Pekárna: Bread Maker SBB 850 EDS A1


- možnost nastavit velikost chleba (750 g, 1000 g, 1250 g)
- možnost zvolit stupeň propečení kůrky (světlá, střední, tmavá)
- po stisknutí tlačítka start/stop v průběhu programu - nastavíte až na 10 minut pauzu
- pojistka při výpadku proudu - 10 minut
- speciální program pro bezlepkové pečení
funkce odložený start - max. 15 hodin
- akustický signál
- funkce udržování teploty po ukončení pečení - 60 minut
- maximální použitelné množství mouky 700 g
- maximální použitelné množství sušeného droždí 26 g

Programy:
1. normální
2. kyprý
3. celozrnný
4. sladký
5. expres
6. těsto
7. nudlové těsto
8. chléb z podmáslí
9. bezlepkový
10. koláč (pro použití prášku do pečiva)
11. marmeláda
12. pečení

Český návod zde - klik

Adresa výrobce: http://www.kompernass.com
Cena: 1500,-Kč
Příkon: 850 W
Počet háků: 2
Počet programů: 12
Velikost chleba: 1250 g

Pekárnu používají tyto čtenářky a čtenáři:
droběna
zkušenosti: Jsem s pekárnou spokojená,je tichá,dobře peče.

osma
zkušenosti: No už je vypálená nádoba a hneď skúšam chlebík,pečka je pomerne tichá,což je plus.Tak uvidíme,ako to bude pokračovať. A už má aj meno-Bertinka :-)

Sherry2
zkušenosti:

zulan
zkušenosti: vypadá dobře,již je vypálená.

Davel
zkušenosti: Myslim,ze ok.

killinka
zkušenosti: Pekárna supr, mám ji dva dny, už upečen první chleba podle receptu z kuchařky u pekárny a jedním slovem VÝBORNÝ!!!

yolly
zkušenosti:

miisule
zkušenosti:

eldík
zkušenosti: Ahojik od včera mám tuto pekárnu.. Předtím jsme měla moulinex xxl a musím říci, že ten moulinex na tuto z lidlu nemá... Moulinex byl hrozně hlučný u této jsem ani nevěděla že v noci začala pracovat... Chlebík v ní dobře vykynul a je i dobře upečen. Mohu jen a jen doporučit... :-) A né jen kvůli její ceně :-)

petraš
zkušenosti: Mám ji dva měsíce,peču dvakrát týdně.Naprostá spokojenost.Doporučuji.

rivatha
zkušenosti: Pekarnicku mame od Vianoc. Peciem zhruba kazdy druhy den a zatial maximalna spokojnost :) Aj dizajnovo je velmi pekna ;)

suchča
zkušenosti: Jsem moc spokojená,mám ji od srpna a je úžasná.

midarka
zkušenosti: Pekárnu mám dva dny, včera jsem pekla kmínový chléb od firmy Labeta. Byl vynikající. Zatím spokojená. Dneska jsem chtěla péct vanilkový oblak a jaksi se mi podařilo zapnout špatný program, tak je v koši, ale neva odpoledne bude zkouška znovu. Jsem moc spokojená, zatím jede bez problému. Používám ji běžně na kynutá těsta, zkoušela jsem i vařit marmeládu, která byla výborná, Nelituji že jsem si ji koupila. Pekárnu mám dva roky, jsem s ní maximálně spokojená, používám ji vesměs na vypracování kynutých těst. Po dvou letech mi vypadávají obě hřídelky a ještě dva měsíce je v záruce, tak jí budu reklamovat. Pekárnu jsem zavezla do Lídlu, do třiceti dnů mi dají vědět. Tak jsem zvědavá. Tak reklamace je vyřízená, vrátili mi korunky. Je mi to moc líto protože jsem s ní byla moc spokojená. Koupila jsem si druhou a jsem s ní maximálně spokojená.

wal
zkušenosti: Pekáreň mám tri dni, chlebik, fašírka aj bábovka sa podarili!!! mnááám :)

