Pekárna: ETA 6149 Harmony PLUS


- možnost nastavit velikost chleba
- nastavení stupně propečenosti kůrky (světlá, střední, tmavá)
- funkce odložený start (13 hodin)
- funkce udržování teploty po ukončení programu
- akustický signál

Programy:
1. Klasik
2. Sprint
3. Toustový
4. Ultra rychlý
5. Celozrnný
6. Dort
7. Těsto
8. Pečení
9. Džem
10. Sendvič
11. Sladký

Adresa výrobce: http://www.eta.cz
Cena: 2267,-Kč
Příkon: 800 W
Počet háků: 2+2
Počet programů: 11
Velikost chleba: max. 1500 g

Pekárnu používají tyto čtenářky a čtenáři:
conn
zkušenosti: Super pekárna. Peče výborně. Těsta z ní jsou skvělá. Mohu jen doporučit.

Koala
zkušenosti:

Vladka
zkušenosti: Potom co mi odešla nebožka ETA harmony jsem pořád řešila jakou jí nahradit.Uvažovala jsem o ETA duplica,ale kdyź jsem přemýšlela jaké programy používám rozhodla jsem se zase pro Harmony a jsem s ní spokojená jako s nebožkou.To plus ani nevyužívám.

simipimi
zkušenosti: dostala sem ji vcera to jest o Vanoce a hned sem upekla mazanec a muzu rict ze je uplne fantastickej nadejchanej vlacnej a s pekarnou sem naprosto spokojena

LaNicky
zkušenosti: Tak i já se přidávám k pozitivním komentářům. Hned první pokus dopadl naprosto skvěle a od té doby je to velký pomocník v domácnosti. Jsem nadmíru spokojená a rodina si všechny výtvory moc chválí. A to nemluvím o provoněném bytě :).

sroubik
zkušenosti: mám jí od vánoc a zatím naprostá spokojenost

fojty
zkušenosti: Pekla jsem v ní chleba, mazanec i sekanou. Dělala těsto na houskové knedlíky, housky, rohlíky...Vždy jsem byla moc spokojená, jen si myslím, že doba pečení je kratší než u jiných pekáren. Např. sekanou z 1/2kg masa stačí péct max. 1 hod. Dnes jsem pekla chleba na "světlý" a byl o mnoho lepší než "střední" 1kg sádla stačí na 1 cyklus a škvarky jsou výborné!!!

Asteria
zkušenosti: Peče dobře, hlučnější provoz, nelze péct v noci - nemožnost vypnout akustický signál. Již po čtrnácti dnech provozu se vymlely stopy po hnětacích hácích. Na těstě zůstávaly široké hliníkové šmouhy, pekárna je nyní v reklamačním řízení.

MladkovaZuzana
zkušenosti: Jsem spokojená, vše se mi zatím povedlo! Doporučuji

simcav
zkušenosti: zatím naprostá spokojenost

avi74
zkušenosti: toto je už moje druhá eta a naprostá spokojenost, využívám skoro denně, někdy i vícekrát...

Garinka
zkušenosti:

ajinav82
zkušenosti: právě mám těsto v pekárně-první pečení, takže teprve časem se uvidí


Diskuse:

Kida1 28.10. 15:35  

Mám 4 a půlletou Harmony. Pořád peče, ale přece jenom teoreticky přemýšlím o nové. Jaká je tahle? Dá se po dopečení znovu zapnout pečení nebo se musí čekat na vychladnutí? Ta moje stařenka dopéká, ale novější už nedopékaly. Protože často peču i perníky a podobné, je to pro mne dost důležité.

jarmule 28.12. 15:48  

Mně Harmonka odešla před pár dny a protože teď intenzivně vybírám novou pekárnu, nechtěla bych se seknout taky v tom dopékání, taky je to pro mědůležité.... taky předehřev, Delika a Duplika už předehřev nemají a mě by chyběl, poradí prosím někdo?

