Vítejte na stránkách domácí pekárny

Koupě pekárny - jak vybírat

Všechny pekárny mají stejné nebo podobné funkce, jde tedy spíš o to, jestli zvolit jednohákovou nebo dvouhákovou.






Zajímavosti historie pečení

Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení.








Nejlepší recepty:

0032. závin do domácí pekárny od Uursik
Autor: Uursik
suroviny: 150 ml mléka 70 ml oleje 30 g cukru špetka soli citronová kůra 300 g polohr..

0490. sádlové housky od Tethys
Autor: Tethys
suroviny: 250 ml mléka 2 lžičky cukru 100 g změklého sádla 1 lžička soli 500 g hladké ..

0716. Páni (těsto vhodné i na vánočku)
Autor: Svetluska78
suroviny: 350 ml mléka 25 ml rumu 100 g rozpuštěného tuku 2 žloutky špetka soli 100 g..



Články o pečení:

Motání housek z jednoho pramene od Uursik

         

Valentýnky od iv@

- vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na cca 6 dílů (z 500 g mouky) a vytvarujeme válečky - do 3/4 nařízneme - a vytvarujeme do srdíčka  

Pletení vánočky - Fišer a synové

Vykynuté těsto jemně prohněteme a rozdělíme na 8 stejných dílů. Potom z nich vybereme ten, který se nám zdá přece jen větší a dáme

Vánoční pečení 2007

    Spoustu pomůcek pro pekaře a cukráře, amatéry i profíky seženete v PEKAŘSKÉM RÁJI