Venna85561
zkušenosti: koupena dnes, byla jsem velmi mile překvapeny ovládacím panelem v češtině, už teď tady v receptech vybírám, co upeču jako první :o))

martas37
zkušenosti: Dnes koupená, upečený dva chleby. Chuťově dobrý. Ale na můj vkus hodně světlý. Kůrka byla nastavena na středně tmavá. Ale jinak jsem zatím spokojená.

alti
zkušenosti: Jsem totální začátečník v dom pečení chlaba a díky této diskuzi a zkušenostech zde sdílených jsem se rozhodla pro tuto pekárnu. Cenově přívětivá, hlavně jednoduchá na obsluhu s českými popisy na pekárně a dobré instruktážní video na stránkách Lídlu. Dnes jsem tedy vyzkoušela poprve s (zatím) koupenou směsí na slunečnicový chléb a musím pekárničku jen a jen chválit!!!! Chlebík byl snězený dřív než stačil vychladnout a tak tu již voní druhá várka. Nebyl problém ani s vyklopením z vaničky. Budu zkoušet dál stojí za to!

Majdalena
zkušenosti: Jsem natěšena na mou první pekárnu.Zítra teprve začnu prvním pokusem.Uvidím jak to dopadne :-)

kargo
zkušenosti: Je skvělá první chléb dopadl na jedničku a ty další také dnes peču buchty,tahle pekárna nemá chybu doufám,že i nadále bude jen a jen skvělá

červená
zkušenosti:

Hanninka
zkušenosti: Měla jsem možnost vyzkoušet více typů pekáren, a tato má 1* :-) Výborně peče, umíchá i tužší těsta, oproti jiným pekárnám, dokáže udělat krásně hnědou, propečenou kůrku (i tu horní). Jedinou výhradu mám vůči uchu/držadlu nádoby - je to uděláno hodně nešikovně - vyřešila jsem to odstaněním = pekárna je bez chyby. Je tichá, hezký design - nehrozí, že půjde vidět po delší době používání, jak se opaluje kolem víka (co dělá třeba ETA Harmony). Všem vřele doporučuji ... jen ta cena, která je zde uvedená neodpovídá. Kupovala jsem ji nedávno v Lidlu, ale za 1.290,- Kč. PS: v ČR je servis, kde se dají koupit náhradní díly - nádoba + 2 háky za 300,- + expediční poplatky a nebo jen 4 náhradní háky :-)

sarrafinka
zkušenosti:

Lanna
zkušenosti: Mam je teprve jeden den, zatím upečen jeden selský chléb-Lidl, byl vynikající.

jiruska
zkušenosti: Ahoj, zatím jsem spokojená, mám ji 3.den a už jsem zkusila 2x sladké,chleba, sekanou a marmeládu dělám právě teď, je tichá,snadno ovladatelná.dala jsem na rady tady na diskusi a jsem moc ráda, taky cena je příznivá

Barou
zkušenosti: Mám ji dva týdny a používám ji zatím každý den i několikrát, už jsem zkoušela pár chlebů, 4x mazanec (ten se stal hodně oblíbeným), tvarohovou bábovku a rohlíčky a vše bylo perfektní. Akorát chléb se mi hůř vyndavá, protože metličky se připečou a nechtějí vypadnout, ale vždycky se to nějak podaří. Původně jsem vůbec pekárnu nechtěla, ale teď jsem ráda, že ji mám a už bych ji nedala. Pekárna má dlouhý přívodní kabel, vše je v češtině, také oceňuji, že vždycky díky přehlednému displeji vím, co zrovna pekárna dělá: jestli zrovna zahřívá suroviny před hnětením na stejnou teplotu, jestli se těsto hněte, kyne, peče... Je to moje první pekárna, takže nevím, jestli to umí všechny, ale já jsem z ní úplně nadšená a velice spokojená. Mě stála 1290,- a je bílá.

lotka4
zkušenosti: tuto pekárnu mám ,ale v bílé barvě , jsem s ní spokojená je poměrně tichá , čekala jsem to horší a už jsem i v ní něco upekla -spokojenost -doporučuji - koupila se kvůli synovu , že mu hrozí bezlepková ,ale už bych ji nevrátila , předtím jsem ji hoooodně dlouho chtěla a pořád váhala zda ano či ne a jsem za ni ráda

