0063. housky se sýrem od ostruzinka


foto: ben3
63.Sýrové housky se slaninou

Autor: ostruzinka
   Hodnocení: 81%  


Suroviny:
175 ml vlažné vody
120 ml vlažného mléka
1 lžička cukru
1,5 lžičky soli
1,5 vařené a jemně nastrouhané brambory
500 g hladké mouky
3 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí

vlažné mléko na potření
125g strouhaného sýru na posypání


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po ukončení programu těsto vyklopíme, prohněteme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat) a necháme 5 minut odležet.
Rozdělíme na 10 - 12 dílů, ze kterých vytvarujeme bochánky. Naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem nebo mlékem a pečeme ve vyhřáté troubě při 230°C / cca 5 minut, posypeme sýrem a pečeme ještě asi 10 minut.
Hotové housky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: tissue
housky se sýrem č.0063

foto: zdenuse
063. rohlíky se sýrem

foto: Iveta+N
housky se sýrem 063.

foto: pH
Housky se sýrem od Ostružinky 063

foto: akimek
č.063 Housky se sýrem

foto: misa100
063 housky se sýrem a slaninou

foto: markyzecka
č.063 Housky se sýrem od Ostružinky

foto: f.mamina
063.housky se sýrem od ostruzinky

foto: Gabi601
063.Gabi601 - Housky se sýrem

foto: sstevens
č.063 housky se sýrem

foto: sstevens
č.063 housky se sýrem

foto: mravenec78
Sýrové housky

foto: eva76
063. Housky se sýrem

foto: JANČA:-)
č. 0063 Housky se sýrem od ostruzinky

foto: Tapi
063.housky se sýrem od ostruzinky

foto: Tapi
0063.housky se sýrem od ostruzinky

foto: GeorgiaG
Housky od Ostružinky se sýrem recept 0063

foto: GeorgiaG
Všechno možné podle receptu 0063

foto: olahr
063 bulky se sýrem

foto: Želka
0063.housky se sýrem od ostruzinka

foto: minja
0063.housky se sýrem od ostruzinka

foto: Willa
0063.housky se sýrem od ostruzinka

foto: Kirri
č.0063 Sýrové housky se slaninou

Názory čtenářů

Elena 1.8. 16:38  

Ahojte, potrebujem spraviť čerstvé žemličky zajtra ráno, ale tak, aby boli už o siedmej upečené :-)
Myslíte, že sa to dá spraviť tak, že si cesto nechám vykysnúť večer, poukladám žemličky na plech, strčím do chladničky a ráno už len cca 45 min pred pečením vyložím von, aby trošku podkysli pri izbovej teplote?
Ďakujem za rady :-)

Ivana vrsanska 25.1. 20:18  

Housky super, těsto bylo tužší, přidávala jsem vodu....asi to bylo tim, že jsem nedala bramboru, ale kukuricny skrob...3 lzice.diky za recept, ukladam si ho :)

Anndy 20.3. 18:56  

verca - jak už jsem odpovídala u receptu 0156. podmáslové bagety od EVA.
"recepty dodržuju" je chyba. Ano, dát vše, jak je v receptu a během hnětení několikrát nakouknout, zda má těsto dobrou konzistenci - nelepí se, není tuhé..... případně dolít tekutinu nebo dosypat mouku.
Důležité je dobré nakynutí po umotání, před samotným pečením

verca 16.3. 16:33  

Zkousim housky už po několikatýdenní ale se všem a mužů leda triskat o zed jak to děláte ze je mate dobře? Jediné které jsou úplně super a to vždy jsou ty co mám v receptech co byly k pekárně. Ale manžel říká ze jsou těžké, sní 1 a ma dost.Ale jako jediné krásné vykynou a jsou měkké. Tady ty recepty co jsou tu tak vše je takové tuhé a davové :-( poradte prosím co dělám špatně. Recepty dodrzuju.

Jitkap 20.1. 21:40  

Děkuji za skvělý recept, housky jsou výborné!

