Pekárna: Panasonic SD-255WXE


Náš test - klik

- možnost nastavení 3 velikostí chleba
- nastavení stupně propečenosti kůrky (světlá, střední, tmavá)
- funkce odložený start (13 hodin)
- funkce udržování teploty po ukončení programu
- LCD displej
- akustický signál
- barva - bílá
- program na bezlepkové pečení
- max. hmotnost mouky 600g
- automatický zásobník na přísady
- automatické teplotní čidlo
- teplotní pojistka proti přepálení
- ochrana při vypnutí elektrického proudu
- síťová šňůra dlouhá 1m


Český návod

Adresa výrobce: http.//www.panasonic.cz
Pekárnu můžete online zakoupit v obchodě http://www.bilezbozi.cz/domaci-pekarny/panasonic-sd-255-wxe
Cena: 4995,-Kč
Příkon: 550 W
Počet háků: 1
Počet programů: 8
Velikost chleba: max. 1200g

Pekárnu používají tyto čtenářky a čtenáři:
cicka
zkušenosti:

pari
zkušenosti: Pekárnu jsem koupila dnes (25.5.2007) a právě zkouším svůj první chléb.

zvizatinka
zkušenosti:

macelka
zkušenosti: je bezva, trochu mi vadí, že nemá "kukátko" abych mohla pozorovat co se děje uvnitř, ale zase má automatický dávkovač semínek nebo rozinek

frakira
zkušenosti: Testo i chlebik z pekarny jsou vynikajici, jednoduche ovladani.. Ted bojuji s kvaskovym chlebem a uvitala bych "svuj" program, ale nemuzu mit holt vsechno. I kdyz nemam vyzkousene vsechny programy, drviva vetsina veci se povedla (a co ne, tam nebyla chyba na strane pekarny ;-))

Olika
zkušenosti: Vypadá hezky, je tichá, dělá úžasná těsta ale kváskový celozrný a žitný chléb ji nebo mě? prostě nejde.

sveden
zkušenosti: už se jí také brzy dočkáme...

Temi
zkušenosti: Mám ji cca 1/2 roku a jsem s ní moooc spokojená :o)

Vlastenka
zkušenosti: Konečně jsem si i já zakoupila tuto pekárnu,jsem velice spokojená,i když se musím přiznat,že peču jen chléb,nikoliv ostatní produkty jako vánočka,mazanec atd,

samdoma
zkušenosti: Mám ju doma viac ako týždeň a je to super vecička ... upiekol som už päť chlebov a všetky boli super ... :-) škoda ,že som si ju nekúpil skôr ... :-)

Inuska:)
zkušenosti: Je skvělá,neumím si bez ní život už představit:)))

ZdenekZ
zkušenosti: Zatím samá pozitiva. Těsto zpracuje dobře,upeče dobře, jde i pěkně vyklepnout. Tvar pekárny i chleba mi taktéž vyhovuje.

Jediná muška je hlasité klapnutí při automatickém otevírání přisypávače. Ve dne je to plus, pokud chce člověk přihodit věci, které už do násypky nevlezly. Při odloženém pečení přes noc to ale dokáže vzbudit.

Pokud jde o vymačkané uložení míchadla z diskuse dole:

S nejvetší pravděpodobností to všichni máte v pořádku a jde jen o nepochopení správné funkce. Taky se mi po několika pečeních zdálo, že míchadlo na hřídelce nějak kloktá. Vzal jsem tedy to žitné, zatím nepoužité, a mělo naprosto stejnou vůli. Tudíž to vypadalo na vymačkanou hřídelku, protože vůle dole byla větší, než na konci hřídelky. Podrobnější průzkum za použití zrcátka prokázal, že nic vymačkaného není a má to tak být. Osazení na hřídelce je vyrobeno jako stupňové s tím, že správně doražená lopatka má větší vůli a může se dole pootáčet více, než nahoře. Právě pootočením se zajistí ve správné poloze a nemůže se vysunout. Lopatka má uvnitř zub, který se při pootočení zachytí na stupeň hřídelky a tím ji zajistí. Je to obdoba bajonetového uzávěru. Právě proto vždycky při vyklepnutí chleba lopatka drží v nádobě a vysekne si spodní ostrou hranou cestu z chleba ven.

Nevěřícím doporučuji vyzkoušet vůli hodně a málo používané lopatky (budou prakticky stejné) a zrcátkem obhlédnout hřídelku (uvidí jak vypadá a jaký má tvar obrobený povrch). Celé vymačkání je tak jen nedorozumění a planý poplach.

Lenelka
zkušenosti:

esli
zkušenosti: Pekárnička je skvelá, chlebíky podarené a pekne prepečené.Piekol som aj podľa priložených receptov v návode na použitie a bez problémov sa všetko podarilo, vrátane cesta na závin. Som veľmi spokojný.

Ottira
zkušenosti: Mám tuhle pekárnu cca 2 měsíce, peču téměř denně - zatím mohu jen chválit, chleba je z ní vždy dokonalý.

zizalkaa
zkušenosti:

vsimo1
zkušenosti: zatial ju nemem, ale isto ju co nevidiet kupim. to bude moja tretia pekarnicka.

vsimo1
zkušenosti: zatial ju nemem, ale isto ju co nevidiet kupim. to bude moja tretia pekarnicka.

Iva3
zkušenosti: Za chvíli ji rozbalím, zítra vyzkouším a pak pisnu :-D

jitomila
zkušenosti: pekárnu mám a používám již 14 dní. Zatím vše bez vady. Chléb je vynikající.

jitomila
zkušenosti:

zanekn
zkušenosti: chleby jsou super. Mám trochu problém s pečením sladkých moučníků, nevím jestli radši přes program basic, nebo bake only- tady je pak problém s nastavením doby pečení, když se podívám na moučník až po ukončení programu a není ještě hotový, tak nemůžu zapnout pekárnu znovu, na displeji je TEMP a musím počkat až vychládne. Uvítám každou radu a osvědčený recept pro tuto pekárnu.

Karlinso
zkušenosti: Dlouho jsem zvažovala, kterou pekárnu vybrat, prošla jsem všechny možné testy a rozhodla se právě pro tuto. Mám za sebou 1.chlebík - samozřejmě podle receptu 016 - a jsem nadšená! Nikdy, opravdu nikdy, se mi nepovedlo nic kynutého, jsem na pečení úplně levá, ale tentokrát úspěch ;-) Takže i totální antitalent, pokud má kvalitní pekárnu a přečte si zdejší doporučení a diskuze, to nemůže zvrtat :-) Protože se nedostavil první nezdar, kterého jsem se bála, budu zkoušet dál a s chutí - už se moc těším ;-)

StreLenka
zkušenosti: Jsem zatím naprosto spokojená. Pracuje potichu a spolehlivě, kamarádka moje :)

Salát77
zkušenosti: Pekárna je naprosto úžasná. Tak dobrý chléb jsem už dlouho neměla. Jsem maximálně spokojená.

streethawk
zkušenosti: Sme s manželkou zatiaľ maximálne spokojný, všetky recepty ktoré sme robili a nepozmenili ich svojvoľne nám vyšli krásne na jednotku, ODPORÚČAME!!!

KaJaMi
zkušenosti: Nemůžu srovnávat, je moje 1. ale od doby co jí mám pracuje často a zatím bezchybně.

buffko85
zkušenosti: pekáreň používam už asi mesiac a som s ňou nesmierne spokojný. robím v domácich potrebách, takže mám aký-taký prehľad a musím skonštatovať, že sa jedná momentálne o najlepší model na trhu!

helade
zkušenosti:

Jardula
zkušenosti: Po reklamaci kvůli špatnému programátoru. Závada trvá, asi chyba od výroby. Nešel udělat reset pekárny při špatně zvoleném programu. Po druhé reklamaci opraveno. U bezlepkového chleba nefunguje dosypávač semínek, a jsou jen 2 varianty barvy, nelze volit velikost. Nemá háček na vytahování háku.

zamur
zkušenosti: Už si bez ní nedokážu představit svůj život :-)

cjmaserka
zkušenosti: 100% spokojenost, manžel i já si nemůžeme stěžovat :) máme tuto pekárnu již přes rok. Pečeme takřka každý den. Pokud to jde bere mi sebou i na víkend k babičce :)

Natasha
zkušenosti: Mám ju od 24.12.2009, kazdý deň jej dávam zabrať, nech neleňoší. Zatiaľ som piekla iba rôzne druhy chleba a robila cesto na dalamánky. Rodina si pochvaľovala. Plusy sú opísané v teste na tejto stránke, nebudem sa o nich zmieňovať. Moje mínusy: - je maximálne na 600g múky - nemá program na pečenie koláčov - má veľmi dlhé programy. Ďalšie mínusy, ale dúfam, že hlavne plusy ešte časom vychytám. Najväčšie mínus je pre mňa to, že ju musím reklamovať. Spodné dvierka na dávkovači semienok sa po vysypaní semienok automaticky zatvorili, posledné 2 razy ostali otvorené :-(. Verím, že reklamácia prebehne bez problémov.

sharkita
zkušenosti: Používám jí půl roku hlavně na pečen chleba z chleb. směsí z Lidlu a nejlepší výsledky dosahujeme u celozrného chleba (v názvu Volkornbrot..)při dávce 335g směsi, nastavení velikosti M a BAKERAPID :-)jinak, dáme-li 500g, nemá takovou dobrou kůrku a ta se v naší rodině cení:-)AKORÁT SE NÁM NEDAŘÍ PEKÁRNU ZRESETOVAT V PŘÍPADĚ, že při nastavování programu uděláme chybu. To pak po zmáčknutí STOP se samo nastaví buď BAKE nebo ta špatná původní volba a ani po vyndání šňůry ze zásuvky se toho nastavení nemůžem zbavit.PORADÍTE?????????