PearlBee
zkušenosti:

feliberi
zkušenosti: Mám ji dnes novou, už jsem v ní pekla chlebíček. Překvapil mne velmi tichý chod, ani jsem nevěděla, kdy jede. A je to úplně jiný systém chodu s Moulinkou. Čekám, čekám, že začne hnětat a ona se ohřívá. Až po 15 min. se rozjela. Myslím, že bude super

jamilen
zkušenosti: Dnes jsme si jí s kamarádkou koupily a je opravdu moc hezká. Budu zde referovat, jak jsem šikovná a jaké mám výsledky.

Vivka
zkušenosti:

Oneiro
zkušenosti:

Cochtan.vodnik
zkušenosti: Jsem začátečník,zkusili jsme ponejprv pudink,dopadl dobře. Chystám se s manželkou na první chléb,jestě nevím,jestli bude selský,nebo žitný,celozrný. Tak,pekl se selský z Lidlu. Dali jsme méně vody a asi to je špatně.Chce to asi dodržet recepturu,alespoň pro tuhle pekárnu!!! Jinak,Chléb byl trošinku méně nadýchaný,ale dobře propečený a chutný.

Chana
zkušenosti: Mám tuto pekárnu cca 14 dnů, zkouším chleby i sladké. V podstatě jsem spokojena, akorát chleby jdou často špatně vyklopit. A to bez ohledu na vyndání háků - těsto se lepí na držáky háků.

Rerisanda
zkušenosti: Pekárnu mám přes měsíc. Je to moje první a jsem spokojená.

trika1
zkušenosti: dřív jsem používala starší model z Lidla, pekla bezvadně,žádná porucha, žádné odřené nádoby od metel... nyní mám od srpna tuto novou,za tu cenu je bezkonkurenční, snadná jednoduchá obsluha a výborné výsledky! škoda že ji má Lidl jen asi 2x za rok. DOPORUČUJI !!

IVČA-SUSOVA
zkušenosti: srpen 2013 nová, je velká ,dlouze pípe , mám ji v bílé barvě

croky
zkušenosti:

nika1507
zkušenosti:

ArmyDOG
zkušenosti:

helca66
zkušenosti: Mám ji velmi krátce,ale zatím spokojenost.Dělala jsem v ní těsto na buchty a bílý kmínový chléb a obojívyšlo super na jedničku,ani jsem z chleba neměla zajíce :-).

Macany
zkušenosti:

biuška
zkušenosti:


Diskuse:

Betyyna 23.8. 16:43  

ta je hezká...

hankamishka 25.8. 17:15  

vypadá velmi elegantně :)

hekute 25.8. 19:14  

ta se mi taky fakt líbí..šla bych do ní...ale už mám..dvě holky moje ...:-)))

osma 30.8. 12:45  

Od dnešného dňa som majiteľkou - jupíí

zulan 30.8. 14:44  

Tak jí taky mám-hurá vypadá krásně!

Sherry2 30.8. 15:34  

Už je doma krasavice :))

yolly 3.9. 17:30  

Ja ju mam od 31.8.2010, ale som taaak pracovne vytazena, ze ju este stale vozim v kufri auta :-D ale verim, ze bude uzasna. Uz jednu mam z Tesca a pekaren je super pomocnik do kuchyne !!! Tesim sa z nej!

miisule 24.9. 12:36  

Tak už jsem bez pekárny, dnes mi vrátili penízky, ach joo :-(

Anndy 24.9. 13:06  

miisule - jaká byla prosím závada?

miisule 24.9. 15:21  

Anndy - hnětač mi škrabal po formě,ne pořád ale občas to škrklo/i hládké těsto bez semínek/

rivatha 27.12. 8:25  

Takuto sme dostali na Vianoce a pomaly si tu citam navody, rady a vyskusam prvy chlebik :) Uz som zvedava :)

