

Keďže ja pivo neobľubujem, chcem sa opýtať, či ho v chlebíku je veľmi cítiť. Vďaka.

Jannka 23.10. 17:35  

já dělám už jedině tenhle,dávám 15dkg žitné,35dkg hl.chlebové a cca5dkg hladké (jak je potřeba) krásně nakyne ahlavně chutná

guku123 14.9. 17:16  

mnam!

Ringana 10.9. 18:00  

Dnes jsem tento chlebík zkusila, jen jsem přidada 3 krajíce koupeného rozmočeného chleba a lžíci sušeného kvásku. Nemá chybu. Pěkně nakynul, je lehký a nadýchaný a hlavně, chlebový.

zdenik8 20.8. 19:44  

naprosto super recept-můj první chleba pečený v troubě-mohl by být ještě vyšší-ale to bych asi od prvního pečení už chtěla moc

Katmar 20.8. 18:53  

Tento chléb je vážně nejlepší, kterej sem dělala.Ani jsem nevěřila, že je vážně tak dobrej jak tu píšete :-)Myslela jsem, že tento chléb budeme mít na večeři i snídani, ale hodně jsem se mílila.Je tak dobrej, že jsem i ušetřila-jedí to jen tak a ani k tomu nepotřebují salám :-) všem doporučuji.Je vinikající.

JanoP 12.8. 8:19  

SUPER!!! Ked ho upeciem, zena ho vzdy odnesie do prace kolegyniam a tam ho "zozeru". Kedze pracuje v nemocnici, asi poziadam o dotaciu z fondov EU, ked uz peciem chleba pre spital ;o)))

Adika299 24.7. 21:04  

Pečiem tento chlieb už opakovane,dávam 250g hladkej múky a 250g žitnej celozrnnej múky.Tiež pridám surový strúhaný zemiak.Chlebík je hutnejší a trochu menší,ale je výborný.Odporúčam vyskúšať

Rohmová 18.6. 7:39  

Dělám pouze tento,je výborný.Zatím je nejlepší z receptů,co jsem zkoušela.

helusa80 29.5. 21:28  

Teda ten je supéééér!

kubajzka 28.5. 17:13  

Dnes jsem poprvé pekla tento chlebík, je mooooooc dobrý, nadýchaný a už skoro snězený.Dávám 5 hvězdiček.

mmikk 15.5. 20:04  

Povedený to chléb. Velmi chutný.

ja.nus.ka34 5.5. 16:04  

aj tento chlebik je vyborny,ale ja som si zvykla uz do kazdeho dat aspon maly surovy postruhany zemiak....potom je chleba vlacny a nie je drobivy na druhy den,teda ak ostane.....pivko robi zazraky....

pečinka 14.4. 19:51  

Nejlepší chléb,všem moc chutnal.

slavka.t 12.4. 16:41  

Vodu jsem vůbec nepoužila a pivo jsem dala černé. Chlebíček neměl chybu. Jen se po něm zaprášilo.

Anndy 7.4. 16:09  

Nuala - chlebová mouka je daleko jemnější, než celozrnná, ale chlebík bude i tak bezva

Nuala 7.4. 16:02  

Prosim prosim, aky je rozdiel ked dam zitnu muku chlebovu (lebo ako hladam, tak hladam, nikde na sacku to v obchodoch napisane nenachadzam) a ked mam doma zitnu muku celozrnnu. Vyjde mi chlebik aj tak? Mam len tu celozrnnu... Dakujem!

Renatka1970 31.3. 15:54  

Tak se povedl a na druhý den se taky povedl. Jen mi pořád není jasné, proč musím dosypávat, mouky používám kvalitní. Návod taky respektuju. Nicméně chleba je moc a moc dobrý.

Pepa 30.3. 20:40  

Tak tenhle byl zatim asi nejlepsi z tech asi osmi, co nase pekarnicka zatim upekla, diky za recept. Prave ho pecu znovu..