Tiama
zkušenosti: Mám ji druhý rok a jsem maximálně spokojená :o) Dokud jsem byla bez pekárny, nedělala jsem ani nic z kynutého těsta, po prvních neúspěšných pokusech jsem na něho zanevřela. No a taky jsem byla lenošná těsto vypracovat, nelíbilo se to mým ramenům.. To se úplně obrátilo, když se těsto udělá "samo". Na recepty si celé ty dva roky chodím sem a jiné ani nepoužívám, kromě jednoho na chleba, který jsem si nakonec dotvořila pro naše potřeby.

evikuk
zkušenosti: Mám ju cca 2 roky a som s ňou veľmi spokojná!


Diskuse:

Marci1 4.4. 9:47  

již jsem tuto pekárnu viděla na internetu ji nabízí www.electro.cz za cenu 4045,- a dopravné je nad 2500,- zdarma Marci1

nikusa 22.4. 14:18  

Já ji koupila na www.pmservis.cz, za 3850Kč!!!!

hana 4.5. 16:19  

Chtěla bych poopravit informaci o tom ,že tahle
pekárna má dva háky nikoli jeden. Jeden slouží
k běžnému hnětení a druhý speciální k hnětení žitného chleba. Mám tuhle pekárnu a je super je to
nejnovější typ panasonicu .Vřele mohu doporučit.

Markét 28.6. 14:23  

Každopádně doporučuji. Milé "navíc" je, že semínka se do těsta dodají automaticky, nemusíte hlídat pípnutí :-)

Hana 23.7. 8:41  

Dobrý den, chci se zeptat, zda má tato pekárna program na marmeládu. Děkuji

Erik 14.8. 19:48  

Mám otázku,jak je to myšleno s tím odloženým startem.Zda-li ten start platí jen pro pečení nebo od začátku od započetí míchání až do upečení.
Dá se také použít jenom pro míchání těsta? Chtěl bych tuto pekárnu pořídit pro starší maminku,aby nemusela ručně míchat těsto,například:když dělá buchty s tvarohem. Děkuji moc za info.

frakira 16.8. 7:24  

Ten start funguje jako "za takovy cas chci mit hotove to, co delam", tak to chapu, i kdyz jsem s odlozenym startem zatim jen pekla.. Takze pokud je michani testa dve a pul hodiny, pocitam, ze kdyz tam nacvakam 10 hodin, tak za 7 a pul hodky zacne a za 10 hodin budu mit umichane testo...

Jenom na michani testa se samozrejme pouzit da.. Mne se v minulosti nikdy kynute testo nepovedlo, takze od chvile, kdy mam pekarnu, jime same kynute buchty a kolace a testo je PERFEKTNI..

Radka 17.8. 15:35  

Pekárna Panasonic bohužel nemá odložený start na těsto. Ale je pravda, že těsto umíchá skvěle.

frakira 18.8. 17:56  

Radko, tak to dekuju za upozorneni, to bych byla jednou asi prekvapena..

ja bych se chtela zeptat: v navodu pisou, ze nejdriv sypke a na to tekute prisady.. ted ale prochazim vsemozne diskuse o pekarnach a vsude je to opacne - nejdriv tekute, pak suche.. jak to tedy je? Ja se tedy drzim navodu a je to ok, ale rpipadam si tak nejak divne, ze to delam opacne nez vsichni ostatni :-D

Erik 19.8. 21:28  

Díky moc za radu.Já také čtu diskuze a dospěl jsem k názoru,že pokud se používá hotová směs na pečení chleba,tak se nejdříve nasype do nádoby uvedená směs a potom se přidá tekutina.V opačném případě, kdy se používají a přidávají suroviny samostatně, tak se nejdříve naleje tekutina, dále pak se přidá mouka,kvasnice,sůl atd,abychom tak zamezili předčasnému kontaktu např:sůl a droždí.Je to,ale jen můj názor,který jsem vydedukoval z dostupných zdrojů.Měl bych k Vám děvčata ještě prosbu a to se týká surovin a postupu k namíchání těsta na tvarohové buchty v této pekárně. Ty já strašně rád. To víte chlap a vaření.Mohl bych popřípadě poslat e-mail.Díky moc za ochotu.

frakira 20.8. 22:37  

Eriku, asi nechapu otazku (nejsem buhvijaka pekarka, takze stejne mozna bude lepsi pockat, az sem zase nekdo koukne, ale..).. vezmes recept na sve oblibene buchty, prasknes suroviny do pekarny a zapnes program na testo, ne? Suroviny hazim do pekarny tak, jak pisi v navodu - t.j. nejdriv sypke a pak mokre - zatim se mi buchty povedly, zkousela jsem dvoje. Vykynute testo vyberes z pekarny a pak s nim pracujes jako kdyby si ho delal rucne, takze "naporcovat", naplnit, zabalit, na plech a pect..

Erik 21.8. 22:26  

Díky moc za odpověd, já s těstem moc neumím to dělá máti. Více méně bych ji chtěl pomoci, aby těsto nemusela míchat ručně má již svůj věk a pekárna mi přijde každým dnem, proto se omlouvám, jelikož ještě nemám v podstatě ani návod. Čerpám z předchozího typu Panasonika a program na těsto mi unikl.Takže se budu držet návodu a potom se podělím o zkušenost.Ještě jednou dík.

Radka 22.8. 19:37  

Tak nevím, jestli nejdu se svou radou příliš pozdě, ale podle mě je to tak:
Jde o to, aby droždí nepřišlo předčasně do styku s tekutinou. Je pravda, že pekárna Panasonic se snad jediná, kde doporučují dát nejdřív droždí, pak sypké přísady a nakonec vodu nebo další tekutiny. Já jsem vyzkoušela oba postupy a teď to dělám "podle Panasonicu", tedy droždí dospod. Pokud jsem dala nejdřív vodu, při míchání těsto častěji vystříklo mimo nádobu a při pečení se připálilo.
Při pečení ze směsi je droždí buď už součástí směsi nebo se musí přidat. I v tomto případě je v zásadě jedno, jestli se dá voda dospod nebo až nakonec.
A s buchtama to je určitě tak, jak říká Frakira, ale já je ještě nepekla :-).
Ten odložený start na těsto bych docela uvítala, škoda.

Radka 22.8. 19:37  

Tak nevím, jestli nejdu se svou radou příliš pozdě, ale podle mě je to tak:
Jde o to, aby droždí nepřišlo předčasně do styku s tekutinou. Je pravda, že pekárna Panasonic se snad jediná, kde doporučují dát nejdřív droždí, pak sypké přísady a nakonec vodu nebo další tekutiny. Já jsem vyzkoušela oba postupy a teď to dělám "podle Panasonicu", tedy droždí dospod. Pokud jsem dala nejdřív vodu, při míchání těsto častěji vystříklo mimo nádobu a při pečení se připálilo.
Při pečení ze směsi je droždí buď už součástí směsi nebo se musí přidat. I v tomto případě je v zásadě jedno, jestli se dá voda dospod nebo až nakonec.
A s buchtama to je určitě tak, jak říká Frakira, ale já je ještě nepekla :-).
Ten odložený start na těsto bych docela uvítala, škoda.

Erik 22.8. 21:36  

Přeji hezký večer Radko,super informace a je včasná, čekám pekárnu co nevidět. Právě zkušenosti jsou zárukou úspěchu. S tím odloženým startem na těsto mě to také trochu mrzí.Jinak díky moc.

Radka 23.8. 10:32  

Není vůbec zač, užitečné informace jsou i na domacnost.sme.sk/clanok.asp?cl=3352890. Poslouží hlavně při výběru pekárny (na to už je pozdě :-)), ale jsou tam i další zajímavé informace, které usnadní pečení. I když, fakt na tom nic není, pekárna skutečně peče sama. (Včera se mi ten odkaz nepodařilo vložit, chtěla jsem se tu zaregistrovat a nějak to nešlo, tak snad teď.)

Erik 23.8. 20:13  

Díval jsem se na na ty stránky, ale přesto jsem přesvědčen, že ten kdo nepotřebuje vyrábět marmeládu je tento Panasonic správná volba. V úvahu beru také hlučnost přístroje, odvod tepla z ovl.panelu a také automatické přidávání dalších přísad při pečení a spolehlivost provozu.V tomto směru to mají japonci přece jen vypracované.

Vlada 8.9. 22:49  

Chtěl jsem požádat o radu. Pekl jsem špaldovo-žitný chléb dle receptu z návodu. Chléb byl vypečený, ale zevnitř lepivý. Máte s tím někdo nějakou zkušenost ??

hanulla 14.9. 14:31  

Chtěla jsem se zeptat, jestli používáte chlebové mouky a kde je nejlevněji kupujete. Zatím jsem nejlevnější objevila v hypernově, ale někde jsem kdysi četla, že je možné nechat si zaslat mouku přímo z mlýna za báječnou cenu, bohužel to nyní nikde nemohu najít :(

Vlastenka 30.10. 19:29  

Před měsícem jsem si zakoupila tuto pekárnu,takže jsem vlastně začátečník.Začala jsem péci chleba ze směsí,takže se tzatím všechny povedly a jsem zatím spokojená.Takže jsem ráda,že tu funguje tato diskuze a ráda se od vás už zkušených přiučím.

Vlastenka 30.10. 19:31  

Jejda,já se omlouvám já vás nepozdravila,takže"tímrto zdravím všechny majitelky této pekárny a přeji jen samé úspěchy při pečení a doufám,že si budeme psát svoje zkušenosti,dodávat vyzkoušené recepty atd.Mějte krásné dny a ahoj!!!!