Kateřina 1.6. 10:53  

Dobrý den, kde se dá koupit tato pekárna? Děkuji

Anndy 1.6. 22:32  

Kateřina - pouze pokud je v akci Lidl

kargo 29.8. 11:41  

Dobrý den dnes jsem si v lidlu zakoupila pekárničku právě v ní zkouším můj první chlebík.Snad dopadne dobře zatím hněte těsto je opravdu tichá vzhledově pěkná tak uvidíme další pokusy jaké budou těším se na marmeládu jaká bude atd.Jistě brzy zase napíši zkušenosti a doufám,že budou dobré.

Majdalena 29.8. 20:54  

Dobrý den,jsem též majitelkou uvedené pekárny.Dnes jsem si ji donesla domů.Chtěla jsem se zeptat ,zda může být pekárna v provozu na kuchyňské lince,nebo se musí podložit pekáčem???
Děkuji za odpověď

Anndy 29.8. 21:29  

Majdalena - mrkni zespoda, pekárna by měla mít "nožičky" stojí mě už léta nepodložená na lince a v pohodě!

Majdalena 29.8. 21:36  

Ano má nožičky :-).Vidím pekárnu poprvé,proto mám obavy,abych něco nepokazila na samém počátku.Děkuji moc za odpověď.Ještě bych se chtěla zeptat,zda je lepší používat sušené droždí nebo čerstvé???

martas37 29.8. 21:42  

PEKLA JSEM DNES DVA CHLEBY. Oba byly hodně světlý. Na hoře skoro bílý. Zkoušela jsem to vždy ještě na 10 min dopéct. Kůrka byla nastavena na středně tmavá. Má totak být?

Anndy 31.8. 7:23  

Majdalena - droždí budeš muset vyzkoušet sama. Používá se to i to. Já začala se sušeným a přešla na čerstvé, respektive ZAMRAŽENÉ DROŽDÍ

martas37 - Chléb bude mít zhora vždy světlejší kůrku. Nahoře není topné těleso, okénkem se prostě "neopálí" :-) Přidávat program Pečení nemá smysl

Marus_ka 31.8. 22:22  

Dobrý den, tohle je už má druhá pekárna. První byla Kenwood, která měla jen jeden hák a byla jsem s ní moc spokojená. Tahle pekárná má háky dva, tak pro mě vlastně novinka. Můj první chleba v této pekárně byl ze směsi z Lidlu(slunečnicový), a podle rad a zkušeností z první pekárny jsem dala o něco méně vody. Už když těsto kynulo, tak spíš vytvořilo dva bochánky na každém háku. Po upečení z toho zůstaly dvě hroudy, těsto vůbec nevykynulo. Druhý chleba jsem zkoušela můj osvědčený a výborný recept Nejjednodušší chleba a ten teda vykynul, ale řekla bych, že né tak jako v mé první pekárně. A bylo vidět, kde se těsto spojilo mezi hákama jak kynulo.Vypadá to jako když dělat chleba z 0,5kg mouky, je na tuto pekárnu se dvěma háky málo.Dnes jsem zkoušela třetí chleba, opět ze směsi z Lidlu (rustikal),ale tentokrát jsem dala vodu přesně podle návodu a chleba opět nevykynul. Myslíte, že může být chyba na straně pekárny. Já už si fakt nevím rady. V mé první pekárně se mi toto nestalo. Děkuji za odpověď.

Anndy 1.9. 17:23  

Marus_ka - u těch směsí doporučujeme přidat ždibet droždí, někdy dělaj neplechu s kynutím.

Marus_ka 2.9. 10:18  

Andy - ale u předchozí pekárny jsem do těchto samých směsí nic nepřidávala a vždy vykynuly. Zkoušela jsem těsto na buchty, to sice vykynulo, ale opět ne tolik jako u mé první pekárny. Jak se říká, že těsto má praskat a že je plné bublinek, tak tady teda nebylo. Není to divný?