Matuna 13.6. 17:30  

Tak jsem poprvé pekla houstičky,opravdu se povedly.Ani nestačily vychladnout :D..Akorát místo vařené brambory jsem dala 3 lžíce Solamylu...S těstem se dobře pracovalo,nelepilo nebylo řídké.Určitě zopakuji.

Slonice 2.6. 16:29  

To těsto je fakt bezvadný...místo brambory jsem přidala dvě rovné lžíce bramborové kaše v prášku a je úžasný...suprově se s ním pracuje a housky jsou super!!!

Willa 19.2. 20:54  

Dneska jsem dělala a jsou vynikající dala jsem sušené droždí a málem se nevešlo těsto do pekárny.Naplnila jsem sýrem a slaninou.Chválím těsto na 1***

Anndy 4.3. 17:26  

phabiby - mám obě, na teflonové se mě peče lépe. Silikonová se doporučuje pro plynové trouby, pečivo není zespoda tak rychle hotové, případně se nepálí.
Někdo tak, jiný onak, někomu stačí pečící papír.... mě osobně se mi při mé frekvenci pečení teflonová podložka už několikrát vrátila! Mám tři a na té jedné peču už druhým rokem!

phabiby 4.3. 8:44  

právě jsem krom pečení chlebů začala zkoušet i bagety a bulk s vypracovaním těsta v pekárně a při té příležitosti jsem u spousty receptů narazila na silikonovou nebo teflonovou položku místo pečícího papíru,chci se tedy zeptat ,která z výše jmenovaných je lepší a vůbec na ostatní názory,Vás které s nimi máte zkušenosti,děkuji

Arabeska 30.8. 19:18  

Dekuji za velice chutny recept. Dala jsem syr a sunku a vsichni jsme si moc pochutnali. Housky chutnaji skvele. Jen jsem musela dosypat spoustu mouky, takze mozna priste dam min tekutin? Jinak skvele. Mnam. Urcite zase upecu.

Renatka85 26.7. 18:54  

Dobrý den,
před hodinkou jsem dodělala ty bulečky a už není ani jedna. Recept je úžasný a ty bulky jsou strašně výborné.
Příště je budu asi dělat z trojté dávky.

nikolka 24.6. 16:02  

ahoj, děvčata, tak jsem ty houstičky dnes upekla- můj Honzík má dnes svátek- s tou slaninou a sýrem a ještě jen vlažné- jsou vynikající- jo, jen jsem tam ještě přidala 1vajíčko, fakt, jsou supr- a ráda budu čekat na další- dobrý jednouduchý recep.
Nikolka

nikolka 20.6. 11:07  

no, já je teprve budu péci- ale po vašich názorech už se na ně moc těším, ale nemám pekárnu, ale umím sama dobré kynuté těsto- i bez pekárny- holt jsem stará škola, ale na ty houstičky mám zálusk.

Ria 30.5. 19:14  

Dobrý deň dnes som tento recept použila a môžem len pochváliť.Vynikajúce v momente ako trochu vychladli boli preč ledva som tri kusy zachránila pre vnuka.

droping 14.5. 7:53  

Taky skvělý recept.
Obvykle nemám doma sýr, tak peču jen obyč. housky a jsou výborné i tak.
Jinak jsem taky dosypávala ne tužší konzistenci.

Květule 24 19.4. 14:54  

Dneska jsem je pekla poprvé a výsledek 100%, určitě je bubu péct častěji.

natka2 24.3. 19:19  

Tak tyhle bulečky byli super,jen se po nich zaprášilo. Křehké,voňavé,není co dodat.Těsto bylo řidčí ale pracovalo se sním po vykynutí skvěle.Určitě doporučuji a dobrou chuť!