Silvia 31.10. 22:31  

Peču podmáslový chleba a přes veškeré rady začít mokrýma přísadama dávám celou dobu .přísady tak, jak píše Panasonic - suché (začínám droždím, na to přijde mouka ...) a nakonec mokré a není s tím žádný problém.

Vlastenka 2.11. 8:49  

no nejsem v tom ještě tak zběhlá,abych mohla radit,ale myslím si,že je dobré dodržovat návod od výrobce a každá pekárna to má asi jiné,I já dávám kvasnice a potom postupně další přísady

Vlastenka 2.11. 8:50  

Pro Silvii.prosím o návod na podmáslový chléb.Děkiji Ti a zdravím

Duran 4.11. 10:59  

Zdravím všechny majitele pekarny Panasonicu.Pekáru jsem si koupil asi před 3 týdny a už jí musím reklamovat.Hřídel na kterou se nasazuje ta mala lopatka se mi vychechlala a má velkou vůli. Myslím že ještě pár pečení a lopatka by se mi přestala točit. Mám smůlu. Jinač je v ní radost péct chlebík. Nejvíce mi chutná z pšeničné mouky a s cibulí. Ať vám slouží víc než mě.

kloky 6.11. 12:51  

Poradí mi někdo?rozmýšlím se nad panasonic a domo B 3975.každá má něco co bych chtěla,ale nevím pro kterou se rozhodnout.Jak jste spokojeni s pekárnou a co vám na ni chybí nebo vadí? díky a mějte se

Tina 6.11. 23:08  

Pekaren mam len odvcera, piekla som chlebik č. 016, ktory som nasla na tejto stranke a bola som velmi prekvapena. Necakala som, ze toto dokaze pekaren, pretoze dost som citala o tom, ze pekaren nikdy neupecie chlieb taky ako kupime v obchode. Omyl. Bol lepsi. Cele 4 hodiny som trpla, ci som neurobil chybu ale som nadmieru spokojna. Este by ma zaujimalo, ci nema niekto skusenost s pecenim mazancov v tejto pekarni a ak ano ako postupuje. Pekaren nema samostatny program na sladke pecivo.

Erik 17.11. 20:41  

pro Silvii. V podstatě je jedno pro "tvorbu chleba" v jakém pořadí se vkládají přísady, zda nejdříve začít s tekutinou nebo ji dát za dodržení zásad v postupu přísad až na konec.Ovšem je tu druhá stránka tj. životnost michacího zařízení.V počáteční fázi míchání je pro motor a míchací hák snadnější, když je směs řídká než-li se musí namáhat se sypkou.O vykonu motoru nepochybuji a určitě je pro pracovní výkon jednoho háku bezproblémový,ale odnese to dříve či později další návazující přísl. a to samotný hnětací hák,tak jak to popisuje Duran.Snad mi dá za pravdu, že se v jeho případě,tak jak má na mysli "nevyklechtala" hřídel motoru,ale nýbrž otvor v samotné hnětací lopatce.

jiho 27.11. 10:51  

Pro Erika:
Samotná lopatka je v pořádku.Vychechlala se mi ta malá hřídelka v pečící nádobě co se na ní nasazuje hnětací metlička.Vršek má být půlkulatý aby přesně lícoval s metličkou.Já ho mám už zaoblený. Myslím si že je to vada materiálu.Poslal jsem to na reklamaci, kterou mi neuznali.Psal jsem do servisního střediska kde to dělali,kde jsem jim poslal i fotky a doteďka mi neodepsali. Teď když peču chleba, u hnětení mi to třepe s celou pekárnou. Tak nevím kde mám ještě napsat.

erik 10.12. 10:37  

pro Jiho, materiál hřídele je zdaleka tvrdšího materiálu, než-li hnět.metla.Mám již tuto pekárnu
nějaký čas a žádné opotřebení na hřídeli nepozoruji i přesto,že ji používám téměř každý druhý den.Hřídel je půlkulatá jak píšete, ale je mezi hřídelí a nasazenou metlou malá vůle a hřídel je při správném nasazení mírně "utopená".
Pokud uvažuji, že by při použití pekárny nebyla očištěna hřídel,tak zcela určitě by se zvetšil otvor v hnět.metle(slitina hliníku.)Pokud má pekárna při použití silné vibrace,můžete mít vyosenou hřídel,zde Vám nic jiného nezbyde, než-li pořízení nové nádoby.Důležité je též, zda-li jste pekárnu koupil novou,nikoli z druhé ruky a zda se do pekárny nedostal náhodně předmět,který by způsobil odpor mezi otočnou částí.Vycházím li z
toho, že Vám servis nevyhověl určitě by se měl k tomu vyjádřit. Když vezmu v úvahu, že máte hřídel v ose a jedná se jen o částečné opotřebení hřídele, tak by vám určitě pomohl např. zručný zámečník, ale chce to vidět, já vycházím jen z toho co píšete a jak jsem se již zmínil, při správném nasazení hnětací metly a používání pekárny nemám dosud, žádné problémy a opotřebení nepozoruji.

Robert 12.12. 19:02  

mám ju týždeň a zatial pečie super ... som rád ,že som si vybral práve túto pekáreň ...

jiho 18.12. 15:38  

Pro Erika: Pekárnu mám z kamenného obchodu, nemyslím si, že by byla použitá.Byla fungl nová. Já když nasadím hnětací metličku na hřídelku, tak s tou metličkou mohu otáčet sem a tam v rozmezí asi 7 cm do stran.Mechanik co to měl kontrolovat napsal, že je vše v normě.Psal jsem jim meilem stížnost a doteďka mi nikdo nedal vedět. Chtěl jsem napsat i stížnost na obchodní zastoupení Panasonicu v ČR, ale nemají tam meila jen telefon.
Neznáte někdo na ně meilovou asresu?

Inuska:) 21.12. 22:26  

Zdravím všechny uživatele této pekárny a chtěla bych se podělit o svoje zkušenosti.Na Mikuláše jsem ji zprovoznila a upekla svůj první chleba-byl výborný-celozrný.Při dalším zapnutí se ale zapnul jenom základní program a nešlo přepnout žádné tlačítko.Na reklamaci nenašli žádnou závadu.Včera jsem ji opět znovu zapla,bez problémů šlo nastavit cokolov,dnes opět naběhl jenom základní program a nic neje přepnout.Nedělám někde chybu?Jako že by byla nějak automaticky zamčená a já ji neumím odemknout?Nebo mám znovu reklamovat?

samdoma 25.12. 16:52  

meral som spotrebu el. energie a vychádza to na štvorhodinový program 0,47kwh ... slušné :-) doteraz čo som upiekol tak sa podarilo všetko ... po dvoch týždňoch prevadzky som zaznamenal ,že je mierne hlučnejšia ... ale inak pečie skvele ... :-)

Vlastenka 26.12. 19:34  

Inuška:no i mně se to stalo,ale musí se nastavit pekárna před spuštěním,potom už nejde nic nastavovat.

erik 27.12. 17:29  

Pro Jiho: hnětacím hákem nebo-li metličkou jak píšete po nasazení do pečící nádoby musíte otáčet lehce na obě strany dokola. Totéž platí i při nasazení nádoby do pekárny ovšem s mírným odporem, který je dán ručním otáčením celého rotoru. Pokud otáčíte hnětačem pouze v určitém úhlu, odešlo Vám ložisko v pečící nádobě a to je možná příčina vyosení hřídele při chodu,poškození těsnění + vibrace.Pokud Vám mechanik napíše, že je vše v normě, tak z toho vyplývá, že se na závadu vůbec nepodíval a hrají na čas. Myslím, že není problém po tel. zjistit požadovanou e-mailovou adresu Panasoniku a vyhoví Vám.

erik 27.12. 17:42  

Je to samozřejmé a pekárna se musí programově nastavit před spuštěním START potom již není možné jednotlivá zadání dodatečně měnit. Jediná cesta je znovu vypnout a celé programování opakovat.

Inuska:) 27.12. 18:31  

Díky za rady!Synek na to přišel-já jsem lama gramlavá!!!!Ale jinak peču jako divá a super!!!!I vánočku jsem letos prvně hnětala v pekárně!!!

Inuska:) 27.12. 18:33  

Díky za rady,už mi na to přišel synek-já jsem lama gramlavá!!!!Pekárna je fajn!Letos jsem i vánočku poprvé hnětala v ní místo robotu a super!

erik 27.12. 19:21  

Tak,já jsem vánočku ještě nezkoušel, ale chystám se umíchat těsto na české koláče. Nevím, ale jaké celkové množství surovin, aby to vyšlo na plech. Díky.

Frakira 31.12. 20:44  

Vlada už sem asi po tak dlouhé době bez odpovědi nechodí, ale snad pro někoho jiného.. bohužel se mi "žitný" chléb také nepovedl, úplně stejně, jako panu Vladovi.. vevnitř byl ulepený. Četla jsem, že příčinou mohlo být příliš moc tekutiny - to už ale nemám vyzkoušené, já se neúspěchem nechávám odradit a od té doby peču jen to, co se daří.

frakira 31.12. 20:47  

Vlada už sem asi po tak dlouhé době bez odpovědi nechodí, ale snad pro někoho jiného.. bohužel se mi "žitný" chléb také nepovedl, úplně stejně, jako panu Vladovi.. vevnitř byl ulepený. Četla jsem, že příčinou mohlo být příliš moc tekutiny - to už ale nemám vyzkoušené, já se neúspěchem nechávám odradit a od té doby peču jen to, co se daří.