Anndy 2.9. 16:43  

Marus_ka - v tom případě to divné je. Jaké používáš droždí? Je čerstvé, ne delší dobu otevřené? Sušené nebo čerstvé? Zkus změnu, koupit jiné. Třeba úplně jinou značku

Marus_ka 5.9. 7:14  

Andy - používám sušené droždí, které mám osvědčené. Používala jsem ho i u předchozí pekárny a vždy perfektně vykynuté. Droždí jsem otevřela čerstvé, tak tím to asi nebylo. Pekárnu jsem reklamovala, až bude reklamace vyřízená, dám vědět. V každém případě moc děkuji za rady.

Jarča 16.11. 17:54  

Taky jsem šťastnou majitelkou této pekárny. I když je o něco hlučnější (při míchání, občas i zavrže) jsem s ní spokojena. Původně jsem měla Domo, ale ta mi po necelých 3 letech provozu odešla. Dnes už si nedovedu představit vypracovávat nejen kynutá těsta jinak, než v pekárně.

Anton 19.2. 16:58  

Ahoj...kupil som si tuto pekaren v Lidli (v bielej verzii) a mam mensi problem. Jeden hnetaci hak ma pravdepodobne po nasadeni do formy miernu volu. Preto dochadza k "pripeciu" haku k forme (voda s mukou sa dostane medzi hriadelku a hak), cim nejde chlebik po dopeceni vyklopit. Naposledy mi koli tomu ostala v chlebe diera, ked som sa ho silou pokusal dostat z formy vonku. Nepozna niekto nejaky zlepsovak, popripade kedy presne mam vybrat pred pecenim haky vonku, aby som predchadzal tymto problemom? Dik za rady.

Anndy 19.2. 17:57  

Hnětací metly lze vyndat po druhé fázi hlazení těsta. V době kynutí těsta jsou tři fáze, kdy se hnětače několikrát protočí, těsto splaskne, v časové tabulce je to nazváno - splasknutí - hlazení těsta. Opatrně pekárnu otevři, nejlépe mokrýma rukama vždy z jedné strany těsto nadzvedni a vydej hnětače. Také je možné mokrýma rukama těsto uhladit, pomašlovat viz článek glazování / klik případně posypat semínky apod. Pekárnu opatrně zavři, neměla by být otevřená dlouho a neměla bys ničím bouchnout.

jara215 21.2. 17:40  

mame ji doma ale barva se mi nelibi

Leveret 7.4. 22:29  

Tak já jsem bohužel smolařka - pekárnu jsem už dvakrát reklamovala. Nehřála při předehřívání a kynutí, takže chleba vůbec nevyběhl, měla jsem vždycky na dně jednu malou zdrclinu. Mrzí mě to, pekárna mi jinak dost vyhovovala.

J. 23.8. 11:27  

Pekárna je opět v akci v Lidlu - od 30. srpna ;-), kdyby někdo měl zájem.
Mně se nehodí černá barva, tak budu hledat dál, případně čekat, jestli bude někdy v nsbídce, ale to asi nevydržím :-D.

jamilen 24.8. 14:26  

Dobrý den, může mi někdo říci, jaká je spotřeba proudu na jeden ten největší chlebík ? Někdo píše, že se to vyplatí a někdo zase, že spotřeba je veliká a minimálně 10Kč za proud musím připočítat k surovinám.
Děkuji Milena

Anndy 24.8. 15:55  

jamilen - jiný typ, ale víceméně stejná spotřeba Test pekárny.

jamilen 24.8. 21:24  

Díky Anndy.

jamilen 26.8. 0:04  

Většina diskutujících si chválí, že je vše v češtině, ale na letáku z Lidlu, je na nynější akci 30.8.12 obrázek a vše je v němčině. To je docela škoda.
Černá pekárna se mi líbí a půjdu si jí koupit.Doufám, že budu mít štěstí na kvalitní kousek.

mizu24 27.8. 15:11  

tak dnes som si ju doniesla domov, len cena u nás je 49,99 € čo je o dosť viac ako sa píše hore v popise. Dúfam, že prvý chlebík sa vydarí,kúpila som si aj hotové zmesy z Lidla.