Tapi 23.3. 20:00  

s těstem se pracovalo skvělé - vody jsem dala jen 150ml a sýr jsem dala do těsta před koncem hnětení housky jsou moc dobré.

skladanka 14.2. 21:36  

Boze, MISTO brambor.....to byl preklep, a pekne trapnej:(
Tak aspon jeste pripisu, ze kdyz davam tu susenou bramborovou kasi, tak jsem jeste nikdy nemusela dosypavat mouku. Testo bylo vzdy luxusni a to ho delam hodne casto.

skladanka 14.2. 21:31  

Naprosto uzasny:)
Delala jsem je uz na sto zpusobu, opravdu uzasny testo :)))
Mysto brambor davam 3 lzice bramborove kase v prasku.

zdendule 29.1. 13:48  

tak ja to tedy zkusim když je všichni chvalite zatim jsem v pekarně pekla chleby housky mazance a vše se podařilo.vybiram recepty ktere maji vice hvězdiček.jsem rada že si mužem zdělit sve zkušenosti.ted jdu pect pudinkovou babovku

Vlasta35 28.1. 10:47  

Já jsem je právě dopekla a myslím, že se podařilo, těsto je sice řidší, ale pomoučila jsem si víc vál a pak se dalo s těstem taky pracovat. Uvidíme co řeknou dětičky :-D

Mykes 22.1. 17:59  

Ahoj.
Chtěla jsem se zeptat,jestli by z tohoto těsta nešel upéct klasický chleba,moc mi housky chutnají,tak mě to napdlo.
Radka

Pája 20.1. 8:59  

Dobrý den,včera jsem vyzkoušela ten Váš recept na housky se sýrem.SUPER!!!!! Jen se po nich zaprášilo.

eva76 17.1. 19:38  

Včera jsem také pekla, potvrzuji, že je třeba toto těsto ohlídat, dosypávala jsem mouku, jinak chuťově dobré.

Seira 9.1. 19:08  

dik

Anndy 8.1. 22:31  

Seira - nejraději používám Eidam

Seira 8.1. 22:03  

prosim jaky je nejlepsi syr dekuji za odpoved

Míňulka 8.1. 17:05  

Tak už jsem vyzkoušela. Přidala jsem asi 50 g strouhaného sýru přímo do těsta a děti si moc pochvalovaly. Vytvořila jsem hlavně suky a hodně posypala sýrem.

Svetluska78 31.12. 17:48  

evadam11@seznam.cz: hrubou sůl kupuji ve zdravé výživě nebo v kauflandu

evadam11@seznam.cz 31.12. 16:31  

Dobrý den jsem tu nová vaše housky jsou super,prosím poradťe kde mám sehnat hrubou sůl,chci dělat rohlíky nebo houzky díky

Mykeš 10.12. 19:42  

Ahoj.
Tak se jdu pochlubit a pochválit(majitelku receptu).Zkusila jsem znova po minulém neuspěchu zadělat v pekárně těsto a po opakovaném dosypání mouky se zadařilo.Udělala jsem takové malé bagetky,doprostřed položila párek a navrch dala toustový sýr.Supéééééér!Hlavně těsto mělo takovou mnam chut!No bagetky už jsou pryč.
Radka

Anndy 23.11. 15:21  

Mykes - nevěs hlavu a hurá do dalšího zkoušení!

Mykes 23.11. 10:45  

Ahoj Andy.
Ani nevíš,jak mě mrzelo,že jsem ho musela vyklopit.A já hloupá tolikrát četla,že se těsto musí při hnětení hlídat a když tak dosypávat mouku.Vždyt se to píše u všech receptů.No pro příště jsem ponaučená.Hned jak bude čas,pustím se do receptu nanovo.
Radka

Anndy 22.11. 20:56  

Mykes - Těsto je potřeba si při hnětení ohlídat. Držet se striktně receptu není správné.
Vše dát dle receptu do pekárny, spustit program a během hnětení zkontrolovat, jaké těsto je,
případně dolít tekutinu nebo dosypat mouku. Těsto se nesmí lepit!
Viz. článek ZÁKLADNÍ INFORMACE JAK NA CHLÉB