Zdeněk 6.1. 11:54  

Vychechtané uložení míchadla:

S nejvetší pravděpodobností to všichni máte v pořádku a jde jen o nepochopení správné funkce. Taky se mi po několika pečeních zdálo, že míchadlo na hřídelce nějak kloktá. Vzal jsem tedy to žitné, zatím nepoužité, a mělo naprosto stejnou vůli. Tudíž to taky vypadalo na vymačkanou hřídelku, protože vůle dole byla větší, než na konci hřídelky. Podrobnější průzkum za použití zrcátka prokázal, že nic vymačkaného není a má to tak být. Osazení na hřídelce je vyrobeno jako stupňové s tím, že správně doražená lopatka má větší vůli a může se dole pootáčet více, než nahoře. Právě pootočením se zajistí ve správné poloze a nemůže se vysunout. Lopatka má uvnitř zub, který se při pootočení zachytí na stupeň hřídelky a tím ji zajistí. Je to obdoba bajonetového uzávěru.

Nevěřícím doporučuji vyzkoušet vůli hodně a málo používané lopatky (budou prakticky stejné) a zrcátkem obhlédnout hřídelku (uvidí jak vypadá a jaký má tvar obrobený povrch).

Celé vymačkání je tak jen nedorozumění a planý poplach.

Zdeněk 6.1. 11:54  

Vychechtané uložení míchadla:

S nejvetší pravděpodobností to všichni máte v pořádku a jde jen o nepochopení správné funkce. Taky se mi po několika pečeních zdálo, že míchadlo na hřídelce nějak kloktá. Vzal jsem tedy to žitné, zatím nepoužité, a mělo naprosto stejnou vůli. Tudíž to taky vypadalo na vymačkanou hřídelku, protože vůle dole byla větší, než na konci hřídelky. Podrobnější průzkum za použití zrcátka prokázal, že nic vymačkaného není a má to tak být. Osazení na hřídelce je vyrobeno jako stupňové s tím, že správně doražená lopatka má větší vůli a může se dole pootáčet více, než nahoře. Právě pootočením se zajistí ve správné poloze a nemůže se vysunout. Lopatka má uvnitř zub, který se při pootočení zachytí na stupeň hřídelky a tím ji zajistí. Je to obdoba bajonetového uzávěru.

Nevěřícím doporučuji vyzkoušet vůli hodně a málo používané lopatky (budou prakticky stejné) a zrcátkem obhlédnout hřídelku (uvidí jak vypadá a jaký má tvar obrobený povrch).

Celé vymačkání je tak jen nedorozumění a planý poplach.

ZdenekZ 6.1. 12:00  

Vychechtané uložení míchadla:

S nejvetší pravděpodobností to všichni máte v pořádku a jde jen o nepochopení správné funkce. Taky se mi po několika pečeních zdálo, že míchadlo na hřídelce nějak kloktá. Vzal jsem tedy to žitné, zatím nepoužité, a mělo naprosto stejnou vůli. Tudíž to taky vypadalo na vymačkanou hřídelku, protože vůle dole byla větší, než na konci hřídelky. Podrobnější průzkum za použití zrcátka prokázal, že nic vymačkaného není a má to tak být. Osazení na hřídelce je vyrobeno jako stupňové s tím, že správně doražená lopatka má větší vůli a může se dole pootáčet více, než nahoře. Právě pootočením se zajistí ve správné poloze a nemůže se vysunout. Lopatka má uvnitř zub, který se při pootočení zachytí na stupeň hřídelky a tím ji zajistí. Je to obdoba bajonetového uzávěru.

Nevěřícím doporučuji vyzkoušet vůli hodně a málo používané lopatky (budou prakticky stejné) a zrcátkem obhlédnout hřídelku (uvidí jak vypadá a jaký má tvar obrobený povrch).

Celé vymačkání je tak jen nedorozumění a planý poplach.

ZdenekZ 6.1. 12:04  

1. Vychechtané uložení míchadla:
S nejvetší pravděpodobností to všichni máte v pořádku a jde jen o nepochopení správné funkce. Taky se mi po několika pečeních zdálo, že míchadlo na hřídelce nějak kloktá. Vzal jsem tedy to žitné, zatím nepoužité, a mělo naprosto stejnou vůli. Tudíž to taky vypadalo na vymačkanou hřídelku, protože vůle dole byla větší, než na konci hřídelky. Podrobnější průzkum za použití zrcátka prokázal, že nic vymačkaného není a má to tak být.

ZdenekZ 7.1. 12:09  

Vychechtané uložení míchadla:

S nejvetší pravděpodobností to všichni máte v pořádku a jde jen o nepochopení správné funkce. Taky se mi po několika pečeních zdálo, že míchadlo na hřídelce nějak kloktá. Vzal jsem tedy to žitné, zatím nepoužité, a mělo naprosto stejnou vůli. Tudíž to taky vypadalo na vymačkanou hřídelku, protože vůle dole byla větší, než na konci hřídelky. Podrobnější průzkum za použití zrcátka prokázal, že nic vymačkaného není a má to tak být. Osazení na hřídelce je vyrobeno jako stupňové s tím, že správně doražená lopatka má větší vůli a může se dole pootáčet více, než nahoře. Právě pootočením se zajistí ve správné poloze a nemůže se vysunout. Lopatka má uvnitř zub, který se při pootočení zachytí na stupeň hřídelky a tím ji zajistí. Je to obdoba bajonetového uzávěru.

Nevěřícím doporučuji vyzkoušet vůli hodně a málo používané lopatky (budou prakticky stejné) a zrcátkem obhlédnout hřídelku (uvidí jak vypadá a jaký má tvar obrobený povrch).

Celé vymačkání je tak jen nedorozumění a planý poplach.

ZdenekZ 7.1. 19:58  

Nejde mi sem nic napsat.

jiho 27.1. 11:03  

Pro Erika: Zkusím zavolat na zastoupení a tam se s nimi poradit(jestli budou ochotni)jednak člověk chce reaklamovat jejich výrobek.Já jsem zkoušel kynuté těsto s kila mouky a měl jsem úplně vrchovatou nádobu.Až jsem měl strach, že mi to přeteče. My jsme tři a z kila je pro nás moc a z půl kila málo. Budeme péct z 3/4 kg mouky.
Jinač tak jak píše samdoma,taky mi po nějakém čase pekárna začala být hlučnější. Mů dojem je že je to tou vychechlanou hřídelí.

macanda 28.1. 19:07  

Zdravím všechny! Poradí mi někdo? Potřebovala bych v pekárně 255 pouze uhnětat kynuté bezlepkové těsto. Bez kynutí. Je to možné? Díky.

macanda 29.1. 10:47  

Zdravím všechny, potřebovala bych poradit. Jde v pekárně Panasonic 255 kynuté těsto pouze uhnětat, bez kynutí? Díky.

samdoma 6.2. 7:51  

pre macandu: a čo tak skúsiť program na pizzu...?
keď nechceš aby program pizza bežal 45 minút tak ho proste vypni po prvom hnietení ... podrž dlhšie tlačítko start/stop ... dúfam ,že som ti pomohol :-)

macanda 8.2. 14:32  

Pro samdoma: děkuju za radu. Už jsem to vyzkoušela a funguje to. Jen doufám, že se tím pekárna brzy neodrovná, když ji budu vypínat dřív, než doběhne program.

Flavia 13.2. 12:15  

zdravim vsetkych, ja mam tuto pekaren asi rok .je to super vec.peciem na nej kazdy druhy den.

jiho 13.2. 17:11  

Nejsem přesvědčen, že to tak s tou hřídelkou má být. Obě lopatky budou chodit stejně, protože ty nejsou vychechlane.Vychechlaná je hřídelka. Ten kousek co se na ni nasazuje hřídelka je do půlkulata a měla by být zarovno, aby lícovala s lopatkou.Když byla nova a dělala těsto na chleba, musel jsem přiložit ucho k pekárně, abych zjistil, jestli hněte. Dneska když dám odložený start s tím aby byl chleba upečený ráno v 09.00 hod tak nás celou rodinu pekárna vzbudí, jaký to dělá kravál a třepe to s celou pekárnou.

Lenelka 18.2. 14:45  

Dobry den, ja mam pekarnu cca. dva tydny a jsem moc spokojena:-) K te hridelce. Driv, nez jsme kupovali pekarnu, jsem cetla vsechny diskuse vcetne teto. Takze jsem tu hridelku obhledla na nasi nove nepouzite pekarne a proste tu vuli ma i nova. Jde s hakem velmi lehce otacet na obe strany asi sedm centimetru. No a ano, i me se zdalo, ze je pekarna hlucnejsi po par pecenich, nez jsem zjistila, ze jsem ji pri utirani linky postavila o kousek dal a ta linka je asi trosku nakrivo. Dala jsem pod pekarnu ten obal navodu a ted uz ji za chodu opet neslysim:-)

JanaP 3.3. 10:55  

Pro jiho:
Mám pekárnu skoro rok a žádné problémy s hřídelkou nesleduji. Tichá je pořád stejně, resp. pokud je někdy hlučnější a "bouchá", můžu si za to sama. Některá těsta (např. na housky, celozrnné rohlíky) jsou opravdu hodně tuhá a pekárna s nimi má co dělat. Potom se fakt "vzteká" a je hlučnější než při míchání těsta na koláče nebo osvědčený chleba.

J i h o 14.3. 14:10  

Ahoj lidi. Tak jsem z toho jelen.Jak piše Lenelka že jde s hákem otáčet lehce na obě strany v rozmezí cca 7 cm.Zkusím ji taky podložit nějakou podložkou aby tlumila otřesy.

