Pekárna: Moulinex OW6000.31


- možnost nastavit velikost chleba (750g, 1000g, 1500g)
- možnost zvolit stupeň propečení kůrky (světlá, střední, tmavá)
- 4 nepřilnavé vyjmutelné pekáčky: 2 na bagety, 2 ploché pláty
- funkce odložený start - max. 15 hodin
- speciální nůž na naříznutí baget, mašlovačka, háček na vytahování hnětačů, odměrný pohárek a odměrná lžíce
- speciální bezlepkový program


Adresa výrobce: http://www.moulinex.cz
Cena: 3685,-Kč
Příkon:
Počet háků: 2
Počet programů: 19
Velikost chleba: max. 1500 g

Pekárnu používají tyto čtenářky a čtenáři:
Mondri
zkušenosti: pekárna peče parádně, vše OK.

zajic73
zkušenosti: Super super super...

kadabra
zkušenosti:

kuča
zkušenosti:

Sunflower
zkušenosti:

jimmak
zkušenosti: super

janicek
zkušenosti:

Beveron
zkušenosti:

jennylane
zkušenosti: Pekárna je kouzelná. Rozšířila moje obzory, co všechno se dá s pekárnou podnikat. Je to moje třetí pekárna, měla jsem dvakrát Moulinex OW 200030. Byla jsem s nimi spokojená, ale u první začala po roce podtékat forma, druhá se rozhodla už po půl roce, že bude jenom míchat a to bez přestávky. Za obě mi bez problémů vrátili peníze a šla jsem si vybírat další pekárnu. Okouzlila mě možnost pečení baget a ciabatt. Pekárna je opravdu kvalitně provedená, má 2 míchací háky, 2 topná tělesa a velkou nabídku programů. Je tišší než byly předchozí pekárny a designově taky moc pěkná. Doufám, že přežije déle než ty předchozí. Těsto promíchává výborně, na stěnách ani v rozích nezůstává mouka. Peče v porovnání s OW 200030 více, je lepší nastavovat o stupeň nižší vypečení kůrky. Jde také nastavit odložený start pro těsto, což mi u původních pekáren moc chybělo.

misspule
zkušenosti: Tuto pekárnu mám doma 5 dní, zatím jsem stihla upéct 3 chlebíky podle receptů na těchto stránkách a všechny se povedly. Je to moje první pekárna, tak bohužel nemám žádné zkušenosti pro srovnání s jinými značkami. Velice oceňuji u této pekárny fci odloženého startu a jako jediné minus zatím uvádím nekomfortní vyndavání formy z pekárny. Očekávala bych, že pro pohodlné a bezpečné vyjmutí formy tam bude nějaký čudlík, který nádobu uvolní a jednodušše ji vyndám. Bohužel to tak není:( Designově je moc krásná, jen mě trošku překvapila velikost, čekala jsem jí menší;)Těsto hněte parádně.

fuego
zkušenosti: Vynikající, mám ji teprve dva dny, zkouším a experimentuji. Moc se mi líbí, je to super i s časem. Zítra v ní budu dělat oběd. Výborná věc, po chlebu se jen zaprášilo.

madlousek
zkušenosti: Tuto pekárnu mám od vánoc, už jsem vyzkoušela spoustu receptů z dámy.cz. Pekárna je super a jsem velice spokojená. Doporučuji všem. Těším se až vyzkouším marmelády. Madloušek

Michaelaa
zkušenosti: Tak jsem po sedmi letech s Etou Harmony změnila značku. Zkušenosti přidám časem. Doplněno: Kynutá těsta na knedlíky, buchty i housky zvládá bez problémů, sladký chlebík také. Proti Etě nenahřívá a tudíž má programy o cca 20 minut kratší, ale nevidím to jako problém. Spíš je to pro mě úspora času.

Alenkaaa
zkušenosti:


Diskuse:

kadabra 25.8. 15:58  

Mám túto pekáreň pár dní a doteraz sa mi nepodarilo upiecť poriadny chlieb. Všetky sa mi prepadnú, lebo posledné miešanie mám 2:22 hod. Vyzerá to asi na reklamáciu.Mám 3 roky Bifinetku a z nej chleby nemali chybu, žiadne ušiaky.

Limba001 28.12. 17:57  

pekárna nemá chybu....