jamilen 28.8. 16:00  

Pokud je příkon této pekárny 850W, což je snad nejvíce ze všech, tak jsou i náklady na jeden chlebík asi nejvyšší. Je to tak ?

jamilen 28.8. 21:36  

Je tato pekárna přejmenovaná Bifinet 1171, nebo je to něco úplně jiného? Mají jí mít tento týden v Lidlu a moc bych jí chtěla, tak zjišťuji ještě detaily. Hlavně ta černá barva se mi moc líbí.
Děkuji za odpověď.

jamilen 28.8. 22:48  

Tak se omlouvám, ale ta Bifinetka je asi ta bílá.

Anndy 29.8. 19:48  

jamilen - Bifinett jsou přejmenovány na Silver Crest. Firma Lidl prodává jedny a tytéž pekárny - buď bílou nebo tuhle černou. Obě jsou super a velice doporučujeme!

jamilen 30.8. 18:54  

Díky Anndy.
Dnes jsme si koupily s kamarádkou obě tuto pekárnu, tak zde budu referovat, jak jsem zdatná, nebo jaké jsem polínko. Moc se mi líbí.

jamilen 2.9. 20:08  

Jak jsem slíbila, tak píši.
Pekárnu mám doma, je hezká, vše v češtině. Běží velmi tiše.
Už jsem upekla dva chlebíky. První dopadl bezvadně, pěkný hranolek, navrchu bílý, ale to mi nevadí (recept č.016).
Druhý chlebík už tak hezký nebyl i když dobře vyběhlý.
Stala se mi ale nepříjemná věc, zapekl se mi jeden hák, který zůstal na hřídelce a už 8 hodin se ho snažím vyndat. Okamžitě jsem do nádoby nalila horkou vodu a po 30minutovém odmáčení jsem se ho snažila vytočit. Bohuže nic.
Může mi prosím někdo poradit, jak mám postupovat dále ? V návodu radí jen tu horkou vodu a pak vytáčet a kroutit a kroutit.
Chci pokračovat v pečení, ale to asi musím nejdříve ten hák vandat.
Díky za každou radu.
Andy, poraď ?!?!?

jamilen 3.9. 6:48  

Hurá, tak jsem druhý den hák vytáhla. Je třeba hodně kroutit hákem i ve spodu s tou hřídelkou. Jsem moc ráda.
Anndy, koukám, že jsem tu obsadila mnoho míst jen mými dotazy, prosím tě něco z toho odmázni, stydím se, že se tu vykecávám tak často.
Děkuji

Anndy 3.9. 16:06  

jamilen :-) jen to tu necháme, tvoje postřehy možná pomůžou někomu dalšímu!

Cochtan.vodnik 7.9. 13:27  

Ahojky pekařky a pekaříci!!! Dnes 7.9.2012
Od včerejška jsme také majitelé této domácí pekárny. Včera jsem ji vypálil a dnes jsem vyzkoušel udělat vanilkový pudink. Teď stydne a vypadá,že to bude skvělý. No a až se ženuška vrátí od mamky,pustí se do chleba. Má na výběr - no co zrovna měli v Lidlu. Buď Selský,nebo Žitný celozrnný. Těším se jak malý kluk,jaká bude bašta!!! :o)

Cochtan.vodnik 7.9. 21:54  

Tak,pekl se selský z Lidlu. Dali jsme méně vody a asi to je špatně.Chce to asi dodržet recepturu,alespoň pro tuhle pekárnu!!! Jinak,Chléb byl trošinku méně nadýchaný,ale dobře propečený a chutný.

Cochtan.vodnik 7.9. 21:57  

Vlastně k dobné úpravě došlo,přidal jsem na pečení ještě 20 minut,protože se mi chléb zdál poněkud bledý.