Pátrač 11.4. 8:34  

Panasonic SD-255: domáci chlieb ako od profíka

domacnost.sme.sk/clanok.asp?cl=3352890

+ jednoduchá obsluha
+ kvalitné spracovanie cesta
+ automatický dávkovač surovín
- komplikované časovanie

Pri intenzívnom teste, v ktorom sme v piecke pripravili viac ako 50 rôznych zmesí na pečenie chleba a sladkého pečiva sme dospeli k záveru, že ide o stroj prepracovaný do posledného detailu. Odhliadnuc od zložitého časovania pri odloženom štarte je možné povedať, že výsledkom práce bol vždy bochník kvalitne spracovaného chleba bez kompromisov. Silný motor, kvalitné vypracovanie a opláštenie vnútorného priestoru v nás vyvolali dojem, že ide o „chlebovač“, ktorý dokáže v domácnosti pri každodennom pečení slúžiť niekoľko rokov bez toho, aby ste narazili na problém. Jediné čo sa mení je vzhľad vnútorného priestoru, ktorý postupom času mení svoju farbu zo striebristej na zlatohnedú.

Pátrač 11.4. 8:44  

Panasonic SD-255: domáci chlieb ako od profíka
Odkaz na recenzi včetně videa:
http://domacnost.sme.sk/clanok.asp?cl=3352890

Samé klady jen jediný mínus:
Čo však rozhodne nepoteší je práca s časovačom. Namiesto toho aby mal automat pojem o čase a vy ste nastavili odložené pečenie rovnako ako budík, postupujete takpovediac „nahlavu“. Po voľbe režimu a zobrazení času prípravy môžete čas natiahnuť tak, aby príprava trvala dlhšie – napríklad namiesto 2 hodín až 15. Do programu sa na prvú priečku vloží fáza odpočítavania, ktorá bude kompenzovať zvyšný čas. Ak večer o ôsmej chcete spustiť rýchle dvojhodinové pečenie tak, aby ste ráno o 6:15 mali čerstvý chlieb na stole, musíte kalkulovať a z 2:00 vyrobiť na časovači 10:15. Keďže človek nie je presný ako hodinky a vždy začína v inom čase, môžete počítať, počítať a počítať. Nehovoriac o tom, že ak sa pomýlite, buď zostanete ráno bez chleba, alebo sa dopečie skôr. Ak ho nevytiahnete včas, môže zvlhnúť a prepadnúť sa. I po dopečení sa však automat stará o to, aby chlieb nevychladol. Ak ide o ťažšie typy s vyšším obsahom vody, odpočívanie v piecke im neuškodí.

lubica 18.4. 13:42  

Aj ja mám pekárničku Panasonic, ake nedarí sa mi nadýchaný celozrnný chlebík. Ak má niekto dobrý recept, napíšte ho prosím.

esli 28.5. 18:44  

Ja pečiem celozrnný pšeničný chlieb podľa návodu priloženého k pekárni a vždy sa podarí.Dávam 560g celozrnnej múky a 40g bielej silnej múky.Ináč všetko ako v návode Panasonic SD 255.

myfca 17.6. 23:33  

Esli a mohu se zeptat jak se jmenuje ten recept na celozrný chléb, nějak jsem v návodu nenašla žádný s tímto poměrem mouky. Děkuji

Ivuna 27.8. 20:15  

Je naprosto perfektní. Mám ji 2 měsíce, peču obden a všechny chleby se povedly!!! Všem moc doporučuji.I přes vyšší cenu stojí za to!

Deni 18.9. 0:18  

ahojte, tak aj ja som si už konečne kúpila túto super pekárničku :) keď som piekla chlebík z priloženého návodu, tak vyšiel super, ale keď som skúšala nejaký z internetu, tak sa vôbec nepodaril... :( aké máte skúsenosti? poradíte nejaké receptíky (najlepšie na celozrnné chlebíky)?

Ralelo+4 19.9. 20:45  

Mám ji už víc než 1/2 roku a jsem max. spokojena. Chlebík se mi vždy povedl a také kynuté těsta jsou skvěle namíchané:-)))

Iva2 23.9. 18:09  

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu, dnes jsem si koupila tuto pekárnu a s hrůzou jsem se zde dočetla, že tato pekárna nemá odložený start na těsto. Jak to tedy děláte? Večer umícháte těsto a pak to nastavíte na ráno na upečení ? Díky moc

Heduš 24.9. 19:41  

Máš pravdu, pekárna nemá odložený startz na těsto. Mám ji už 3,5 roku a zatím mi to nevadilo. Pečení chleba na odložený start jde. Nastavíš si na pekárně program a za jak dlouho chceš mít chleba upečený. Víc se nemusíš starat. Myslím si, že pokud by s chtěla jenom těsto na odložený start, nastavíš si program na chleba na odložený start a musíš pekárnu hlídat, aby ti nezačala péct. Spočítej si podle tabulky čas, kdy začíná pečení a pohlídej to. Ať se ti daří.

I.K. 24.9. 22:01  

Dneska jsme si pořídili tuto pekárnu. Manžel ho chtěl na chleba, já hlavně na mazanec. :-) Poraďte prosím,jak by se dal upéct mazanec, tak aby mne ráno vzbudil teploučký a voňavý? Děkuji

I.K 24.9. 22:16  

Ten mazanec bych chtěla aby byl s rozinkami atd.

Jaro. B 4.10. 7:29  

Výborná pomôcka. Nepoznám iné, nemôžem detailne porovnávať. Najviac mi chýba okienko na sledovanie procesu pečenia. Ďalšou nevýhodou je to, že v prípade nedopečenia kôrky chleba, nie je možné ihneď pokračovať v len v samostatnom pečení. Musel som vybrať chleba, vo vode ochladiť nádobu a vložiť studenú utierku do pekárne, kým sa pekáreň ochladí. Zatiaľ sa ochladil aj chleba. Potom som dal dopiecť chleba, výsledok nebol 100 %-ný, chlieb vyschol. Najlepšie pečie chlieb z polotovarov.

Quick 7.10. 8:47  

S tím nedopečením se mi to nějak nezdá, alespoň mně se to nikdy nestalo. Máte dobře navolenou velikost a zabarvení kůrky?

esli 8.10. 18:28  

Chlebík bol vždy pekne dopečený dokonca aj na rapid programe. Zrejme je problém s množstvom múky, max 600g aj to nie pri kždom programe.

Jirka 8.10. 20:43  

vyborna pekarna. peceme o106 :-)

huhulienka 9.10. 12:14  

pripajam sa k Eslimu, aj moj brat ma tuto pekaren a este sa nestalo aby mal chlieb nedopeceny....robieva v tom rozne druhy,celozrnny atd,cesta na buchty a kolace, pecie v tom ryzovy nakyp....ono si myslim, ze si treba v prvom rade precitat dobre navod ,niektori sa tu pytaju take veci ktore su v navode ,a sledovat aj rozne diskusie na nete kde sa dozviete vela zaujimaveho....a kopa receptov aj s navodmi pre zaciatocnikov je aj na tejto stranke.len si treba sadnut a venovat tomu trochu casu...ja osobne som si najprv vsetko "nastudovala" a az tak som sa pustila do pecenia....

huhulienka 9.10. 17:35  

pre I.K.....hned na tejto stranke hore nalavo si klikni na recepty...potom klik na sladke a hned prve tri recepty su mazance aj s hrozienkami...ja peciem aj podla tohto receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4546 a je naozaj dobry....nech sa ti dari

I.K. 9.10. 22:49  

No jo, když já podle toho prvního receptu jsem už stihla upéct dva mazance - v obou případech se připálil - jeden na základním programu, druhý na italském. Po oškrábání kůrky byl ale moc dobrý. Dneska jsem zkusila jiný z netu, ten měl kůrku překrásnou, ale uvnitř nedopečený. Jestli ty recepty nejsou na jiné pekárny. Potřebovala bych recept právě na tento panasonic - nebo prostě dělám chybu jinde. Ale jinak díky za odpověď.

huhulienka 13.10. 14:14  

pre I.K....ja mam sice inu pekarnicku....mazance robim na programe sladke cesto, z 500 g muky a stale bol vyborny...neviem ako ti poradit...snad napise niekto kto ma konkretne panasonic...

esli 13.10. 19:45  

pre IK... a na čo sú návody k pekárni???? Ja osobne používam návody priamo od výrobcu. Ešte sa mi nestalo aby sa podľa priložených receptov niečo nepodarilo. Mazanec na programe pre talianský chlieb??? To mi nepasuje už len tou dľžkou programu. Keď sa podarí biely chlieb na základnom programe, tak sa podarí aj mazanec. Zloženie cesta aj množstvo múky sú skoro rovnaké, akurát že sa tam jedná o sladké cesto. A nezabudni použiť dávkovač hrozienok, ked si už investovala do špičkovej pekárničky.Ani tá najlepšia pekáreň neurobí všetko sama, múku a ostatné prísady tam treba pridávať s rozvahou a najlepšie na základe overených postupov. Je ich tu na tomto fóre neúrekom, stačí si len vybrať.

Quick 14.10. 23:45  

Pro IK- v návodu na pekárnu (předpokládám, že umíte i číst, když umíte psát:-))) je napsáno, že hrozinkový chléb se peče v programech basic raisin a whole wheat raisin, nastavit lze max. medium zbarvení kůrky. Recepty nejsou jen pro konkrétní pekárnu, jen je třeba pohlídat konzistenci těsta- každá pekárna těsto zpracuje trochu jinak. Hodně úspěchů v pečení.