Solnik 5.5. 11:47  

Mám pekárnu 5 měsíců, byla jsem moc spokojená, ale včera mi uprostřed programu přestala hnětat, tak jsem zvědavá, jak dopadne reklamace :-(

mironic 18.8. 11:09  

Zdravím, můžete sem prosím někdo z majitelů napsat přesné rozměry pekárny?
Děkuji

misspule 17.10. 0:55  

40cm x 26cm x 34cm (hloubka, šířka, výška)

fuego 29.12. 20:00  

Mám tuto pekárnu dva dny i s cestou, je opravdu super, zkoušel jsem v ní i svůj lastní recept a podařilo se, jen se mi udělal ušák, jelikož jsem jak jsem posléze zjistil dal moc vody, ale výrobek se sněd a jen se zaprášilo, dneska jsem dělal marmeládu a briošku, super už jsem dodržel do puntíku návod, ale co se mi na pekárně líbí je to, že opravdu dobře hněte těsto. Jak zas něco vymyslím určitě se podělím. Spokojenost na výbornou.

Lub0 29.12. 20:56  

S touto pekárňou sa nám ešte poriadny chlieb nepodarilo upiecť.Má niekto nejaký zlepšovák Vždy upečieme tzv.ušák.

Marek 7.1. 14:26  

Tiez nech robim co robim, stale je z toho usiak. Aj ked skusam recept c.16 chlieb biely, ktory tu pisu ze je najjednoduchsi cesto krasne nakysne, a ked zacne piect. tak prvych 10min v nej stale cvaka asi termostat a trva to nieco cez 10min kym to zacne piect naplno a je to horuce. Pocas toho casu to vzdy cele splasne. Robi to aj vam ? Lebo kvalita cesta je dobra, nelepi sa je pruzne. Chcem zistit ci mam vadny kus alebo mam zle komponenty z ktorych robim ten chlieb

Anndy 8.1. 10:30  

Marek - jaké používáš droždí a kolik ho dáváš?

Jirka 11.1. 9:10  

Mohl by sem někdo prosím napsat jaké má funkce a programy? Pomohlo by mi to při výběru. Děkuji

Jirka 11.1. 9:17  

Už sem to našel. Omlouvám se, nevšiml sem si nahoře té adresy výrobce.

mirrka 11.1. 19:27  

ja používam tiež túto pekáreň, ale chlebík mi vždy splasol :-(

Zdendi 19.1. 22:38  

Podľa mojho názoru spľasne vtedy, ak je pridané viac tekutiny. A za ďaľšie, všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu,voda vlažnú, múka by sa mala preosiať,aby sa prevzdušnila a nikdy nepridávať drožie do blízkosti soli.Ja som upiekla asi 10 chlebíkov a len posledné dva boli ušiaky - skúšala som recept z internetu, najbližšie dám o niečo menej vody. Chce to odskúšať.Prajem veľa úspechov!

Zdendi 25.1. 18:32  

A ešte je možné, že pridávate veľa droždia.Ja dávam na 500 g múčnej zmesi 1/3 zo 42 g kocky droždia, čo je asi 14 g.
Na 1000 g múčnej zmesi dávam pol kocky čerstvého droždia, čo je 21 g.

mirrka 26.1. 10:10  

Ja postupujem podľa uvedených receptov, aj množstvo jednotlivých surovín dávam podľa receptov. Stalo sa mi to aj pri slnečnicovom chlebíku zo zmesi z Lidla. Nestalo sa mi to pri recepte č. 0004. mazanec I, 0264. rychlochleba. Tak neviem v čom môže byť problém. Chcem sa opýtať akú značku hladkej múky a droždia používate. ďakujem

Anndy 26.1. 18:16  

v článku JAK NA (nejenom) PRVNÍ CHLÉB / klik j napsáno, že do směsí se musí dávat méně vody!

Zdendi 15.2. 23:44  

Dnes som piekla grahamový chlebík a na 500 g zmesi múky ktorú som si sama urobila , znížila som množstvo vody ma 300 ml a droždie som znížila na 10 g.Okrem toho som zmenila program z č.9 na číslo 14, čo znamená, že sa upečie rýchlejšie, než sa prepadne.Droždie si presne odvážim na kuchynskej váhe z Tescomy (váži len do 0,5 kg).Používam hocijaké čerstvé droždie.Dnes sa neprepadol.
Hladkú múku na pečenie dávam T 650.