Honza 30.12. 21:25  

Mam dotaz prosim jak si pocinat pri prvnim spustenim nebo li vypaleni dekuji fox10@atlas.cz

Anndy 30.12. 21:48  

Honza -

JAK NA (nejenom) PRVNÍ CHLÉB / klik

LaNicky 4.1. 22:10  

Tak i já se přidávám k pozitivním komentářům. Hned první pokus dopadl naprosto skvěle a od té doby je to velký pomocník v domácnosti. Jsem nadmíru spokojená a rodina si všechny výtvory moc chválí. A to nemluvím o provoněném bytě :).

lura 28.1. 13:29  

Mám pekárnu 14dní a jsem mooc spokojená.Za 14 dní upekla tolik pečiva,chlebů a různých dobrot,jako za půl roku.Nikdy se mi nepodařilo těsto vypracovat tak,jako v pekárně.
Harmonu plus doporučuji.

rapace 14.2. 15:22  

Udělala jsem si s ní radost k narozeninám.Jsem spokojená.Peču v ní chléb,záviny,knedlíky.Vařím v ní rýži a teď momentálně pomerančovou marmeládu.Je to má v pořadí druhá pekárna,před tím jsem měla Béďu z Brava.Asi by mě pekárna chyběla a navíc,tato je ,,česká,,.Tak pečení zdar!Rapace

fojty 2.3. 17:13  

Kida1 donesla jsem ji teprve před chvilkou, ale píšou tam, že když bude kůrka světlá mám dát program pečení a dopéct, to jsi myslela?

fojty 9.3. 18:59  

rapace jak vaříš rýži? taky bych to ráda zkusila...jinak po týdnu užívání jsem moc spokojená, dělám chleby, rohlíky, knedlíky, mazanec...vše vynikající

Sandra81 11.3. 15:57  

Chtela jsem se zeptat jestli mi nekdo muze poradit. Mam tuto pekarnu par tydnu, upekla jsem asi 5 chlebu. Nedelala jsem podle receptu ale podle hotove smesi na chleba z obchodu. Pokazde kdyz je chleb hotovy, je uprostred hodne propadly. Chutove dobry. V cem muze byt problem nevite???

Anndy 11.3. 19:54  

Sandra81 - moc tekutin, na sáčcích směsí je špatný poměr směsi / tekutiny.
Doporučuji přečíst článek jak nejenom na první chléb / klik a samozřejmě upéct svůj chléb :-)

Tominokoj 15.3. 20:42  

dovezl

Tominokoj 15.3. 20:49  

Donesla jsem včera pekárnu domů. Dal jsem dneska udělat chleba. Dle přiložené kuchařky jsem postupoval a první pokus byl, že jsem ještě skoro tekuté těsto vyhodil a pak jsem místo 500 ml vody dal jen 400 ml na 600 gramů mouky. Udělal jsem důleček do mouky a nasypal skoro 10g sušeného droždí. Do jednoho rohu jsem dal 1 a 1/2 lžičky jak cukru tak soli každé do jinýho rohu i kmín. Těsto krásně vykynulo, ale před pečením se těsto propadlo. Kde je chyba?

Anndy 16.3. 17:21  

Tominokoj - moc tekutin a zybtečně moc droždí.
Je tu odkaz Jak na nejenom první chléb, doporučuji přečíst!!!!!!!

Tominokoj 17.3. 22:59  

Tak třetí pokus dopadl obstojně. Dal jsem na 600 gramů mouky jen 350 ml vody. Droždí to už nevím kolik jsem dal. Když jsem zkoušel po upečení špejlí tak se ještě trochu lepilo, ale chuťově dobrý a podle mamky je upečený. Tak ještě budou ještě nějaké vychytávky. Rád bych udělal větší chlebík.

Anndy 18.3. 17:36  

Tominokoj - jaké mouky si použila?

Tominokoj 18.3. 22:26  

Zdravím Andy, použil chlebovou mouku T1050. Dnes jsem dělal na třikrát,ale ještě před kynutím jsem těsto vyhodil. Bylo nějak divně řídké. Potom jsem zadělal na nové, ale zapomněl jsem dát háky a vyšlo to nějak vniveč. Udělal jsem večír teda dle návodu:300 ml vody, 500 gramů klasické hladké mouky, 2 lžičky soly, 1 cukru a jedna droždí. chleba vypadá dobře a i podle mamky je dobrý.

Anndy 19.3. 19:28  

Tominokoj - je sorry, ty si "on" :-) já viděla "Donesla..." tak jsem reagovala na "ona"
T1050 je pšeničná mouka chlebová - dobře kyne, problém byl určitě v hustotě těsta.
Po neúspěchu bych se asi držela v základu 300 g hladké mouky + 200 g třeba té chlebové.
Jak nejenom na první chléb máš přečteno? Je tam i video.