Anndy 29.3. 10:08  

Renatka1970 - měl by být v pořádku, pivu by sůl vadit neměla

Renatka1970 28.3. 20:00  

Asi jsem to zkonila,normálně dávám sůl hned do tekutin,ale tady k pivu asi nepatří,jenom to zašumělo,tak uvidíme jestli nakyne

Květule 24 25.3. 11:14  

Prostě perfektní. Upeču ho znova.

golasova 22.3. 18:16  

Chlebík je super moc všem chutnal ani nestihl vystydnout!

schwarzka 21.3. 23:10  

Tak tenhle chleba nemá chybu!!! Včera jsem ho pekla poprvé a dnes jsem musela znovu, neboť jsme ho hned snědli.

iveta40 21.3. 9:04  

ten chlebík nemá chybu,já vynechala vodu ,dala jsem jen pivo,po bytě to krásně vonělo,nemá chybu

Anndy 23.2. 18:45  

Pheta - součtem všech surovin, které dáváš do pekárny, zjistíš celkovou váhu chleba. Pokud chceš chléb velký...tedy větší, zvyš všechny suroviny aspoň o 1/3

Pheta 23.2. 17:19  

Už jsem psal pod jiný pivní (ten s olejem) - nezkoušel někdo udělat ho velký? jestli ano-jaké jsou pak poměry surovin?

rk2807 12.2. 11:50  

super recept , vypustil jsem vodu a dávám jen pivko a nemá to chybu !! Tohle je ňamka !!

Anndy 6.2. 23:35  

mazi - kolik je libo... 200 ml? Jen při hnětení ohlídat konzistenci

mazi 6.2. 13:47  

stále jej peču,ale můžu použít v tomto receptu kvásek a kolik?

zlato18 1.2. 12:23  

Chleba je super. Zatím nejlepší z receptů na chleba co jsem zkoušela.Akorát měl jednu chybu, byl hned pryč.

guapka 29.1. 18:00  

Tento chleba je bezkonkurencni!! Zatim jsem neupekla zadny, co by nam nechutnal, ale tento je asi zatim nejlepsi, nejnadychanejsi a vubec nej:-)
Doporucuji vsem, kteri hledaji univerzalni chleb.

barca79 27.1. 15:21  

Je to můj asi čtvrtý chleba a je bezkonkurenčně nejlepší, dokonce mi nahoře trochu prasknul, což miluji

soralka 26.1. 11:57  

Tento chléb peču nejraději .Jednou jsem si řekla:"A hele on tam není olej! Co kdybych ho tam pro změnu přidala..."
No byl to hnus!Už vím ,že se zase budu raději držet osvědčených receptů a obměňovat akorát semínka.To je důkaz,že pokud si některá recept pořádně nepřečte nebo ho chce "zásadně vylepšit" ,končí to vetšinou na topení pro králíky....

Auloska 24.1. 13:28  

Tento chlebík jsem včera zkoušela poprvé a neměl chybu!!! Dnes peču další i pro vzdálenější členy rodiny. Pivíčko dělá divy!!! Opravdu doporučuji, stojí za to jej vyzkoušet, zvládne i začátečník.

Pirklosík 21.1. 19:00  

Je výbornej, zkusil jsem dát více piva a méně vody a je snad ještě lepší :) a kmínu dávám 3 lžičky :)

DENČA 21.1. 16:54  

JE STRAŠNĚ DOBREJ,POŘÁD HO PEČEME DOKOLA :-)

zdendule 18.1. 18:21  

tak ja letim pect a pak se ozvu jak jsem dopadla

zdendule 18.1. 18:20  

Zdendule
ja to jdu vyzkoušet pak dam vědět


















dendulka 18.1

Jarda 15.1. 22:29  

A co přidat RUM? Malá odlivka by neškodila...

I.v.k.a. 14.1. 7:56  

Super...dělala bych i častěji, jen se přítel nechce dělit o pivo :-)))) Opravdu dobrý!!!!