I.K 16.10. 13:55  

Děkuji za rady - na zákl. programu se mi fakt 2x mazanec nepovedl - jednou podle receptu na těchto stránkách a jednou přizpůsobený jak píšete dle orig.receptu - tak jsem si myslela, že to možná způsobuje to vejce nebo mléko. Ten italský program jsem zkusila, protože by z něho měl vyjít jemný světlý chléb - péct se může déle ale třeba při nižší teplotě. No, ale neztrácím naději :-) - našla jsem totiž v orig. receptech recept na mléčný chléb, ovocný chlebíček a nějaké briošky - zkusím podle toho přizpůsobit suroviny a péct a uvidíme co z toho vzejde. :-)

JInak někdo tady psal, že se nedá nedopečený chléb dopéct - tak jsem našla na str. 30 v receptech na koláče radu, že pokud je koláč nedopečený, tak je třeba zvolit program pečení a navolit 3-5min dopečení. Tak až zase něco budu mít syrový, vyzkouším to, jestli to funguje. Jinak pekárnu máme asi dva týdny,takže zkušeností mám zatím málo. :-)

I.K. 16.10. 14:03  

Na tom zákl. programu se mi fakt 2x nepovedl - jednou podle receptu tady a jednou přizpůsobený dle orig. receptu - ten italský program jsem zkoušela, protože by z něj měl vyjít jemný světlý chléb a péct se může déle ale třeba při nižší teplotě. No ale neztrácím naději - našla jsem v orig. receptech recept na mléčný chléb, ovocný chlebíček a nějaké priošky, tak zkusím suroviny podle toho přizpůsobit a uvidím co z toho vyleze. Jinak pekárnu máme asi dva týdny, takže zkušeností mám zatím málo. :-)

I.K. 16.10. 23:01  

Na tom zákl. programu se mi fakt 2x nepovedl - jednou podle receptu tady a jednou přizpůsobený dle orig. receptu - ten italský program jsem zkoušela, protože by z něj měl vyjít jemný světlý chléb a péct se může déle ale třeba při nižší teplotě. No ale neztrácím naději - našla jsem v orig. receptech recept na mléčný chléb, ovocný chlebíček a nějaké briošky, tak zkusím suroviny podle toho přizpůsobit a uvidím co z toho vyleze. Jinak pekárnu máme asi dva týdny, takže zkušeností mám zatím málo. :-)

Milda 4.12. 22:56  

Mám jí týden peču druhý chleba štve mne že konečný signál je tak slabý že není vůbec slyšet a ještě že se doporučuje po ukončení procesu okamžitě chleba vyjmout no přeci nebudu na to čučat až to zkončí tak to má zařvat je konec.

pekarka 12.12. 13:41  

Prodam domaci pekarnu Panasonic SD-255 WXE. Je uplne nova, orig. zabalena, koupena v CR, zaruka 2 roky. Mel to byt vanocni darek, bohuzel mamka ji nechce. Nabizim s velkou slevou. Cena: 3200,-Kc. Tel.: 724 673 780.

Anndy 27.12. 11:42  

jakékoliv dotazy rádi zodpovíme na naší diskusi / klik

karolina 29.12. 13:08  

pekárnu máme asi týden, zkoušela jsem recepty z návodu k použití. Všude jenom hrubá mouka, Hladká se prý nemá používat.
Nevíte někdo proč? Nezničí se tím třeba lopatky?
od zmámých mám výborné recepty třeba na mazanec - ale tam se dává právě ta polohrubá.

Anndy 4.1. 21:04  

karolina - Z PŘILOŽENÝCH NÁVODŮ NEPÉCT! za 1. jsou tam špatně přeložené mouky, za 2. je všude udáno moc tekutin, někde i dokonce roždí! Zde na našich stránkách pomocí VYHLEDÁVÁNÍ v sekci RECEPTY najdeš, co potřebuješ

KaJaMi 5.1. 19:12  

Pekárnu mám skoro rok, peču téměř denně, slaný, sladký, zkoušela jsem knedlík.... Zatím se vše daří, krom toho že je vysoká jsem nenašla žádnou chybu. Určitě bych NEMĚNILA!!

Quick 7.1. 11:27  

Pro Karolínu-hrubou moukou se myslí mouka "silná", tj. s vysokým obsahem lepku, nevím, co máte za návod, ale já tam nikde nic o hrubé mouce nemám. Zkuste si stáhnout originál návod na panasonic.cz. Jinak v pohodě používám recepty z návodu, množství tekutin je akorát, pokud se použije kvalitní mouka.

Quick 8.1. 6:26  

Jo dívala jsem s do návodu na netu a tam jsou ty mouky opravdu špatně napsané, já mám v návodu (tištěném) všude "silná bílá mouka".

janetka 9.1. 20:46  

ahojte, ja som dostala pekarnicku na vianoce a nemam tam rezim "testo/cesto" .... vyuzivate to nejak len na miesenie a vykysnutie?

janetka 9.1. 20:50  

sorry, uz som sa vtom zorientovala, ok , zajtra skusim pizzu

zanekn 10.1. 22:05  

Dobrý večer všem. Já jsem rovněž dostala pekárničku na Vánoce, skoro každý večer si nachystám chlebík na ráno, některé jsou super, jiné né(peču zatím podle návodu), chce to vyzkoušet a udělat si názor. Ale mám prosbu. Nemáte někdo zkušenosti s pečením mazanců, bábovek a pod.- nejdříve nechat udělat těsto, pak vytáhnout? , umýt nádobu, dát pečící papír a nechat péci? Máte nějaké odzkoušené dobré recepty?
Díky

Anndy 10.1. 22:39  

zanekn - zde vlevo nahoře jsou RECEPTY, případně HLEDÁNÍ - najdeš recept na mazanec

StreLenka 14.1. 9:17  

Tuhle pekárnu mám týden a jsem nadšená. Pracuje naprosto podle mých představ, pracuje vlastně každý den a perfektně. Je hodně tichá (rodiče mají DOMO a to se nedá srovnat) a automat. přidávání hrozinek a oříšků je skvělé, pečeme přes noc a budit se do provoněného bytu a snídat ještě vlažné čerstvé pečivo je bájo.
Vážně doporučuju.

maxmi 16.1. 20:08  

Dobrý večer všem,tuto pekárnu mám už přes rok,ale až nyní jí používám intenzivněji, ale mám problém s těstem, může mi někdo poradit čím by to mohlo být, už dvakrát jsem těsto vyhodila, vypadalo nevykynutě, může to být droždím? jaké používáte a kam s ním? jednou se to nepovedlo se sušeným a jednou s čerstvým, ach ju, předem děkuji za rady

Lukáš 27.1. 11:56  

Používáte u panasonicu jen hrubou mouku nebo i jemnou nebo polohrubou?V návodu stojí že se smí používat jen HRUBÁ děkuji za odpověď

Anndy 27.1. 14:33  

Lukáš - v návodu bývají špatně přeložené suroviny, doporučuji recepty z našich stránek - zde klik nahoře vlevo RECEPTY, případně HLEDÁNÍ

Quick 28.1. 20:11  

Lukáši, je to špatně přeložené, myslí se tím "silná" mouka, tj. kvalitní hladká mouka s vysokým obsahem lepku.

Salát77 17.2. 11:52  

Dobrý den, pekárna mi má každým dnem přijít. Podle testů jsem z ní byla nadšená. Chtěli jsme ji hlavně kvůli žitnému chlebu a já kvůli mazanci, ale nevšimla jsem si, že nemá program sladké. Má už někdo prosím dobrou zkušenost s pečením mazance v této pekárně? Mohli byste mi poslat recept a poradit jaký program? Předem moc děkuji.

Anndy 17.2. 15:11  

Salát77 - veškeré recepty se dají snadno najít na zdejších stránkách - vlevo nahoře klik na RECEPTY / HLEDÁNÍ....do názvu zadat třeba zmíněný
MAZAN
hledání....

Může se péct na program Základní / stupeň propečení kůrky Světlý....vše je v receptech

streethawk 21.2. 13:52  

Zdravim vsetkych pekarov, tak sme si dnes aj my s manzelkou zadovazili tuto pomocnicku, som velmi zvedavy ci sa nam prvy chlebik podari, vyskusali sme tam hodit celozrnny chlebik od "monikahor", takze este nejaka hodinka a bude hotovy ;) Pekny den a drzte palce aby sa vydaril, dufam, ze nas tato pekarnicka nesklame, nebola najlacnejsia ;)

Peter a Majka 22.2. 17:01  

Takze vas vsetkych opat zdravim a chcem sa podelit o prve skusenosti s touto pekarnickou :) Prvy chlebik som zvolil odtialto cislo receptu "0038" a namiesto celozrnnej zitnej muky som dal celozrnnu ovsennu muku a bohuzial chlebik nevysiel, bol prilis utlaceny, vlhky a nevykysnuty, bol nizky a ani nepokryl celu plochu nadoby :( Ale nezufal som, aj sklamanie bolo znacne... Druhy sme uz preistotu zvolili z navodu a len sme namisto 600g hladkej muky dali 350g hladkej a 250g celozrnnej psenicnej a chlebik bol PERFEKTNY, perfektne vykysnuty, perfektne prepeceny a v neposlednom rade i super chutil ;) Takze, zbytocne si situaciu pri prvom peceni nekomplikujte a zacnite niecim jednoduchsim ;)

PS: Chcem sa spytat majitelov tejto pekarne, je normalne, ze po upeceni a vyklopeni chlebika z nadoby, mi na hriadeli ostane upecene-uschnute cesto, ktore sa velmi tazko odstranuje a zasahuje i do gumenneho tesnenia okolo hriadela??? Dakujem, trosku mi to vadi, ale asi je to normalne a nemusime sa nicoho obavat, zdravia vas zatial spokojny majitelia Peter a Majka :)

streethawk 23.2. 17:46  

Ahojte pekari, mam taky mensi problem, zda sa mi, ze pekaren je nejaka moc hlucna :(( NEviem cim to je, pouzivam, hladku, psenicnu celozrnnu muku a cesto pri mieseni velakrat len prebieha cele dookola a to bucha do stran nadoby a akoby ju fackovalo, dost to pocut a tiez zvuky su fakt dst neprijemne, mam nie prilis dobry pocit a bojim sa ze to nieje normalne :( Ak mate podobne skusenosti a je to OK, tak mi to prosim povedzte, budem kludnejsi, LUDIA tuto pekaren chvalia najma kvoli jej tichemu chodu, ale mne sa ticha rozhodne nezda :( Je uplne nova, piekly sme len 5 chlebikov.