Tominokoj 21.3. 0:44  

Andy nic se neděje.No chybička se vloudila.Ještě to budu vychytávat. Chtěl bych upéct větší chlebík aby byl skoro těch kilo a půl. Mám koupenou žitnou tmavou mouku. Tak chci vyzkoušet tu. Doufám, že se mi podaří. Ten poslední úspěšný chlebík jsem pekl podle návodu a četl jsem to, video jsem viděl.

Anndy 21.3. 19:30  

Tominokoj - super, takže vidíš, že když máš správnou konzistenci těsta při hnětení, pak není problém. Zkus cca 200 g hladké mouky nahradit tou žitnou, co máš, chléb bude zase malinko jiný. Samozřejmě během hnětení do pekárny koukni, případně dolej tekutinu nebo dosyp mouku!
Až vychytáš tyhle menší chlebíky, klidně se pusť do velkých.
Hodně zdaru!

Tominokoj 23.3. 21:15  

Andy- ve středu jsem pekl ze směsi, kterou jsem doma měl. Místo abych ubral dle rady 50 nebo 70 ml vody jak se píše tak jsem ubral rovnou 100 ml a povedlo se.

Anndy 24.3. 16:20  

Tominokoj - no úžasný! Tak se přece jen daří! Takž už bych byla ráda i za nějakou fotečku a šup s ní k nám do diskuse

Tominokoj 25.3. 21:59  

Andy - přidám fotečku až budu péct další. Udělal jsem si fotečku už před tím,ale chci udělat bez dírek po špejli :D

Anndy 26.3. 15:49  

Tominokoj - OK, budu se těšit!

Tominokoj 27.3. 23:14  

Andy:
Tak včera jsem upekl chlebík, že jsem nakombinoval tmavou žitnou mouku a světlou chlebovou, je hodně tmavý a drobet zespoda přicmoudlý. Kurka nahoře je drobe prohnutá nahoře. Fotku jsem dal i toho povedeného co jsem zkoušel špejlí.

Anndy 28.3. 15:40  

Tominokoj - podle mě, do chleba není potřeba pícht, hodina v pekárně mu prostě stačí! Propadlý chléb - tzv. ušák je většinou proto, že se dá moc droždí nebo moc tekutin. Jinak teda super!

Tominokoj 28.3. 20:56  

Andy- děkuji a přidám další fotečky dalších chlebíků.Co se týká uchování chleba tak jsem zkoušel do plastové dózy vyrobené nanotechnologii, protože tam vydrží potraviny dlouho nezkažené. Nebo jsem čerstvě upečený chleba po zchladnutí jen překryl utěrkou a ráno byl drobet tvrdší.

Anndy 29.3. 16:31  

Tominokoj - já dávám klasicky do igelitu a chlebníku

Tominokoj 29.3. 20:50  

Andy - já ho potom dal. Ještě mám co pilovat. Zkusím do chleba přidat bramboru aby si udržel vláčnost.

simcav 11.4. 7:55  

Kida1 pekárna se musí nechat zchladnout jinak nelze dopékat ale mám s ní jen dobré zkušennosti

Tominokoj 12.4. 0:13  

Aha. Tohle jsem nevěděl. V úterý jsem udělal podmáslový chleba s rozinkama a vločkama a povedl se.

Tominokoj 13.4. 21:09  

Tak jsem včera upekl chlebík s podmáslí s mrkvičkou a strouhaným brambůrkem. Na povrchu vypadá dobře, ale ještě nevím jak uvnitř.

Tominokoj 5.5. 23:19  

Minulý týden jsem dělal jen z žitné mouky a bylo to hnusné a na vyhození.Ale chlebík ze čtvrtka byl moc dobrý a pochválený. Dnes jsem pekl ze směsi z Lidlu. Tak jsem zvědavý.

miloš 1.10. 10:00  

Mám novou pekárnu Harmony plus a jen samá chvála,všechny chlebíky,které jsem zatím zkusil,dle receptů z těchto stránek vyšly super.mohu jen vřele doporučit

Jana 24.10. 17:18  

Pekárnu Harmony plus mám necelé dva roky a naprostá spokojenost. Peču v ní nejčastěji mazanec, zadělávám těsta, zkoušela jsem i džemy a škvařím v ní sádlo - perfektní a bez práce. Doporučuji.

Renata 10.2. 21:57  

Koupená po Vánocích na poprvé velká spokojenost,ale po třetím pečení skončila!'Při reklamaci se zjistilo,že odešla všechna elektronika!'



Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.