Mykes 22.11. 19:58  

Ahoj.
Určitě si u tohoto těsta ohlídejte konzistenci!Já ho před chvilkou vyhodila do koše.Bylo šíííííleně řídké(a to jsem pečlivě odměřovala).Takže hlídat a dosypávat!!!
Radka

sstevens 20.10. 13:19  

tak jsem je taky zkusila a povedlo se,hned byly snědené,příště je budu dělat trochu větší,těsto po vyklopení je řidší,ale pak ho prohnětu s trochou mouky a je dobré

Gabi601 5.8. 8:53  

Zrovna jsme je snídali a je pravda ,že jsou luxusní.Pekli jsme je včera večer a málem jsme je se.... ! :o)

Jana&3 21.5. 12:06  

Díky za recept, těsto bylo řidší, ale přidala jsem mouku a super. Udělala jsem variantu se slaninou a sýrem a moc jsme si pochutnali. Jana

alianka 3.5. 17:31  

delam v podstate stejne, jenom misto te brambory davam dve lzice susene bramborove kase (co koupite v obchode v sacku)... a kdyz je pak potru olivovym olejem smichanym s korenim na pizzu (nebo grilovacim) s namackanym cesnekem a pokladu slaninou a strouhanym syrem, jsou bozske!!! :)

pracant 17.2. 16:39  

tak jse mi konečně povedl chlebík a ne ušák upekla jsem podmáslový byl nejplepší ze všech co jsem pekla, ušáci jsou opravdu z řídkého těsta

atina1 12.2. 23:21  

Dnes jsem je konečně pekla. Navrch jsem položila anglickou slaninu a posypala strouhaným sýrem. Jedly jsme je ještě teplé, byly vynikající. Přidávala jsem do těsta trochu mouky, aby bylo hutnější, jsou výborně. Sklidila jsem úspěch.

Anndy 21.1. 18:27  

KatkaMartinek - jak už jsem psala níže - hustotu těsta si při hnětení musíte sami ohlídat a případně mouku dosypat!

KatkaMartinek 21.1. 17:26  

Dobrý den,dnes jsem je zkusila poprvé a už jsou fuč,jen jsem to těsto měla také řidší a nešlo tvarovat,tak jsem to musela vykydávat z naběračky,byly to spíše placky,ale fakt výborné!Děkuji za recept!

tomi3 16.1. 22:49  

Tyhle houstičky u nás doma jednoznačně vedou!!! Ještě si k nim přidáváme slaninu a cibulku a to je teda mňamka :-) Díky za super recepr.

Anndy 9.11. 14:58  

všechna kynutá těsta, která jsou v našich receptech si musíte "ohlídat". To znamená, u většiny z nich je potřeba dosypat mouku popřípadě dolít vodu. Každé těsto, které se bude dále zpracovávat mimo pekárnu, by mělo ve fázi hnětení mít konzistenci nelepivé koule. Pokud se lepí, každopádně dosypat po lžících mouku!!!

eli 6.11. 12:14  

množství tekutin upravte k množství mouky nebo naopak

artemidad 9.7. 20:35  

prosím, můžete poradit, zvláště autorka třeba??? těsto je opravdu řídké, je to zjevně tou bramborou, jak jste to kdo pekli(holky i kluci, aby to nevypadalo jako chyba), že jste měli těsto normální konzistence???

artemidad 9.7. 20:34  

nejde to

Beru3ka 13.6. 8:59  

Výborné houstičky, jen se po nich zaprášilo.

Zuzabo 11.6. 18:13  

Dobrý den,včera jsem zkoušela housky se sýrem.Těsto mi buhužel příliš vykynulo a bylo moc řídké.Housky jsem upekla,ale nebylo to úplně ono.Poraďte prosím ,jak docílit tužšího těsta.Také jsem ho měla na 10-12 dílu příliš mnoho.Nebo z jedné várky děláte víc plechů.Díky za radu .Zuzabo

nenasyta 31.5. 14:13  

jdu na to

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.