Anndy 8.9. 18:01  

Cochtan.vodnik - .... Dali jsme méně vody a asi to je špatně ... Proč?
Dopékání nemá smysl, chlebu stačí opravdu jen ta hodina pečení. Světlejší zhora je a tmavší nebude, pod víkem není topná spirála.
Občas se do směsí doporučuje přidat ždibet droždí.
Doporučuji zkusit náš základní chléb - recept č. 16

jamilen 9.9. 18:08  

Cochtan,vodník....Já mám také novou tuto pekárnu a směsi z Lidlu, ale vše se mi podařilo na výbornou, až jsem se divila, protože nejsem nijak zručná a mouce nerozumím. Dokážu zpracovat komplet zabijačku, s jitrnicemi, tlačenkou i gulášem, ale sladké neumím, ani jiné pečení.
Dávám na 300ml vody, 500g mouky a nastavím na základní 1, velikost 1000g a střední propečení.
U některých chlebíků se mi ale usadilo těsto víc nad jedním hákem a chlebík byl pak šišatý.
Andy, zkusím přidat droždí, aby seta vanička více vyplnila, hlavně u chlebů celozrných.
Cochtan,vodník, napište zde pak vaše zkušenosti,jsem zvědavá a budu se těšit.

jamilen 18.11. 23:03  

Od 30.8.2012 peču obden, někdy denně. Vše se mi daří s výjimkou pudinkové bábovky, ta se mi ještě nepovedla. Nevím proč.
Pekárna je super, stále jako nová.
Zjistila jsem, že má zřejmě kratší kynutí, takže chce více droždí. Dávám na 500g mouky jednu třetinu čerstvého, nabo mraženého droždí. Peče dobře na běžné nastavení "12"- 60minut.
Pečení chleba na program "expres" dávám půlku droždí do teplé tekutiny s malou lžičkou cukru, pak dodám mouku atd. a po ukončení procesu nastavím program "12" a přidám 15 minut pečení. Pak je chlebík dokonalý.

jamilen 25.12. 0:40  

Zdravím všechny pekařinky.
Mám pekárnu od 30.8.12. Napracovala se za tu dobu holka moc a moc. Ob den peču. Chleby super a nyní kolem vánoc stále mazance a štoly. Rozdávám všem známým a v rodině dětem. Nemám zkušenosti s jinými, ale tahle je suprová a nevyměnila bych jí za žádnou jinou.
Je stále jako nová, nádoba i hnětače nejsou vůbec odřené.
Jo a všechno nejlepší do nového roku, ať nám zdraví slouží a pekárny pečou :D

Fany67 14.3. 12:19  

prosim jak vyuzivate program č.12?

jamilen 19.3. 21:52  

Fany67 - Program 12 využívám na pečení. Když si v pekárně zadělám třeba sekanou, nebo si jí prohnětu v míse, tak jí pak dám do pekárny a nastavím si 12 na pečení. Ten čas je akorát na upečení krásně šťavnaté sekané. Tuk neuteče, nevyškvařuje se do pekáče a vše zůstává ve hmotě. Ta nakonec vše vsaje a je luxusní. Nádivky také moc ráda dělám v pekárně. Nandám do toho vařená vajíčka, celé párky a udělám super mozajku.
Pokud se mi zdá něco nedopečené, když píchnu špejlí a lepí se, tak pak ještě dám program 12 a nastavím si kuchyňskou minutovku třeba ještě na čtvrt hodinky a dopeču.
Hnětací háky samozřejmě vyndavám.

jami 16.8. 23:11  

Tyto pekárny ale bílé budou v pondělí 19.8.v Lidlu za 1290 kč. Jsou super,koupila jsem si jí loni v srpnu a nema chybu. Doporučuji.

Jitka 19.8. 19:54  

Dobry den,

chci se zeptat, nevite nekdo, zda bude v Lidlu ted od ctvrtka 22.8.2013 tato pekarna v cerno-stribrne barve? Na letaku maji zobrazenu pouze bilou variantu, ale mne by se do kuchyne hodila barevne tato barevna verze. Popripade, kde jinde nez v Lidlu se da tato pekarna koupit?? Dekuji moc za pripadne odpovedi.

jamilen 19.8. 21:11  

Jitko, já zjistila, že se tato pekárna dá koupit pouze v Lidlu a to jednou za rok. Alespoň jsem to 2 roky sledovala a vždy v srpnu je mají. V roce 2011 měli bílou, v srpnu 2012 zase černou a nyní zase bílou.