Zvědavka 21.2. 8:43  

Chtěla bych si koupit pekárnu, protože nám čím dál víc nechutná chleba z obchodu a tyk čysto chybí pečivo. Sháním informace, už je mi jasné, že chci dva háky a oprvadu na 1500g. jen jsem ještě někde pochytila informaci, že jsou dobré sklopné háky. Nevíte, která značka to má? A pokud to pekárně nemá, v čem to je špatné?

Anndy 21.2. 16:32  

Zvědavka - Na našem trhu je asi 5 typů pekáren, viz. článek Koupě pekárny - jak vybírat / klik
V recenzích na internetu se ale psalo, že sklopný hnětač je častá závada pekárny - háky se nedoklapnou úplně, nebo se zaklapnou už při mísení.
Bývá po něm na spodku i velká díra.
Dávkovač semínek a sklopný hák považuje dost pekařinek za zbytečné.

Zvědavka 23.2. 15:36  

Díky za odpověď, už jsem mezitím ten link - Koupě pekárny taky objevila. Takže ze sklopáku odstupuji :-). Asi teda zakoupím některou z těch, které jsou nejvíce doporučeny, tuším všechno Ety?.

aja1616 21.3. 7:39  

Prosím Vás, zaujímalo by ma či pri programe džem, táto pekáreň súčasne mieša aj pečie, teda či sa dá na tomto programe uvariť aj kaša - ryžová, krupicová a podobne. Lebo niekde som sa dočítala, že v niektorých moulinex pekárničkách sa to nedá. Uvažujem o jej kúpe. Zatiaľ som mala Etu a tam to išlo. Uvítala by som aj príručku k tejto pekárni. Nikde ho neviem nájsť. Ďakujem.

Jozef 4.9. 11:01  

Máme túto pekáreň 3 rok ale už sme menili nádobky lebo sa neustále zapečú ložiská. Pečieme len celozrné chleby. Možno je to pritažké cesto pre tento typ. Pomohlo keď sme zmenili postup dávania surovín. Najprv múka potom voda, mlieko a nemočili nádobku po upečení.

Pedro 8.11. 16:52  

Tento model sa mi pokazil 2x a iny od Moulinexu znamej 1x takze ja Moulinex neodporucam.

Macoun 17.2. 12:29  

Mám tuto pekárnu přes tří roky a naprostá spokojenost.Pečeme chleba cca 2x týdně a do toho míchá těsto na koláče,knedlíky a buchty.
Pro Josef: pokud jdou háky hodně z těžka (u jednoho se mi to stalo) stačí vyndat zajišťovací podložku, vytáhnout osičku, vyčistit a pekárna frčí dál:-).
Nádobku ani nic jiného jsem doposavad neměnil a krom jednoho háku ani neopravoval.

Eustoma 10.4. 15:26  

Dobry den,
uz nekolik dnu vybiram pekarnu, precetla jsem si zde temer vse (rady, ruzne znacky...), ale pripadam si cim dal zmatenejsi...

Jsou nakonec funkce totozne, tj. mnozstvi funkci/programu je otazka reklamy kvuli ospravedlneni ceny a stejne funkce ci spise vysledky se daji dosahnout i pri levnejsich znacek a modelu, anebo stoji za to kupovat pekarnu drazsi - kvuli jogurtu, syru, kompotu, vyrobe zitneho chleba, sekany, grissiny...atd, atd...
Nakolik je dulezite mnozstvi hnetacu, sile prikonu?

Stoji za to kupovat tuto Moulinex OW6000.31 anebo radeji Domo B3990:
http://www.mojepekarna.cz/domo-B3990

Uvazovala jsem i o Ete, ale dle komentaru jsem nabyla dojmu, ze jsou hodne poruchove.

Budu vdecna, pomuzete-li mi s vyberem, prosim!

koala12 11.8. 18:10  

Dobrý den,
také už několik dní vybírám pekárnu. Měla jsem ETA HARMONY, ale při odloženém startu pípala pro přidání ingrediencí a děti, které spaly vedle to rušilo. Tak jsem pekárnu odnášela jinam. Nyní jsem objevila pekárnu s vypnutou signalizací při odloženém startu. Váhám, zda koupit pekárnu Moulinex OW600031 se dvěma háky, která je ale dražší než pekárna novějšího typu OW 611831 s jedním hákem. Je tam i spousta programů a plechy na bagety a ploché chleby, což mne láká vyzkoušet.Poradí mi někdo, jak se mám rozhodnout. Myslím si, že s jedním hákem je chleba kratší a širší. Nebo se mýlím?
Moc děkuji předem, pokud mi někdo poradí.



Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.