Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou. Kdo zkusil oba dva t

První pečení

Pekárnu máme zakoupenou, vymytou, případně i vypálenou / klik (není nutné, ale doporučuje se - pozor vždy s formou uvnitř!!!) a návod prostudovan&yacut

Proč koupit pekárnu a jak vybírat

Proč si koupit domácí pekárnu: - doma se vám bude linout nádherná vůně čerstvého pečiva - pečivo si upečete levnější (viz. hlavn&iacut

Pečení s Dámou - začínáme s domácí pekárnou

Donesl vám Ježíšek domácí pekárnu?  Nevíte si rady jak začít?   Třeba vám trochu pomůžeme Ve videu je použito k pečen&iacu

Postup přidávání surovin do pekárny

Při vkládání surovin do pekárny je dobré dodržet jistá pravidla a zásady:   jako první vkládáme do pečíc&iacut

Co udělat před prvním pečením

V první řadě zakupte pekárnu Důkladně prostudujte manuál (návod k obsluze) Všechny části, které přijdou do styku s potravinami důkladně omyjte vod

Co nakoupit

MOUKY / klik - hladká, polohrubá a hrubá mouka - celozrnná pšeničná mouka - celozrnná žitná mouka - špaldová mouka - grahamov

Když protéká forma

Pokud vám protéká forma kolem osky nebo dokonce hřídelka úplně vypadává a pekárnu již nemáte v záruce, můžete vyzkoušet

Co kde nakoupíme a za kolik?

CENY JSOU POUZE ORIENTAČNÍ     Pšeničná chlebová mouka - ve mlýnech nebo na Moravě v prodejnách Penam - cena 1 kg Pena

Odměřování surovin

Míry pro pevné látky 1 kg = 1,00 kg = 1000 g = 100 dkg 3/4 kg = 0,75 kg = 750 g = 75 dkg 1/2 kg = 0,5 kg = 500 g = 50 dkg 1/4 kg = 0,25 kg = 250 g = 25 dk

Jak na ošatkový chléb

OŠATKY     Ošatka by měla být pletená z vrbového proutí. V současné době jsou na našem trhu ošatky z ratanu (pedigu), s

Jak péct chleba v troubě

Teploty v různých troubách Plynová trouba Elektrická trouba

Proč se nedaří

Těsto vůbec nenakynulo - použili jste opravdu správné droždí? Pokud místo instantního nebo čerstvého droždí použijete droždí lahůdkov&eacu

Reklamace

Kdy reklamovat? - reklamovat můžete pokud je zboží v záruční době a pokud jste vadu nezpůsobili špatným zacházením nebo nevhodným použív

Jak si poradit s ušákem

Pokud se vám z nějakého důvodu chleba nepovede a z pekárničky si vyklepnete výstavního ušáka, nezoufejte!!! Můžete z vady udělat i přednost, stejně ta

Smyslové posouzení mouky

Také už se vám stalo, že jste si přinesli domů mouku a přišla vám zvláštní, těsto špatně kynulo a celkově se nedařilo? Možná za to může &

Glazování - mašlování

Před pečením můžeme pečivo potřít, aby byla krásně vybarvená a lesklá kůrka   Čím potírat?   Voda - tak voda nám moc lesku nepřid

Jak uchovávat pečivo

Jak uchovávat chléb Pro uchování chleba a zachování čerstvosti je nejlepší zabalit chléb do bavlněného či plátěného

Jak si vypočítat tuhost kvasu

Pro výpočet tuhosti kvasu existuje jednoduchý vzorec:    celkové množství kvasu  X  100   = tuhost kvasu  celkové množstv&iacut

Taminka radí

Je léty ověřeno, že začátečníci často chybují, protože neznají přesnou konzistenci těsta, ze kterého vznikne ten pravý, zlatavý uvnitř měkonk&ya

Měříme bez vážení

1 lžíce = polévková lžíce // 1 lžička = 1 kávová lžička nebo také 1 lžíce = velká odměrka z pekárny  // 1 lžička = mal&aacu

Kdy vyjmout hnětače před pečením

Hnětací metly lze vyndat (u programu Základní / Normální / Klasik) po druhé fázi hlazení těsta. V době kynutí těsta jsou tři fáze

Odložený start

Nastavíme na displeji pomocí tlačítka + (většinou vedle displeje), případně tlačítko ČAS se šipečkou nahoru tolik hodin, za kolik má být

Starší články

(c) 2016 Serafico investment s.r.o.