Svetluska78 23.2. 17:58  

streethawk: tuhle pekárnu jsem měla doma sice jen krátce, ale byla opravdu naprosto tichá - žádné mlácení se z ní neozývalo.

streethawk 23.2. 18:07  

mal som namysli trepanie cesta o steny pri mieseni a akoby dobre nedrzal samotny hak, take cudne zvuky, mozno normal, ja neviem :(

Quick 23.2. 18:33  

Občas se mi to stává, většinou když je těsto moc tuhé.

Quick 23.2. 18:41  

Pro salát-na mazanec se používá program základní s rozinkami, kůrka raději světlá

streethawk 26.2. 14:19  

Ahojte, tak sme dnes piekli s manzelkou celozrnny chlebik a vydaril sa fantasticky :-) Bol to ten co je v navode :-)

streethawk 26.2. 14:43  

Mimochodom niekto tu mal problemy z mazancom na tejto pekarnicke, mozem vampovedat len tolko, ze v priebehu tychto par dni co pekarnicku mame, sme ho piekli trikrat a vzdy sa vydaril uplne perfektne :) Nadherny vysoky a rozvoniaval na mile daleko ;) Inak piekli sme podla receptu č.0004 na programe "BASIC"+"RAISIN" cize zakladny plus hrozienka, takze vyskusajte, to sa fakt neda pokazit...pekny den a nech vam to pecie ;)

Salát77 27.2. 15:47  

Zdravím, moc děkuji za rady. Pekárna mi ve středu přišla, chleba je z ní super. Už jsem pekla 3x a pokaždé jiný chleba a vždy výborný. O víkendu se pokusím o ten mazanec, tak napíšu jak jsem pochodila.

esli 28.2. 20:50  

Po vyklopeni chlebíka z nádoby ostane vždy trošku upečeného cesta na hriadeli. Stačí na chvíĺu napustiť teplú vodu na hriadeľ a potom zĺahka utrieť.

streethawk 2.3. 10:37  

Uz to tak robim "esli", ale diky moc, aspon to tu bude, trosku ma to znepokojilo, ale je to v pohode, pekaren pecie o sto sest :)

Filip 5.3. 9:59  

Dobrý den, potřeboval bych poradit se žitným chlebem. Už jsem ho dělal dvakrát dle návodu a prostě špatenka.Nevykynul, vlhký. Nebude tam nějaký háček???? Díky F

streethawk 5.3. 11:10  

A aky program si pouzil? Pri zitnom chlebe treba nastavit pekaren na program "whole wheat", trva dlhsie o jednu hodinu, mozno nebol dobre vykysnuty... treba vyskusat, alebo vyskusat nejaky overeny recept tu na strankach, odtialto sa mi zatial vydaril kazdy ;)

Filip 5.3. 13:42  

Tak použil jsem program na žitný chleba se žitnou metlou a je to nějaký raise zhruba.....ale budu už zkoušet raděj tady z těch stránek recepty :-))

sabulebambule 6.3. 6:21  

ahoj, tak včera mi došla pekárna ,sd 255, mrzí mně že jsem si ji objednala z netu bez autom. přidávače, jinak, zkoušela jsem chleba z receptů v návodu, konkr. Rychlý bílý chléb, a závěr? Nevykynul, uvitř mazlavý, placka, čím to ? odpoledne chci zkusit znovu ale bojím, bojím,

Anndy 6.3. 14:39  

sabulebambule - jak nejenom na první chléb / klik

Quick 14.3. 8:15  

Pro sabulebambule-peču v podstatě podle návodu a vždy OK. Pozor, v některých verzích návodu je uvedena hrubá mouka, ale správně má být "silná", tj. velmi kvalitní hladká mouka s vysokým obsahem lepku. Taky jste možná zapomněli dát kvasnice....

tonas 18.4. 10:54  

dobry den zakoupil jsem tuto pekarnu a chci se zeptat jestli jde v ni pect chleba s hladke mouky a rozemletych uvařenych brambor děkuji

Anndy 18.4. 11:09  

tonas - ano jde

Ballantinka 30.4. 19:49  

Pekarnu pouzivam uz vic nez rok a jsem velmi spokojena!

Ludovik 6.5. 8:45  

Pečící nádobu nejde napevno ukotvit do pekárny. Hýbe se v rozmezí asi půl centimetru sem tam. Při hnětení těsta to vrže a skřípe až hrůza. Nevíte někdo, co by to mohlo být za problém?

Anndy 6.5. 12:34  

Ludovik - asi jsou uvolněné takové ty pacičky unašeče.

KackaB 12.6. 14:13  

Zdravím Vás všechny lidičky, tak jsem včera obdržela od manžela dárek - tuhle pekárnu Panasonic SD 255. Musím říct, že jsem z ní trochu nesvá.Musím se s ní nejdřív seznámit - zžít :-)). Napoprvé jsem neměla hned odvahu na pečení chleba, tak jsem zvolila na zkoušku něco lehčího. No a jelikož si malá zmyslela dnes k obědu máčku, vyzkoušeli jsme tedy knedlík ( podle receptu 001).
No prostě výborný, povedl se na jedničku. Jak říká můj manžel "na poprvé jako Pája". Jen ho příště musím udělat z poloviční dávky - snyd v tom nebude problém. Teď už je v pekárně i chlebík, tak uvidíme, zda se taky podaří. Doufám že jo, jinak bude k večeři ta šiška s vajíčkem :-)).

samdoma 20.6. 20:23  

pekárničku už mám rok a pol a už si neviem bez nej predstaviť život ... :-)

helade 25.6. 13:19  

Pekárnu mám od vánoc, jsem s ní naposto spokojená. Je to úžasný pomocník v domácnosti.Peču téměř každý den.

LacoSk 2.8. 20:37  

Ahojte. Mám túto pekárničku asi mesiac. Som s ňou maximálne spokojný. Používam ju skoro každý deň. Ale asi posledné tri chlebíky sa mi nejako nepodarili. Pečiem podľa receptov z tejto stránky ale pretože u nás sa nedá kúpiť chlebová múka tak používam hladkú T650. Predtým bolo všetko OK ale teraz nejako chlebík nevykysne. Neviem či je to droždím alebo tou múkou, poraďte niekto ak viete. Ďakujem

Quick 12.8. 10:21  

Mouka může být z jiné šarže, než jste dosud používal. Může být více vlhká nebo být méně kvalitní (obsahuje méně lepku), zkusila bych ubrat trochu vody.

monika 1.9. 20:44  

mam tuto pekarničku 9 mesiacov a chcem sa spytať či je to v poriadku,že ked zapnem program zakladny-4hod. podľa navodu má začať pracovať po 15min.nie vždy začne.niekedy prvé miešanie začne po hodine.raz to robí raz nie.je to správne?

Quick 2.9. 15:03  

Je to normální, délka kynutí se řídí vnější teplotou. Kdysi jsem měla v kuchyni 26 stupňů a těsto se začalo míchat až po dvou hodinách, výsledek byl, jako ostatně vždy, perfektní :-)).

monika 3.9. 21:22  

ďakujem za vysvetlenie,pečiem v nej moc rada.

Slavulka27 26.9. 23:40  

Prosim Vas o odpoved, kolko faz miesenia a kysnutia ma tato pekaren napriklad pri programe zakladny a celozrnny? Viem, ze niektore pekarne maju fazu miesenia, potom kysnutia, potom miesenie a zase dve fazy kysnutia a vraj sa to prejavi na dobrom vysledku.
Dakujem

Anndy 27.9. 10:40  

Slavulka27 - klikni si zde nahoře na ČESKÝ NÁVOD, je tam časová tabulka a rozpis jednotlivých programů a fází

sajko 7.10. 13:48  

Nelituji, že jsem investovala víc peněz. je naprosto úžasná. ještě se mi nestalo, že by se chleba neupekl, nedopekl nebo byl ušatý. Chleba je vždy super, ale peču jen vyzkoušené recepty s nejvíce hvězdičkami z tohoto serveru. Originál přiložený receptář nepoužívám. A tak dobrý mazanec jako z teto pekárny jsem ještě nikdy neupekla. :-)

MikeM 1.12. 9:38  

Ahoj, prosím o radu, už dlouho vybírám pekárnu, nakonec mi zůstali dva kandidáti Panasonic a DOMO 3955. Na panasonicu se mi líbí automatický přidavač semínek, pokud dám péct chleba přes noc, abych ho měl ráno k snídani, tak ho mohu mít i se semínky :-)
Pro Panasonic mluví dobré zkušenosti majitelů, automatický přidavač semínek. Proti nemožnost odložit start programu těsto, vyšší cena, "tvar chleba", časování odloženého startu (nastavuje se za jak dlouho a ne kdy).
Pro DOMO 3955: dvě formy, vlastní program, nižší cena, časovač odloženého startu. Proti je asi jen ta absence automatického přisypávání semínek.

