Přehled mouky – výroba Biomlýn, s.r.o

Biomlýn se zabývá výrobou jak mouky konvenční, tak i výrobou biomouky , je držitelem značky Regionální produkt Vysočina  a jako jed

Mouka

Pšeničná mouka Nejpodstatnější podíl zrna tvoří sacharidy. Patří sem především polysacharidy - škrob (50 - 70 %) a vlá

Kamut (Triticum turgidum, subspecies turanicum)

- se řadí k nejstarším druhům obilí - pojmenován dle starověkého egyptského výrazu pro pšenici - pochází z divoce

Suroviny ve Velké Británii

Hladká pšeničná mouka s práškem do pečiva - tato mouka je známá již od r. 1845 kdy ji vymyslel a patentoval Henry Jones - jedná se o

Lupinová mouka

- vyrábí se z bobů lupiny úzkolisté - mouka má díky vysokému obsahu karotnoidů žlutou barvu - má jemnou ořechovou chuť - je přiroz

Sušený kvásek

klik na obrázek pro info   Sušený kvásek se dá použít do chleba přímo v sypkém stavu. Na na&scaro

Sladidla

Třtinový cukr      - surový - má světle hnědou barvu, příjemnou nevtíravou chuť a medovou vůni a obsahuje jen zbytkové stopy melasy

Sójový lecitin

- působí jako emulgátor,  zvlhčující látka, stabilizátor a antioxidant - používá se do pečiva pro zvětšení jeho ob

Směsi pro domácí pekárny - přehled

Chlebové směsi BIOLINIE Mazanec bezlepkový 500 g, cena cca 27,50     Slunečnicový chléb  400 g, cena cca 40,- Kč          

Přídavky do pečiva

Xantanová guma - derivovaná z hnědých mořských řas (kelpu) - jedná se o přírodní stabilizátor a emulgátor- používá s

Bezlepkové mouky

Jizerka Všestranně použitelná pro pečení chleba, dále pro přípravu sladkých kynutých těst, šlehaných a třených hmot, t

Kvas a nátěstek

Kvas - je směs žitné mouky, vody a mikroorganismů, která těsto kypří a okyseluje. Při přípravě kvasu se musí dodržet předepsané podmín

Tuky

Tuky chléb a pečivo zjemňují, zvláčňují a přispívají k lepšímu zadržování vlhkosti. Máslo - je mléká

Ostatní suroviny

Otruby / klik -jsou velmi cennou potravinou, protože pomáhají rozvoji bakterální flóry, chrání před rakovinou střev, brání vzniku vř

Semínka

Sezam (sezam indický - Sezamum indicum) - používá se již více jak 2000 let a je stále více a více oblíbený. Drobná semín

Sůl a koření

Sůl - již od starověku je mimořádně cennou surovinou a nedílnou součástí lidské potravy Fenykl (fenykl obecný - Foeniculum vulgare) - pocház&i

Tekutiny

Voda - k přípravě chleba můžeme použít vodu z vodovodu, ale vzhledem k vysokému obsahu chloru je vhodné ji nechat  několik hodin odstát, aby se chlor odp

Droždí

Co je to vlastně droždí? Jedná se o živoucí lisované buňky kvasinek druhu Saccharomyces cerevisiae, které ke svému rozmnožování potřebuj&

 

 

Starší články