Anndy 12.1. 11:14  

sisi - hodnotit mě nemusíš, stačí, když budete všichni chodit, péct a bude se dařit! Díky

sisi 11.1. 22:54  

Ahoj Anndy, děkovat nemáš zač, já jsem se také pobavila a tak jsem se chtěla podělit s Váma a snad i dotyčnou navštěvovatelku těchto stránek upozornit na rozdíl mezi lžičkou a lžící, domácím chlebem a tím směsovým asi nemusím zdůrazňovat. Jinak bych chtěla poděkovat já Tobě (Vám), za užitečné rady a tipy při případných neúspěších. Máš také někde nějaké hodnocení? Já hodnotím pěti hvězdičkami, nebo 100%! Tak DOBRÝ BOCHNÍK (čehokoli)

Anndy 10.1. 21:19  

sisi - haha, tys mě pobavila, díky :-))

sisi 10.1. 15:29  

Včera jsem vyslechla rozhovor dvou korpulentních dam, které rozebíraly tento "nechutný" chléb. Prý nechápou, jak může lidem chutnat, když je tak slaný, dala tam prý vše podle receptu, ale ty dvě LŽÍCE soli a kmínu se jí zdálo moc a tak ubrala a dala jen po jedné lžíci, ale i tak to není dobrý chléb. Tak se naštvala a poslala manžela koupit hotovou směs, která je prý jistá. Možná by nebylo od věci navštívit očního lékaře a trochu logicky uvažovat. Já jej peču se dvěmi LŽIČKAMI a vyjde vždy, ať přidám jakákoli semínka a na směsi z obchodu... Tak jen kyňme, ať s dioptriema, či bez nich.

anonymus 9.1. 21:46  

mám Panasonic a tam se dává droždí první, pak dám všechno sypké, pak sůl a pak zbytek - dávám vše přesně podle receptu. pekárnu mám týden, takže teprve zkouším, ale dva jiné se mi povedly a byly výborné

Svetluska78 9.1. 21:17  

anonymus: jiné chleby se daří? nedošlo droždí do kontaktu se solí? není těsto příliš hutné?

anonymus 9.1. 21:06  

Jak je možné že mne se nepovedl? Dělala jsem ho už dvakrát a ani jednou mi nevykynul a na dně zůstala mouka. Děkuji za radu.

kacour 5.1. 19:11  

Vynikající, jen se po něm zaprášilo. Děkuji za recept !!

1evulka 5.1. 8:18  

Výborný, chutnal všem můžu jen doporučit i pro začátečníky

vichricek 4.1. 22:12  

Tak se právě peče, pak dám vědět, jak se povedl. Jinak jsem použil Zlatopramen 11°, tak uvidíme :-)

lebahu 4.1. 21:55  

Já jsem na to použila nějaké pivo za 3,50 z Lidlu, chlap se za mě u pokladny styděl a vysvětloval prodavačce, že on to nebude pít, že to mám do chleba :-)) Pít se to fakt asi nedá, ale chlebík je z toho super!

soralka 4.1. 13:17  

SUPER SUPER SUPER-tomu říkám chléb.
Všem vřele doporučuji.

P1t 2.1. 17:36  

pivko bych doporučil Zlatopramen 11°, je o stupeň lepší :)

lebahu 29.12. 23:23  

Nemá chybu, zatím z těch co jsem zkoušela se nejvíc podobá "normálnímu" chlebu.

jannka75 28.12. 9:20  

Chlebík nám moc chutnal,pekárnu mám od Štedrého dne a po doporučeném prvním bílém chlebu jsem upekla pivní.Moc se povedl,hurá do dalších,díky za výborný recept.

haslana 27.12. 14:06  

Dnes jsem ho pekla poprvé, krásně vykynul. Vynikající chuť. Přidala jsem trochu opraženého špeku - malé škvarečky a dýňová semínka.

NITKOVA 22.12. 16:50  

Tento chlieb je super.:)

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.