Prosím o zkušenosti jak moc se využije ten automatický přisypávač ? některá semínka by šli asi přidat už na začátku, s tím bohužel zkušenosti nemám. Nevíte jaké přísady (abych měl představu) a do jakých chlebů, těst apod. je potřeba ty přísady přidávat až dodatečně (pro moji laickou představu).
Omlouvám se za začátečnické dotazy a předem vám děkuji za rady.

cjmaserka 1.1. 16:08  

Ahoj, pekárnu mám asi měsíc a 100% spokojenost !!!!!!! Jedině co ted bojuji, kdyz potrebuji zrusit program treba ze dam delat testo a pak péct a testo jen na 15 min, potom zrušit a dat péct, Jak na to nějak se mi to povedlo ale navim jak :-))))

Anndy 1.1. 21:30  

cjmaserka - pokud pekárna není horká, měla by se přidržením tlačítka Start / Stop vynulovat.
Nevytahovat ze sítě, to si pak čas pamatuje asi cca 10 minut - pojistka při výpadku elektriky

Xsen 2.1. 20:09  

Ahojte, chcela by som Vas poziadat o radu. Chcem kupit tuto pekaren a po precitani celej diskusie stale neviem ci je mozne spravit v pekarni len testo - napriklad kynute, na rohliky, na buchty, ktore vyberiem, vytvarujem a potom spravim osobitne v rure. Vo vsetkych receptoch na dame.cz sa totiz pise, dajte suroviny do pekarne a stlacte program testo :( Alebo sa v tejto pekarnicke daju robit len take veci ktore sa tam musia aj uplne dopiect? Vopred dakujem za odpoved

cjmaserka 3.1. 20:43  

Anndy diky uz jsme na to přišla. Včera jsem pekla makovec a super, proste v nasi domacnosti nedokazeme predstavit byt bez pekarny :-)) Nejvice nam zatim chutna petizrny chleb co je prilozeny v receptech u pekarny :)


Xsen: Mužes dat suroviny a upect chleba a o nic se nestarat a pak jen ucitis nadhernou vuni chlebiku co mas v pekarne. Nebo si zadelas testo a tvoris co chces. Knedliky, ovocne knedliky, rohliky, kolacky, pizzu jsem uz vyskousela vse na 1.

mixer 4.1. 10:23  

ahojky,
tento týždeň očakávam pekárničku Panasonic s autom.dávkovačom semienok takže čítam a študujem všetko o nej a preto som sa aj zaregistrovala na tieto super stránky :) a mám aj zopár otázok ak niekto može prosím, poraďte.

1. dá sa spolahnuť na recepty s hore uvedeného manuálu priloženého ku pekárničke?
2. ak by som chcela upiecť nejaký koláč s práškom do pečiva /napr.bábovku/ tak mi to táto pekárnička aj vymieša a upečie? tak toto mi fakt nie je jasné nakoľko v manuály je napísané, že vymiešať ručne, vložiť do formy papier na pečenie a dať piecť ale možno už tu má na to niekto nejaký gríf aby sa to nemuselo miešať ručne :) a je naozaj potrebné dať ten papier na pečenie?
3. ako rozoznávate ktorý program použiť-základný, celozrnný...?
4. ktorý recept ako začiatočníčke mi odporučíte použiť ako prvý?
5. a otázka, či ste s touto pekárničkou spokojné je zrejme zbytočná :)

moc, moc ďakujem a želám pekný deň :)

mixer 4.1. 11:50  

to som znova ja :)
zabudla som sa ešte opýtať jednu otázku: vypálili ste pekárničku pred prvým pečením? v manuáli to nie je napísané ale tu na stránkach som o tom čítala tak teraz neviem :( ďakujem ešte raz :)

Anndy 4.1. 16:28  

mixer - recepty bych raději použila zdejší, jsou opravdu vyzkoušené.
Pokud pekárna nemá vyloženě program s práškem do pečiva , dá se obejít - na program Rychlý umíchat a pak upéct.... mrkni na recept třeba č.75
Papír na pečení do pekárny nepatří.
Pokud nedáš 500 g celozrnné mouky na těsto, můžeš vždy zvolit program Základní. U všech našich receptů je napsáno, který program zvolit.
Napoprvé určitě začít receptem č.16!
Vypálit formu i s hákama doporučujeme u všech pekáren.
Takže ať se daří a přijď se pochlubit i na naší diskusi, kde ti zodpovíme i další případné dotazy - rychleji, než zde

mixer 4.1. 17:05  

andy - dakujem za rady a určite prídem na diskusiu ak už budem mať niečo napečené a po rady :) pápa

Natasha 5.1. 18:32  

Ahoj. Prosím o radu. Pekáreň Panasonic SD 255 mám len od Vianoc. Zatiaľ veľká spokojnosť. Avšak nastal problém. Spodné dvierka na dávkovači semienok sa mi vždy po vysypaní semienok automaticky zatvorili, posledné 2 razy ostali otvorené. Logicky si myslím, že by sa mali po vysypaní semienok zatvoriť. Ako to funguje u vás, prosím poraďte.

Anndy 5.1. 21:30  

Natasha - určitě reklamovat a nebo počkat do případné další reklamace. Semínka sypu hned do tekutiny.

Natasha 5.1. 22:30  

Ďakujem. Radšej ju reklamujem čo najskôr. Dúfam, že ďalšia reklamácia už nebude. Keď ju už mám s takouto funkciou, tak nech je aj využitá :-)

mixer 8.1. 9:47  

Natasha ja mám túto pekárničku od včera a tie spodné dvierka ostávajú otvorené zrejme si si to predtým nevšimla.

Inak piekla som v noci chlebík na ráno a zvrchu bol dosť svetlý robila som ho z 550g múky /4OO-T650 a 150ražná vyrážková/ piekla som na velkosti XL, stredné prepečenie korky a program Basic so semienkami-musela som ho ráno dopekať v rúre :( može to byť tým, že som tam dala 2varené zemiaky? možno to bolo vela ale tak to bolo v recepte. Zrejme sa radšej zo začiatku budem držať receptov z knižky.

Natasha 8.1. 17:58  

mixar, ďakujem :-)
Varené zemiaky som ešte nedávala do cesta, tak neviem posúdiť. Ale nemyslím, že by to mali na svedomí tie zemiaky. Z 550g múky som piekla tým istým programom ako ty a kôrka bola akurát.
Recepty z priloženej knižky zatiaľ nepoužívam.
Tak nech sa Ti pekáreň vydarí :-)

mixer 8.1. 22:02  

Natasha niet zač rada poradím ak viem :) a ďakujem dúfam že sa dariť bude inak chlebík mal velký úspech :)
Dnes som naprogramovala na ráno ten prvý recept z knižky velkosť XL bez zrniečok tak som zvedavá ako to dopadne a dala som tmavú korku ešte ma napadlo že či som nemala piecť včera na programe celozrnný nakoľko recept obsahoval aj celozrnnu múku-ten je dlhší čiže by sa možno lepšie prepiekol aj ten vrch inak ma dosť prekvapilo, že som nemohla dopiecť v pekárni nakoľko mi vypisvala Temp. Ozaj a všimla som si že to svetlé-nedopečené miesto bolo práve na mieste kde tie dvierka boli otvorené tak preto dnes pečiem bez zrniečok aby som to mohla porovnať. Ozaj už si piekla nejaký koláč s práškom do pečiva?

Natasha 9.1. 1:01  

mixer - s práškom do pečiva som ešte nepiekla. Program celozrnný dávam iba vtedy, keď dám viac celozrnnej múky, ako obyčajnej.
S tými dvierkami...no, musím si to nabudúce všimnúť, či to aj mne urobí :-)

Xsen 18.1. 16:06  

cjmaserka dik za info :) pekarnu mam uz doma

prvy chlieb dopadol katastrofalne :D pravdepodobne bude treba viac praxe. Chcem sa spytat na drozdie cele - nie v prasku. Ked robite chlieb tak predpokladam, ze ho najskor vlozite do mlieka s cukrom a spravite kvasok a az potom ho vkladate do pekarne. Alebo to len tak odkrojite a vlozite to tam?

Anndy 18.1. 18:09  

Xsen - doporučuji si přečíst!!! jak nejenom na první chléb / klik

Xsen 18.1. 21:24  

dik za info s fontom 55 ale na svoju otazku som aj tam odpoved nenasla

Anndy 19.1. 8:54  

Xsen - v úvodním článku je, že droždí se dává celé (tedy 1/4) do důlku do mouky, žádné drobení, žádný kvásek. Do formy se tedy dají vždy tekutiny, koření, semínka - pokud je nedáváte po zvukovém signálu, mouka, droždí - na čerstvé 1 lžička cukru.

cjmaserka 18.2. 18:52  

Ahoj stále více nadšená z pekárničky uz si na mé doporučení koupili další lidi :))
CHtěla jsem se zeptat, zda někdy neví na jaky program v naší pekárně zkusit ryžovou kaši, nejni porgram "marmeláda". diíky

esli 27.3. 20:04  

Ja neviem ako na krupicu, no netrebalo na ten účel kupovať pekáreň ale radšej hrniec :)))

pantherama 3.5. 7:20  

Prodám pekárnu Panasonic SD-255WXE, nepoužívaná (vánoční dárek), cena 2400 Kč. tel. 602 352 969

Mikulas 4.6. 11:12  

Prodám pekárnu Panasonic SD-255 WXE, minimálně použitá, cena 1500 Kč. mikulas82@gmail.com

Leny 15.9. 23:41  

Dobrý den. Mám pekárnu Pekárna: Panasonic SD-ZB2502B. Chtěla jsem se zeptat, na jaký program děláte kynuté těsto na buchty, koláč či knedlík.
Děkuji. Leny

Vašek 3.1. 5:44  

Leny Těsto - 2.20h. dělám tak z 500-600 gr. mouky .Na konci po zapípání,, nechávám ještě v pek. nakynout , ale hlídám , aby nepřeteklo. Takový těsto se v ruce neudělá .Čerst. droždí nahoru na mouku , zaliji trochu vl.mlékem. Sůl dolů , nebo přidám po 1 zamíchání .

Linetka 14.1. 17:48  

Reset pekárny:5 vteřin držet tlačítko Star/Stop, poté pustit a zmáčknout libovolné jiné tlačítko.



Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.