Jitka 20.8. 18:04  

Moc dekuji za informace. Ta cerna varianta by mne do kuchyne zrovna pasovala vice, nic bileho zde nemame, ale tak uvidim v ten ctvrtek, jak bude pekarna vypadat nazivo... Rok se mi cekat nechce :)

Myrrha1 15.12. 22:45  

Sháním tuto pekárnu a jak tak čtu, tak mám asi smůlu, že? :-( prosím, nenapadá vás někoho, kde ji sehnat? Moc děkuji!

Vlastimil 21.11. 18:06  

Dobrý den,
Má pekárna při cyklu předehřátí opravdu hřát?
Může mi to někdo kdo ji má potvrdit?
---------------------------------------------
Možná hloupá otázka, ale koupil jsem tuto pekárnu v Lídlu minulý týden a tento týden si ji koupil i švagr. Ani jedna z nich ale při cyklu předehřívání nehřeje. Jinak peče OK, ale chleba je málo nakynutý . Volal jsem na servis a tam mi sdělili, že se musí zeptat v Německu co to vlastně má dělat. Jedna paní už tady psala, že pekárnu kvůli stejné závady už dvakrát reklamovala. Předem díky za odpověď.

Hasoň 14.12. 20:44  

3 x reklamace z důvodů vadného předehřevu. Nakonec vráceny peníze.

Trust no One 30.12. 12:36  

Tento model vyzera dost pekne a stylovo v tej tmavej farbe. Kedy sa vobec predaval na Slovensku a za aku cenu?

peter77 25.1. 23:02  

aj ja by som chcel kupit tuto pekaren..nevie niekto kedy bude v lidli v ponuke? dakujem za odpoved

Honza 3.9. 14:41  

Ahoj pekarnu jsem koupil vcera a tad bych se vas zeptal zda nekomu ten predehrev funguje. Videl jsem 2 kusi a ani u jednuho to nic na predehrivani nedelalo. Kyne pekne a chleba byl upeceny. Dekuji za info.

NÁHRADNÍ DÍLY 17.1. 15:56  

Dobrý den, pekárnu mám přes dva roky - funguje slušně, ale potřebuji si koupit novou nádobu - v příspěvku Hanninky se píše o serviSu s náhradními díly - nevíte, kde je ten SERVIS?

Lasman 12.3. 20:33  

Máme tuto pekárnu a potřebovali bychom poradit. Jaký program používáte pro celozrnný kváskový chléb? Zatím se na tento typ nějak nechytá :-/
Děkuji

luky0715 16.3. 19:30  

Dneska jsem si pekárnu v Lidlu koupila a jsem s ní naprosto spokojená. První chleba dopadnul na jedničku.

Anndy 20.3. 19:08  

Lasman - doporučím ti diskusi Kváskování
http://diskuse.dama.cz/d.php?d=13272

biuška 14.3. 9:59  

po krasnych 11 rokoch s Alaskou sme vcera kupili Bread Makers SBB 850 C1 . Som zvedava a dufam ze budem taka spokojna ako vy

biuška 14.3. 10:01  

po krasnych 11 rokoch s Alaskou sme vcera kupili Bread Makers SBB 850 C1 . Som zvedava a dufam ze budem taka spokojna ako vy

biuška 14.3. 10:01  

po krasnych 11 rokoch s Alaskou sme vcera kupili Bread Makers SBB 850 C1 . Som zvedava a dufam ze budem taka spokojna ako vy.

Dendab34 21.3. 9:52  

Mám ji druhý den.Vypalená,upečené 3 chleby a dnes dělám v ní Argentýnskou čočku.Je tichá a zatím spokojenná

Denisa 21.3. 20:48  

Ahoj.Koupila jsem si tuto pekarnu.a vicko vepredu uplne nedoleha.kdyz zavru tak po bocich je mala skvirka.je to normalni?diky



Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.